Банята - тема 22

• 89 991
  • 770
  •   1
Отговори
# 240
Mary_Angel, на мен ми харесва разположението на ваната, мивката и моноблока, но не и на плочките. Нито вертикалният вариант, нито другия. Може би трябва да се пипне още. Банята ми изглежда малка, така че аз бих избрала хоризонтални декори, за да се разшири оптически. Ти си избрала identity beige за стенни плочки, декори tetris beige и cuero и фриз cuero, така ли?
Разгледах каталога - там са наредени декорите хоризонтално. Нали това са те? Heart Eyes

# 241
Ние сме готови с окончателния проекта за баня, но преди да го потвърдим, искам пак да се допитам до Вас: http://maryangel.snimka.bg/properties/apartament.271313.34936329
Как Ви се струва?

Бих си спестила ваната, освен ако не сме на централно отопление и не топлим водата с бойлер. У нас имаме вана, но никой не я ползва  Peace.

Подкрепям мнението за ваната, пак от личен опит.

# 242
Ние сме готови с окончателния проекта за баня, но преди да го потвърдим, искам пак да се допитам до Вас: http://maryangel.snimka.bg/properties/apartament.271313.34936329
Как Ви се струва?

Бих си спестила ваната, освен ако не сме на централно отопление и не топлим водата с бойлер. У нас имаме вана, но никой не я ползва  Peace.

У нас се ползва вана. Аз исках и душ кабина, но нямахме място Sad
Сега обмислям друго решение само за душ в гостната тоалетна. Тя не е толкова малка  Peace

# 243
В нас сме с централно отопление и топлата вода никога не ни е била проблем и въпреки това, никой не иска да ползва ваната. 

# 244
Явно си е до наЧин на живот:) У нас пък само аз минавам с 1 душ  Peace
Останалото население прави първо вана.
И на нас топлата вода не е проблем Simple Smile

# 245
А защо имате вана, която не ползвате?  Shocked Така сте купили апартамента ли?

# 246
Имам една позната, която имаха вана в банята. Не знам дали така е била или те са я слагали, но ми казваше, че еуфорията от ваната е първите няколко месеца. После идва слугуването - постоянно търкане и миене.
Ние никога не сме имали вана, но и не ми се е искало...

# 247
  • Русе
Аз съм за вана само, ако има и отделен душ. За бърз всекидневен душ, че и по няколко пъти, хич не е удобно вана. Дет се вика краката да искам да си измия, трябва вана да пълня. У дома си направихме и двете, доволна съм, но ваната я ползват само децата, аз 3-4 пъти. Водата не е проблем.

# 248
С душ и къса вана щеше да стане при нас, но претрупано. Аз исках няколко шкафа също да имам в банята.

Да, гоялама досада е да няма душ без вана, затова съм си намислила вариант, но още не ми се хвърля в нов ремонт. Много е неудобно да се ремонтира в жили9е в което се живее  Cry

# 249
  • Русе
Даже много претрупано. Все пак и мястото да къпане трябва да е удобно и широко.

# 250
Да, затова след допитване аз направих компромис с моята душ кабина и сложихме вана . Бяхме 1:3 .

Сега обаче имам друг проблем , след като направихме тръбите нови и всичко в плочки отгоре до долу, гледам стената в шахтата при щтранговете е влажна. Това на 10-15 см оз пода.
Ужас. Гледам в кухнята , точно от другата страна са на стената и няма нищо ...
Отточните бяха уж сменяни наскоро и според майсторите добри и не сме ги пипали.
Хидроизолация имаме на всякъде под плочките .
Сега съм направо на тръни да не ни се налага да махаме пак плочки и да търсим теч  Rolling Eyes
Всичко беше наред и сухо преди плочките. Накрая само слижиха патроните (на едно място трябваха удължители, но там умишлено оставихме няколко седмици отворено и нямаше влага) .
Затова решението с плочките по целите стени ми се вижда страшно. Някои слагат плочки само локално около душ и умивалник .
Скоро имахме авария с парното и може да се е задържала вода в стената. Колко ли и трябва на междинна стена от итонг да изсъхне?

# 251
Имам една позната, която имаха вана в банята. Не знам дали така е била или те са я слагали, но ми казваше, че еуфорията от ваната е първите няколко месеца. После идва слугуването - постоянно търкане и миене.
Ние никога не сме имали вана, но и не ми се е искало...

Точно! Особено пък когато нямаш време да се киснеш и гледаш да се изкъпеш по най-бързия начин и да бягаш за работа, ваната е просто безмислена. Ние взехме апартамента с вана, но ми се иска да я намаше.

# 252
❤EBA❤, точно това са плочките, на които сме се спрели.

Момичета, безкрайно много Ви благодаря за мненията за двата проекта за нашата бъдеща баня. И на нас май повече ни харесва хоризонталната подредба на плочките, но все още нещо куца, за да кажа, че е моята баня. Няма да спра да досаждам в магазина, докато не стигна до моят окончателен вариант.

Относно ваната, вероятно сте прави, че ще изяде много място, ще иска по-голямо слугуване в сравнение с душ-кабина, пък и не на последно място разходът на топла вода ще е значителен. Но въпросът дали да има или не вана в банята в нашето семейство не е стоял. ММ още с купуването на апартамента се произнесе "тук ще е ваната", аз не съм се противила щом ще имам хидромасаж и други подобни глезотии, пък и чистенето на банята не е мое задължение  Twisted Evil

# 253
  • Русе
Трябваше с последното да започнеш хахахаха.

На мен не ми тежи чистенето на самата вана, но както казах я ползваме (децата) общо взето 2 пъти в седмица. Другото са ни душове. Вече 3г и половина почти, не ни е минал мерака, но децата са малки.

# 254
Ние пък ще разбиваме луксозна баня, заради ваната  Twisted Evil
Още не сме измислили къде ще я съберем.

Как Ви се струва?

Общи условия

Активация на акаунт