Щастие омайва ни сега - затуптяха Септемврийски сърчица! Тема 2

• 30 306
  • 735
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Браво за хубавите новини от прегледите  Hug

Моето ТСХ тази седмица беше 2.03 и аз му се зарадвах даже, а ендокринологът (д-р Начев) каза, че е високо, но все пак нали не било 2.5 нямало доказателства, че вреди. Стремим се да е около 1 -1.5 доколкото разбрах, че съм малко отнесена.
Точно защото се повишава рязко през бременността трябва да се следи стриктно (за жените с проблеми).
Като се сетя първата бременност изобщо не бях информирана, пак се беше вдигнало ТСХ, направих телефонна консултация с една ендокриноложка, тя каза, че нямало смисъл да ми разбутва организма и нищо да не съм пиела. Като го казах това на доктора сега се хвана за главата и каза, че нещо не съм била разбрала. Ама тя наистина така каза, слава Богу, детенцето ми е съвсем добре.

Бързо оздравяване на болничките.

Гери
, добре дошла  Simple Smile
Все се каня да напиша, че искрено се възхищавам на майките с трета бременност. Браво   bouquet

# 226
3.56 излезе ТСХ, затова съм малко притеснена... За съжаление при Начев имаше свободен час чак за следващата седмица.
Дали да се обадя и да питам за по-ранен час по възможност, или не е фатално?

# 227
  • София
Какъв час при Начев? Аз при него ходя като отивам в МД и си чакам реда, обикновено около час, час и нещо. Ти лекарства пиеш ли в момента? Аз му звъннах по телефона с резултата и той каза да го кажа, защото ако е нещо спешно да реагираме веднага. Имаш ли му телефона?

# 228
Ами записах час в Панацея  Rolling Eyes
Нищо не пия в момента, защото никога не съм имала проблеми. Съвсем случайно изследвах ТСХ преди няколко месеца, заедно с други хормони и тогава беше около 2,5, но реших, че не е проблемно.
И вчера се сетих и затова ходих да изследвам днес. Уф... притесних се...

# 229
  • София
Погледнах, че си в по-ранна седмица от мен, така че (предполагам) няма проблем до следващата седмица. На мен ми се скара защото отидох чак в края на девета седмица, трябвало по-бързо да се реагира. Ако все пак се притесняваш мога да ти дам телефона му да му се обадиш.

# 230
Здравейте момичета,
аз също не съм казвала в работата ... доста е рано все пак за разгласяване Simple Smile
Някой спомена за някакъв документ, който трябва да се представи на работодателя, за да е официално .. кой го издава и как се казва, бихте ли споделили?

Иначе аз си имам гадене, лека тежест в корема долу ниско, умора и от 2 дни все съм гладна, което е нетипично за мен. Вече се притеснявам, че ще напълнея. В същото време гледам да не гладувам или прекалено да се ограничавам ...
Някой се оплака от главоболие - аз 2 пъти имах силно главоболие по цял ден. Проверих си кръвното и не е от него. Предполагам е от хормоните. Ох, дано не се случва често.

# 231
Гинеколога ти издава документа, не е нещо официално, просто бележка, че лицето еди си кое е бременно с подпис и печат.

Аз също не съм казала на работа, наистина е много рано още. Ще им кажа, когато им връча болничния ми, надявам се скоро...
Само майка ми знае, нямам търпение след известно време да кажем и на баща ми, на баба.. и други близки.

Имам гадене от няколко дена, но когато хапна и ми минава. Корема ми си е все така подут, скоро май ще трябва да обновявам гардероба.

# 232
не съм редовна в писането, но за сметка на това всеки ден ви чета. При мен всичко е нормално, чувствам се добре с едно-две изключения, но тях не ги броя. Имах опасение за Токсоплазмоза, тъй като съм ветеринарен лекар и по цял ден има котки в ръцете ми, но си пуснах едни изследвания и за моя голяма радост резултатът е отрицателен. Разбира се, че съм внимателна, винаги с ръкавици, но все пак...
Всички шефове и колеги знаят още от деня на двете чертички, тъй като ми е по-рискова работата и така ме пазят било то от лоши животни, било то от рентген, вредни препарати и газове.
Днес си гледах бебчо сама на ехографа в клиниката  Laughing много е яко да разполагаш с ехограф по всяко време   Mr. Green

# 233
Момичетата, които имаха зацапване - как вървят нещата? Спря ли ви? Еднократно ли беше? Аз имам вече 3ти ден сутрин и вечер. Пия си хапчетата ама не виждам ефект. Чак във вторник съм на лекар. Аз сега започвам 5та седмица и ми каза, че толкова рано няма много да се види, да си пия хапчетата и да не вдигам детенцето.
Аз имах 5-6 дни. В началото се увеличаваше и от 3-4-ти ден започна да намалява. Беше точно в 5-та седмица. Не съм пила нищо, освен но шпа. От тогава минаха 2-3 седмици и нямам никакви проблеми повече. Нито зацапване, нито болки. Първоначално беше кафеникаво, после стана розово. Последният ден беше точно една капка и повече не се появи.

Сега имам друг проблем  ooooh! Пипнах някакъв грип с пълна сила. Имам почти 39 градуса температура и се чувствам като пребита.
Четох много страхотии колко е вредна високата температура в ранна бременност и веднага пих един парацетамол, но не е спаднала под 38 вече час след хапчето  newsm78 И се чудя какво да правя...

# 234
  • Ботевград
Привет и от мен...Сега се добирам до лаптопа а вие сте изписали доооста Crazy
Честити сърчица и сакчета на всички Heart Eyes
Добре дошли на всички нови мами  Hug Искам да ви помоля да ми пуснете на ЛС данни за първа страничка, за да не пропусна някой  Embarassed
При мен нищо ново..Ще си чакам другата седмица за прегледа и изследванията Crossing Arms
Хубава  вечер   lovekiss

# 235
  • София
Ние пък на всички сме казали, даже снощи се чудехме на кого още да се похвалим. Не сме толкова суеверни, а и като ни се случва нещо хубаво искаме да го крещим от покривите, а не да го крием.

# 236
  • Варна
Добро утро, момичета Simple Smile
Радвам се,че групата така се пълни. Относно суеверието, аз пък още дори на роднините не съм казала ама съм решила на 1-2 фев, а на приятелите след 3 месец, като почне да личи леко   Grinning
Не знам за вас ама аз почти всяка вечер се чувствам като парцал много изморена, много ми се спи...
Гърдите ми са доста пораснали някой, ще ми препоръча ли хубаво олио за мазане,че те на пазара са ужаснооо много...
ro87 Развълнува ме историята ти, много добре ми звучи сама да си виждам бебчето, но се пази с всички тези животни  newsm78 аз съм с котка и ми казаха с първите изследвания да си пусна токсоплазмоза, ти по здравна каса ли го прави или си плати ? Замислям, се да не отида тези дни на свободно.
Много се пазете от тези грипове, че май са доста коварни, allana посъветвай се с лекар, и се замисли за хомеопатични хапчета има и такива от тях които помагат. И много плодове  Hug
**Sisi** Благодаря, Сиси, ето че и при теб дойде гаденето, но ще отмине, хитрината е солетки бисквитки, щях да те питам реши ли за ЖХ в Варна къде, ще се запишеш ?
Хубав почивен ден  Heart Eyes

# 237

Днес си гледах бебчо сама на ехографа в клиниката  Laughing много е яко да разполагаш с ехограф по всяко време   Mr. Green

ох как ти завиждам за ехографа , сигурно е много яко да можеш във всеки един момент да си видиш бебо, а не да чакаш цял месец за преглед  newsm53

# 238
Алана, благодаря за отговора. Успокоявам се с вас, че има и положителна развръзка, НО докато не отида на лекар да каже,  че всичко е ОК (и да ми даде 1 шепа лекарства) не мога да се зарадвам.
Аз и с предишната бременност бях така - да мине първият преглед, после да чуем сърце, после пък да минат първите 3 месеца, после пак ми се вижда много  рано  и нищо не се знае, та да стана поне 5-6 месец. После пък ме беше страх от преждевременно раждане та чаках да дойдат последните 45 дена, после пък да вляза в 9 месец и си казвах когато иска да се ражда. После пък се притеснявах да не тръгне да се ражда преди датата на секциото (по мед.причини)...и цялата бременност ми мина в страхове, а беше прекрасна, без проблеми и за щастие не се оправдаха страховете ми. Бях решила втория път ще си карам спокойно, ще мисля позитивно, а то си ми тръгна с проблем...Все пак съм спокойна и много искам още едно бебенце. Каквото има да става, ще стане. Ако това е нашето бебе, ще се роди.
НО не искам да казвам на никой поне до сърцето. После ако не дай си Боже стане нещо лошо не ми се обяснява на всеки по отделно, не искам съжаление и окуражителни думи.

# 239
Бисквиткa, товa все е дно aз съм го писaлa  Laughing сaмо с тaзи рaзликa, че всички нaши приятели и роднини знaят вече Wink

Искaм и aз тaкъв ехогрaф и дa си гледaм, когaто си поискaм  Joy

Общи условия

Активация на акаунт