Отговори
# 405
  • София
Perunika, тези записи мисля, че се правят от 30-та седмица нататък, пети месец ми се вижда много рано - малко е бебето още и е трудно да се хванат и да се записват толкова дълго време. Аз ще ходя за първи път на 26ти, когато ще съм точно в 30-та седмица и след това се правят поне на всеки 2 седмици.

# 406
Това със записите на тонове ми стана интересно  newsm78 Кога за първи път са ви правили такъв запис? Аз съм в 25та седмица и никой досега нищо не ми е споменал за записи... Утре съм на консултация, май трябва да си попитам...  newsm78

# 407
Здравейте, надявам се, че не сте ме забравили. Аз съм добре, лежа през цялото време, пия си хапчетата и на 01.03 ги спираме. Тогава вече остава да чакаме. Аз продължавам да си имам контракции, с ММ гледаме неща за бебчо от нета, а той ги купува. Отначало ще бъде при нас, а след известно време ще си има собствена стая Wink
Виждам, че има нови момичета, Добре сте дошли!  bouquet

# 408
  • burgas
Цвети, много се радвам че си добре  Hug извинявай че те питам, но понеже и аз съм в легнало положение и с контракции, ти в София ли си в болница и за да ти спрат хапчетата тогава мислят че бебчето е готово ли?

На мен ми правиха запис на тонове като бях в болницата, а по принцип моя приятелка роди сега и ми каза че са започнали да и правят запис когато е излязла в майчинство.

# 409
диди_20,стискам палци всичко да е наред и ще видиш,че ще бъде! Simple Smile

Аз искам да попитам в коя седмица се правеше третата ФМ?Другият ми въпрос е към бургаските мами,които са ходили при д-р Троянчев - колко време преди датата на прегледа се взима час и колко горе-долу продължава самия преглед,гледа ли  обстойно всичко?

# 410
  • Варна
28 - 32 седмица

# 411
  • burgas
диди_20,стискам палци всичко да е наред и ще видиш,че ще бъде! Simple Smile

Аз искам да попитам в коя седмица се правеше третата ФМ?Другият ми въпрос е към бургаските мами,които са ходили при д-р Троянчев - колко време преди датата на прегледа се взима час и колко горе-долу продължава самия преглед,гледа ли  обстойно всичко?
Аз си записвам часовете седмица по-рано, но днес братовчедка ми се обадила и си е записала час за тази събота. Фм при него продължава около 30мин и обяснява всичко много подробно и ти дава диск с пълен запис.

# 412
Тонове започнаха да ми мерят към 30 седмица, на 2 седмици.
Цвете, няма ли да е раничко да ти спрат лекарствата? Все пак ще има около 3 месеца до термин, което си е доста да рискуват.  Thinking

# 413
И аз щях да попитам Цветенцето защо толкова рано ще ги спират? Дори серклажен конец не свалят толкова рано, винаги се изчаква колкото може пи близо до термина?!

# 414
  • Бургас
perunika, в 28 г.с. още не са ми правили запис на тонове  Shocked
Мисля, че от 32 г.с. започват.
Иначе мерене на сърдечна честота ми правиха като ходих на ФМ в 25 г.с. - 159 са на снимката, която имам, а иначе 132 са записани в листа от ФМ. Явно си варират.
Нормалната сърдечна честота на плода е между 120 до 160 удара в минута.
Записът на тонове не е нещо по-различно, но продължава около 30 минути и вече следи вариациите в сърдечната честота за по-дълго време с цел откриването на нередности. Записи се правят от осмия месец на всеки две седмици, а в деветия всяка седмица по два пъти.
Тук в Бургас не е нужно лекар да ти ги назначава. Обаждаш се в болницата, те ти казват кога да идеш и си отиваш. Безплатни са. Но пак казвам, че трябва да си в осмия месец иначе не те приемат.

ivayla88, добре дошла и леко бременеене с нас   bouquet

диди_20, всичко ще бъде наред! Успех!

dudunski, аз не съм сигурна, че този черен бъз е разрешен за прием по време на бременност. Моят доктор изрично забрани. Иначе аз имам домашно правен и го давам на баткото за подсилване на имунитета и много съм доволна. Преди да забременея и аз приемах сутрин, но сега не смея.  Peace
Иначе Биозин Мама, докато пиех хемоглобина ми беше много добре. Сега съм го спряла и да видим какъв ще е резултата.

Flower ツ, къде се загуби? В къщи ли си сега?
Стискай още малко.  Hug Почти три месеца преди термин не е ли много рано за спиране на хапчета?  #Crazy

.m.g., третата фетална се прави между 28 и 32 г.с. Троянчев идва в Бургас петък, събота и неделя. Принципно, за уикенда, в който ще ходя звъня същата седмица в началото. Прегледа продължава около 30 мин - 45 мин. Гледа всичко много обстойно и ти го обяснява и на теб. Дава снимки и диск накрая. Можеш да го питаш и за други неща несвързани с ФМ. Аз например го карам да ми мери шийката, консултирам си с него назначената терапия и обсъждаме др. неща, които ме вълнуват. Много е отзивчив. Да не говорим, че го занимавам с издаването на фактура и касов бон, които ми трябват... Удоволствието ФМ струва 80 лв. Асо е само преглед 40 лв. Но те неговите прегледи май са си малка ФМ.

Последна редакция: ср, 11 фев 2015, 00:13 от Никки

# 415
Цвете, страшни герои сте с бебе Simple Smile
Стискам палци щастливото събитие да е по-близо до термин!!
На мен ми мериха тонове за пръв път преди около месец, като ходих в болницата с оплаквания...била съм около 25с. Не знам кога тук започват регулярни замервания, мисля, че трябва да ходя в болницата за тях, не знам АГ дали има такава апаратура в кабинета. На преглед съм на 23.02 и тогава ще разбера повече надявам се. 

# 416
Благодаря, че ме мислите!  Hug
Вчера ме пуснаха за малко, но утре пак се връщам. galka85, в Благоевград съм. Иначе бебето в никакъв случай не е готово, но и аз не мога да си обясня ранното спиране на хапчетата. Казаха, че ще спрат да ме тъпчат с толкова хапчета и ще останат само системите. По-добре било да го родиш в 7ми месец отколкото в 8месец.
Днес ще гледаме с ММ, а той ще купува, май ще оставя количката за след раждането, искам да я изпробвам преди да я купим.

# 417
Добро утро, май-чета!

Цвети, стискай зъби до началото на МАЙ!  Hug

# 418
  • Варна
Цвете, не сме те забравили, смело момиче си ти! Стискам палци всичко да е наред и да си гушкате пухкавото бебче колкото се може по- късно Simple Smile
На мен тонове не са ми записвали докато не влязох в 9-ти месец, акушерката ми беше казала, че го правят по- рано ако чуе проблем с пулса на бебето, т.е ако е забавен или прекалено бърз.

# 419
Привет, тумбачета!  Hug Как въври дискусията с вестителките? Има ли вече някой пожелание?
Sweety, прекрасна количка! Със здраве да си я ползвате!  Hug
vitaminka, чувалчето е много хубаво!
water_life, поздравления за ФМ и честити покупки!  Hug
*Elle*, чакаме новини от прегледа. Вярвам, че всичко е минало добре! Praynig Hug
ivayla88, добре дошла!  bouquet Лека бременност до финала!
sabityy, честито легълце!   bouquet
Flower ツ, не сме те забравили!  Hug Стскам палци всичко да бъде наред и МАЙ месец да се похвалиш с хубава новина! fingerscrossed Ти си герой бе момиче.
Много прегръдки на всички останали!  Hug Hug Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт