АСТМА -тема 30

• 75 716
  • 747
  •   1
Отговори
# 195
  • Велико Търново
Здравейте,някой ползвал ли е лулата със солни кристали?Постоянно сме с бронхит.Благодаря ви предварително!

# 196
Ох, като ви слушам с тази температура и настръхвам. То край нямаха тия вируси бе. Аз уж го пуснах на градина, за да мога вече както настояваха шефовете и дневни смени да взимам, то па фирмата взе, че прекрати дейност и т.е. от вчера съм безработна. Това както и да. Пускам го аз вчера и снощи не знам защо реших гърлото да му погледна и то едно бяло на едната сливица като налеп му видях. Сутринта пак го имаше. Знам, че не трябва и е вредно мазането със сода, но в паниката го намазах малко. Сега е тръгнал на градина. Няма смисъл да го спирам. Пък като се разболее ще се разболее.

# 197
  • Sofia
а на някой изписва ли ли са пулмикорт през март по ЗК. ако е спрян от безплатните дали ще може. довечера ще ходя при педиатърката да видя.

# 198
  • Ловеч
Klem4e, от две седмици и ние сме на безглутенов режим,  той го приема добре засега, но въпреки това снощи направи пристъп без конкретна причина.  Забелязвам,  че сухият въздух го дразни.

# 199
  • Варна
Днес взех Пулмикорт 0,25мг/мл по код RF 188, в голяма кутия 40 дози.
За сега отпада с код RF 145- 20 дози. Това ми отговориха вчера от склада
Не се доплаща.

Последна редакция: чт, 05 мар 2015, 17:26 от melanni

# 200
А доплаща ли се?

# 201
С 50% ТЕЛК сме. Започвам да подавам документите в социалните. Трябва ли ми бележка от ЛЛ за ваксините на детето.

# 202
kimmy, на първа страница пише, че трябва.

# 203
Днес взех Пулмикорт 0,25мг/мл по код RF 188, в голяма кутия 40 дози.
За сега отпада с код RF 145- 20 дози. Това ми отговориха вчера от склада

А така ли ти го бяха изписали с новия код в книжката?

# 204
С 50% ТЕЛК сме. Започвам да подавам документите в сциалните. Трябва ли ми бележка от ЛЛ за ваксините на детето.
Не, не ти трябва бележка за ваксини.
Вземи си бележка за това на кой номер диета сте, ако имате такава.

# 205
  • Sofia
На нас педиатърката ни каза, че трябва да минем през пулмолог да ни предпише с новия код.

# 206
  • София
На мен одеве в аптеката ми казаха, че независимо дали е със стар или нов код, първо няма внос независимо коя разфасовка и второ от 01. 03 вече не е по здравна каса. В някои аптеки могат да се изпълняват рецпти, ако имат наличност и рецептата е от преди 01.03

# 207
Да се оплача, преди да се гръмна- и голямото дете вдигна 39 C, a aз съм с 37, но ще си изкашлям вътрешностите.

# 208
Звънях във Здравна каса , отговориха ми че никъде във Варна няма Пулмикорт, причината също не ми обясниха .... Rolling Eyes
Със сто зора намерихме само една опаковка и ще видим дали ще мине по Здравна Каса  ...........

# 209
Това с Пулмикорта е повече от ужасно. Толкова деца са на терапия с него. Откакто го ползваме за детето съм изключително доволна. На нас ни се пада другата седмица да го взимаме.  Sad

Общи условия

Активация на акаунт