Бебе Михаела ни е на късмет и ведро продължаваме напред! Термин АПРИЛ - Тема 13

• 30 207
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
Относно обезкосмяването,дет се вика не мога да я видя вече  Joy Joy Joy,но от повече от година самобръсначка не съм ползвала и е голям кеф като вляза в банята,всичко с кола маска  newsm68.
Вярно препотявам се 100 пъти като ме скубят на някой места,но след това (както казва моята козметичка)си е удоволствие newsm44.
Относно полагаемите изследвания в по предната тема,ми предстои трета на кръв и урина.За преглед с видеозон ми каза моята АГ,че по здравна каса само два пъти в началото и края,до сега съм искала два пъти да ме гледа срещу 40 лв.
И аз вече се ориентирам да пера дрешки и да гладя,ама изчаквам да свършим ремонта и да се нанесем в апартамента,и да си нареждам нещата малко по малко.
Кошарката и тя е уредена не съм взимала нова втора ръка е но е като нова поне спестихме 150 лв от нея,та да и вложим в нещо друго Laughing
Останаха ми някой неща за взимане,шишенца,шезлонг,биби,корито (за него все още се двуомя дали да е обикновено или анатомично).
Комплект за изписване честно казано не мисля да взимам,според мен е без мислен,ще си подбера от дрешките който имам едно коммплектче,няма смисъл да се  дават пари за нещо което ще се облече веднъж,при положение,че може да се вземе нещо друго необходимо(това е мое мнение) Simple Smile

Извинявай за тъпия въпрос ,но каква маска използваш като марка, аз все не съм доволна .Бях си взела една восъчна само се измъчих нищо не скуби.Вземам си еднократни лепенки ,но не успяват да оскубят всичко .От дълго време се каня да се скубя и от долу ,но явно съм пъзла  Grinning Grinning Grinning Grinning
О аз сама да се скубя дума  лаф да не става.Мен дори мустака ме е страх да си дръпна сама.Моята козметичка ползва от едно времешния метод,тази която се разтапя и със шпатолка мажеш Simple Smile

# 511
Браво на вас, момичета.Доста неща сте изкоментирали, тези дни само ви чета Simple Smile С нашата бебка всичко е Ок, даже на грамчета върви над нормата пу-пу.Имах от онези дни болки като при ПМС и АГ-то ми изписа Магнерот 3х2 за седмица и след това ще намаля дозата-и повече почивка, е накъде повече като не мърдам от дивана  Joy
За клизмата- аз съм ЗА, защото мисля, че и на мен ще ми е по-спокойно, че няма да стане мазало ( не че в онзи момент ще мисля и ще се притеснявам за това, де )
С подготовката за бебка всичко е готово от страна на дрешки, остана само хавлийката и комплекта за изписване и по-натам живи и здрави големите покупки  Crazy А за нещата от комплекта и аз съм на мнение, че нещата ще мога да си ги обличам и после и пеленката ще си ползвам, така че няма да е излишен.
Отчетох се и аз, а сега хуквам навън, че времето е пролет и е престъпление да не го използвам максимално  bowuu

# 512
  • София
Ама е готино времето навън Hug отивам на гости, днес ще си походя....Клизмата не е най-страшното нещо, така, че споко....
Маце защо ще ти спират фраксито ??? newsm78

Ами винаги го спират преди раждане, но различно при всички, зависи от резултатите от доплера, с коя мутация си, как ще раждаш. При някои 1 ден преди секцио, при други 1 седмица. Но гадното е че след това пак се боцкаме известно време...

# 513
puppii за стерилизаторите. Аз ползвах и ми беше много удобно. Не мога да си представя да ползвам тенджера при положение. че хората са измислили толкова удобен уред, мое мнение. Чудесна работа ми вършеше по време на почивките, трябва ти само 1 контакт. Ето линк на моя модел, купуван е преди 5 год. вече може да има по-добри, но аз не бих го сменила. Важно, според мен, е да става за всякакви шишета като размер и марка.
http://www.hippoland.net/chicco-elektricheski-sterilizator-do-7-shisheta

И аз момичета съм в същото положение. Болките в кръста, таза, срамната кост стават все по-трудно търпими, а от вчера така ме боли от дясно кръста към бедрото, че не можах да спя и цял ден куцам. Гадна работа. От десетина дни баткото си е в къщи с кашлица и не ми е много скучно, но ми става все по-трудно да го обгрижвам. Е сега е момента да се научи да е по-самостоятелен Simple Smile

# 514
А дали е проблем да взема втора употреба? Нещо амортизира ли им се?

# 515
Според мен не. Моят го ползваха две приятелки през тези години и си е ОК.
Между другото спирта за пъпа трябва да е 90 градуса. Когато падне може още няколко дни със 70

# 516
puppii - Аз съм решила да си взема стерилизатор ввтора употреба. Струва ми се излишно да давам 3 пъти повече пари за нов, все пак идеята е, че в него всичко се стерилизира. Simple Smile
При нас въпреки слънцето е студено и много ветровито и днес съм под домашен "арест"... Уплътнявайки си времето със форума, фейса и сериали Simple Smile

Аз спирт си купих 95% за пъпчето, че по-бързо се изпарявал.

# 517
А каква е разликата с тези кутии за микровълнова печка? Те на какъв принцип са?
На една лекция слушах и за някакво кремче с цинк вместо спирт за пъпчето, че на мен малко ми е чудно, как няма 90 градуса спирт да го изгори.

# 518
Колкото по-голям градус е по-бързо се изпарява и няма опасност от изгаряне. А това с крема за пръв път го чувам и не бих рискувала

# 519
И аз си купих втора ръка стерилизатор

# 520
Колкото по-голям градус е по-бързо се изпарява и няма опасност от изгаряне. А това с крема за пръв път го чувам и не бих рискувала

Сега си намерих записките - кремът е биодерма цикабио и педиатърката в болница Селена твърдеше, че използвали него вместо спирт... знам ли  newsm78 май ще се доверя на това, което ми кажат акушерките и аз няма да експериментирам

# 521
Аз спирт си купих 95% за пъпчето, че по-бързо се изпарявал.
На едната лекция, която бях неонотоложката каза че 95% е прекалено силен за нежната кожа на новородените. Етилов спирт 70% било достатъчно! Само изказвам още едно мнение, но все пак ти си знаеш Simple Smile

# 522
Привет милички

Гледам доста сте коментирали за клизмата - е на мен не са ми правили,но и аз все си мисля, че е по-добре да я изтърпя дори и да е неприятно, отколкото да се изпусна по време на раждане.

Днес съм в прекрасно настроение, защото времето тук е приятно и цял ден мога да се разхождам и да пия кафенце навън с приятелки - чудесно!

А и сутринта се зарадвах, че видях в сайта на НОИ болничните за Януари и Февруари - обработват се  и се надявам да си спазят 15-дневния срок и да ги изплатят. Все си мислех, че ще ги чакам поне до края на другия месец. Пък , ако дойдат наведнъж още по-добре.

# 523
  • Sofia
puppii - Аз съм решила да си взема стерилизатор втора употреба. Струва ми се излишно да давам 3 пъти повече пари за нов, все пак идеята е, че в него всичко се стерилизира. Simple Smile
При нас въпреки слънцето е студено и много ветровито и днес съм под домашен "арест"... Уплътнявайки си времето със форума, фейса и сериали Simple Smile

Моята програма за днес е същата. И без това всичко ме боли, за никъде не съм  Joy

Стерилизатор няма да купувам, една приятелка ще ми даде да ползвам техния  Simple Smile

# 524
На едната лекция, която бях неонотоложката каза че 95% е прекалено силен за нежната кожа на новородените. Етилов спирт 70% било достатъчно! Само изказвам още едно мнение, но все пак ти си знаеш Simple Smile

А, знам си, мен ако не ме лъже паметта беше по препоръка на неонатолозите, но в края на месеца на лекцията в болницата пак ще видя какво ще кажат. Аз лично за себе си ползвам 90% спирт за фраксито, ако не се задържа тампона за дълго върху кожата, а се ползва само за дезинфекция няма ядове, така че и този няма да изхвърля ако не е подходящ за малкия. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт