Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - 33

• 59 984
  • 775
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте момичета,

Искам да ви питам как стои въпроса с тези списъци на изчакване. Днес се обадих за час - за проследяване във връзка със ЗЕТ. Записаха ме там някъде и казаха, че допълнително ще се обадят. Това много ме притесни, защото трудно отсъствам от работа, с отпуската почти винаги има проблем, далече от София съм, мъжът ми не винаги е тук. Тъкмо сега сме си стиковали нещата и съм се разбрала с шефа- и изведнъж- някакъв списък Shocked. Какъв ми е шанса да получа реално час???
Обяснете ми моля ви практиката относно терапията след трансфера, че прочетох притеснителна информация напред във темата или в предишната.  А и в новата болница все още не съм била на трансфер. Имам няколко такива в Малинов. Та там след трансфера си имаше среща с доктора, направил трансфера, който даваше рецепта, разяснения и обсъждане на въпросната терапия. Сега как се процедира?
Благодаря предварително!

# 301
  • София
Здравейте момичета,

Искам да ви питам как стои въпроса с тези списъци на изчакване. Днес се обадих за час - за проследяване във връзка със ЗЕТ. Записаха ме там някъде и казаха, че допълнително ще се обадят. Това много ме притесни, защото трудно отсъствам от работа, с отпуската почти винаги има проблем, далече от София съм, мъжът ми не винаги е тук. Тъкмо сега сме си стиковали нещата и съм се разбрала с шефа- и изведнъж- някакъв списък Shocked. Какъв ми е шанса да получа реално час???
Обяснете ми моля ви практиката относно терапията след трансфера, че прочетох притеснителна информация напред във темата или в предишната.  А и в новата болница все още не съм била на трансфер. Имам няколко такива в Малинов. Та там след трансфера си имаше среща с доктора, направил трансфера, който даваше рецепта, разяснения и обсъждане на въпросната терапия. Сега как се процедира?
Благодаря предварително!

Аз мога да ти споделя личният ми опит от единствения ми до сега трансфер. Доки ми даде рецепта още като влизах за трансфера с наставление до кога да ги приемам и кога да направя теста. По време на трансфера ми дадоха ембриологичния доклад и снимка на ембриончето.

Последна редакция: ср, 11 фев 2015, 22:35 от Nandin

# 302
Благодаря Nandin! Това е важна за мен информация!

# 303
Mira, от известно време, всички сме в такива списъци, без изключение, ако е за док. Стаменов. Не се притеснявай, ще се нагласят нещата. Успех ти желая от сърце!

# 304
Да, за д-р Стаменов става въпрос. Явно такова е разпореждането. Аз реших, че няма свободни часове.... Сега доста се успокоих. Благодаря ви! Успех и късмет на всички!

# 305
  • София
обикновенно се обаждат предния ден обаче за точен час, който разбира се е далеч от точен, че си се закъснява с 2-3 часа.
мен винаги ме записват в списък, досега не са ми отказвали час.

тук среща с доктора почти няма, всичко е добре да уточните по прегледите.

# 306
Аз да кажа относно лекарствата.Всичко е индивидуално.Всеки пациент е различен,затова гледай да не забравиш лично да го питаш,както аз забравих

# 307
Момичета, знаете ли дали на бременните от инвитро се полагат по-дълги болнични? Или е само тези въпросни 180 дни на година? 45 дни преди термин влизат ли в това число? При една такава бременност има ли начин не работиш от началото до края? Благодаря ви предварително и се извинявам ако въпроса не ми е в правилната тема.   bouquet

# 308
  • София
Момичета, знаете ли дали на бременните от инвитро се полагат по-дълги болнични? Или е само тези въпросни 180 дни на година? 45 дни преди термин влизат ли в това число? При една такава бременност има ли начин не работиш от началото до края? Благодаря ви предварително и се извинявам ако въпроса не ми е в правилната тема.   bouquet
Не се полагат по-дълги болнични, няма разлика при бременна от ин-витро и от естествено забременяване. От 8-ма седмица не ходех на работа. Само 4 дни отпуска се наложи да пусна. Стигнаха ми точно дните. Тези 45 дни са отделно от 180-тте.

# 309
Браво Lavender! Да вървят и занапред нещата по мед и масло и да гушнеш здрава рожба след 8-9 месеца.

Dandiela, спомена , че може да се консултирате с андролог. Препоръчвам доктор Милен Кацаров. Ние нали сме с мъжки фактор, та сме пообиколили тези специалисти. Доволни сме от него-чудесен професионалист. Разбира се в клиниката има също такъв специалист, но с него контакта ни е бил само за издаване на становище, не за консултации. Кураж! има начини да се подобрят нещата...

# 310
  • София
бременността от инвитро може да мине и без болнични, зависи си от работата и конкретното състояние.
аз например имах разни проблеми, но така се получи, че не ползвах нито ден болничен.
според повечето лекари се водех много рискова бременност, основно заради възрастта и многото опити.

# 311
ivankaka, благодаря ти за бързия отговор.  Hug От работа ми споменаха, че ако цялата бременност се кара на болнични може да се наложи да се минава на ТЕЛК. Не знам до колко това е сигурен вариант.  newsm78
Работата не ми е особено лека, а и след толкова години опити за бебенце искам да знам, че мога да сведа рисковете до минимум.
Бамбарадамбара, благодаря и на теб!  Hug

# 312

От деня на пункцията съм в болничен и не съм се връщала и един ден на работа . Ние направихме така :
В деня на пункцията от болницата ми издадоха болничен за 30 дни. Междувременно се разбра че съм бременна , и от болницата ми казаха че не могат да ми издадат болничен докато не се запиша на Женска консултация, а  това било възможно най-рано 8-9 гест.седмица. Посъветваха ме да се обърна към личния лекар. Точно в този период получих и кървене. Взех си два дни отпуск за да има прекъсване между двата болнични и личната ми издаде нов болничен за две седмици ..Записах се на Женска консултация в 8-ма седмица и от тогава те ми издават болнични /тези 180 дни/.Като сложа и 45- те дни преди термин  ги изчислявах че точно ще ми стигнат.

# 313
  • София
Аз почнах с кървенето от 7-ма седмица и оттогава си взимах болничен от личния лекар с диагноза грип и т.н. В 9-та седмица се записах на ЖК и тогава започнах да взимам болнични за рискова бременност. Като свършиха тези 180 дни, пуснах 4 дни отпуска и после 45-дневния преди раждане.

# 314
Момичета, знаете ли колко време след л-тироксина сутрин се пие Дуфастона и Утрогестана. Пак ли е 2 часа, както при останалите лекарства или има друга схема?

Общи условия

Активация на акаунт