Перилни препарати и омекотители - 29

• 67 721
  • 721
  •   1
Отговори
# 480
Първи въпрос: каква програма се ползва? Какъвто и прах да ползвате, ако врътвате на 30-минутната програма, няма да се справи добре. Силните замърсявания искат дълга програма.
Втори въпрос: съобразена ли е дозата прах с твърдостта на водата и степента на замърсяването?

Бяло пера на 40°, 50°, но обикновено на 60° на най-дългата програма без предпране и нямам проблеми ни с маншети, ни с яки, ни с чорапи.

# 481
Първи въпрос: каква програма се ползва? Какъвто и прах да ползвате, ако врътвате на 30-минутната програма, няма да се справи добре. Силните замърсявания искат дълга програма.
Втори въпрос: съобразена ли е дозата прах с твърдостта на водата и степента на замърсяването?

Бяло пера на 40°, 50°, но обикновено на 60° на най-дългата програма без предпране и нямам проблеми ни с маншети, ни с яки, ни с чорапи.
Съгласна съм, че ако искаме да не перем петна на ръка си е необходима дълга програма.

# 482
Не. verra32 е ползвала всякакви прахове за бяло, но от всички е разочарована. Дали проблемът е праховете, или в начина, по който пере?

# 483
Пера на 60°без предпране и на дълга програма-1и30м .Мисля си ,че попадам на некачествени прахове!Така,както се изпираха дрехите едно време с домашен сапун и в обикновена пералня досега не съм го постигнала!Вмомента пера с Персил за бяло-против посивяване.

# 484
Виж, не може нито един прах да не ти изпира хубаво. Не може да е от праховете, защото все от някой щеше да си доволна.
От Персил казваш, че не си доволна. Добре, колко прах слагаш? От кой град си (за да се ориентирам в твърдостта на водата)?

# 485
Единствено на Ариел капсулите беше по добре и то като слагах по 2 на 5 кг. Слагам по 1-2 капачки от другите.От Хасково съм.

# 486
В Хасково не е много твърда водата. Даже слагаш повече, отколкото е нужно.

А праховете откъде ги взимаш? Да не ги купуваш от някой пазар, където кой знае как са били съхранявани? И за прах ли става въпрос, или за течен, защото пишеш прах, а пък слагаш капачки?

# 487
  • Русе
Пера на 60°без предпране и на дълга програма-1и30м .Мисля си ,че попадам на некачествени прахове!Така,както се изпираха дрехите едно време с домашен сапун и в обикновена пералня досега не съм го постигнала!Вмомента пера с Персил за бяло-против посивяване.
Извинявай, не го приемай като заяждане, на за мен това не е дълга програма. От тези 1,30 ч. пералнята пере максимум 30 митнути, останалото е плакнене.
Моята програма памук 60 градуса е почти 3 часа /не я знам точно колко е, пералнята не е с ел. програматор и не ми показва, веднъж пра дори 3,05 часа, край нямаше Laughing/. Може би там е разковничето, че съм доволна от изпирането на ОМО и бялото ми пране е бяло Thinking

# 488
Извинявай, не го приемай като заяждане, на за мен това не е дълга програма. От тези 1,30 ч. пералнята пере максимум 30 митнути, останалото е плакнене.
Моята програма памук 60 градуса е почти 3 часа /не я знам точно колко е, пералнята не е с ел. програматор и не ми показва, веднъж пра дори 3,05 часа, край нямаше Laughing/. Може би там е разковничето, че съм доволна от изпирането на ОМО и бялото ми пране е бяло Thinking

Точно това щях да пиша и аз...час и половина е кратка програма по-скоро..
Дългите ми са по 2ч. 48 мин...

# 489
И аз мисля, че проблемът е в програмата, на мен най-икономичната на 60 градуса ми е толкова.

Деля дрехите на 3 вида - светло, тъмно и работните дрехи на мъжа ми, които третирам с Вениш или обезмаслител преди прането. Ползваме само покривки за хранене и за многобройните петна по тях също ползвам обезмаслител или натърквам петното с Пур за съдове, който също е вид обезмаслител.

# 490
  • София
час и половина е кратка програма по-скоро..
Кратка е  Peace
В темата за пералните по едно време бяха пощурели по 15-минутна програма и при избор на модел най-много се вълнуваха дали има 15-, макс 30-мин. програма  Shocked
На съвременните перални им трябва бая време, за да изперат, защото са икономични на вода и ток - както verra32 сама е установила:
Така,както се изпираха дрехите едно време с домашен сапун и в обикновена пералня досега не съм го постигнала!

Вчера прах детските дрехи с Ултрасензитив на ДМ, от който имах много добри спомени. Дрехите не бяха особено замърсени, но пуснах бял лигавник, който ми е лакмусът дали прахът се справя. Е, не се справя добре  Sad Излезе с разни петна, най-вероятно от нещо доматено. Персил сензитив, колкото и да го ругах напоследък, по-добре изпира тези петна от храна. А пък Ариел колор направо направи лигавника чисто нов!

# 491
Най-дългата програма, която ползвам е 1 ч. и 15 мин за 60°C и 1 час за 40°C. Като сложа доп. плакнене и се удължават малко. Нямам нерви да чакам да ми върти 3 часа, абсурд - само разход на ток и вода.
Ако имам много мръсно пране и не се изпира, сигурно ще пробвам и дългите програми, но досега не се е наложило. Ще видим като порасне малката  Wink
И макар, че съм почитател на бързото пране и аз недоумявам за тези 15 минутните, но всеки си знае  Peace

# 492
Така като ви чета а продължителността на програмите, моята най-дългата май е най-много 2 часа. newsm78 Не съм много сигурна, но ще засеча: програма памук и 60 и 90гр.

# 493
Взех и аз да пробвам бялото Сано Simple Smile

Иначе загледах капсули на Тайд за 7.90 в едно гаражче за цветно пишеше,но не видях колко броя са ,някой да е ползвал ?  Mr. Green

# 494
  • Русе
При Баухнехт-а ми на село програма памук 95 градуса е над 3 часа, ако не се лъжа 3 ч. и 20 мин. ползвала съм я само веднъж за почистване на пералнята, памук 60 градуса е 2 ч. и 30 мин., памук 40 градуса е 1 ч. и 40 мин. Не си правя експерименти за кратки програми Naughty Тях ползвам само за деликатни. Въобще не чи пречет дългите, тъй като обикновено пускам пералня през нощта. А за 15 минутни програми - думи нямам, и на ръка ще отделиш повече време за да изпереш.

Ей, с тези прахове на ДМ ме закрастихте и оня ден специално време отделих като ходих в Плевен да обикалям из магазина да ги видя и евентуално да си купя. Да, ама не. Имаше само някакъв течен за цветно пране може би беше, в зелена туба и нищо друго за пране с марката Денк мит Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт