На море в Турция - тема 36

• 89 695
  • 737
  •   1
Отговори
# 420
А, и аз съм така.
Но обичам и разни дребни нещица да си купувам.
Никога не пропускам да си купя чанта, шал и портмоне  Joy
Събирам инфо за разположение на магазини, пазар и т.н.

# 421
Аааааа, тези неща са задължителни, а пък и екскурзиите не са безплатни  Mr. Green , да не говорим, че чаша вино е 12 лири......добре, че има кой да ме търпи.

# 422
  • Бургас
А, и аз съм така.
Но обичам и разни дребни нещица да си купувам.
Никога не пропускам да си купя чанта, шал и портмоне  Joy
Събирам инфо за разположение на магазини, пазар и т.н.

Съветвам ви да посетите магазина на Dogo в търговския център Blue Port. Има уникални чанти и обувки там. Иначе от Турция е супер изгодно да си купиш злато и кожени изделия, защото са на много добри цени, така че спокойно може да наместиш една прилична сума  Wink

# 423
Здравейте!
Тази година ще почиваме за първи път в Турция в Йоздере - NOTION KESRE BEACH  хотела ще се открива през май тази година, така че няма как да търся мнения за него само ми остава да се надявам че всичко ще бъде ОК, но ме интересуват подробности за местноста.
 Хотела е разположен на 5 км от Йоздере и на 30 км от Кушадасъ.
Имате ли представа какъв транспорт се ползва за да се стигне до тях? Имам предвид дали има някакъв градски транспорт, който минава на определен час?
Също така ако някой може да препоръча интересни места в района ,които си заслужава да видиш както и добри места за шопинг  Grinning

# 424
NOTION KESRE BEACH е точно до Онирия Кларос където бяхме миналата година. От нашите бунгала се виждаше строежа. Не знам какво имаш в предвид в района, но шопингуващите дами от компанията ходиха до Измир /70км/, Кушадасъ /35км./ и някакви аутлети в Сьоке /55/ - по близко свястно няма, но аз такова нещо като съм на почивка не си причинявам  Grinning. Иначе от интересните неща наблизо /30км/ е Ефес - това е нещо изключително и щом сте в района е задължително. Иначе ние сме ходили и в селцето Шириндже на 6 км. от Селчук -много автентично място.
В самото Йоздере няма нищо интересно и на мен дори разходката до там не ми хареса.

# 425
Благодаря  zhorchy , а какъв транспор  се ползва за да се предвижиш от холела до където си решил да ходиш

# 426
  • Резерват "Северозапад"
Има маршрутки (долмушки), които минават по разписание по главният път. Просто гледате на табелката на предното стъкло или питате за къде е и се качвате Wink. Цените не са високи.

# 427
  • София
Здравейте, страхотна тема, научих много-много, което е от изключителна важност за такива като нас, на които им предстои първо посещение на турски курорт, благодаря!
Ще ви помоля за съвет, знам, че са изписани стотици страници, видях препоръки да се ориентирам към хотели и после да питам, но все пак имам нужда от конкретни препоръки Praynig Не мога да намеря това , което ми е нужно за нашия случай.
Няма да сме точно на море, защото искам да празнуваме няколко големи лични семейни празника от 30 април до към 10 май. За целта ни трябва наистина добър хотел, със заслужаващ си ОЛ, по възможност вътрешен басейн и турска баня. Ще пътуваме с автобус, защото имаме проблем със самолетите Embarassed, но не се страхуваме от пътя( разбира се не да е на 30 часа курортът). Не се ориентирам към най-близките до БГ, защото се надявам да можем да си позволим разходки по плажа при хубаво време; може би нещо като Кушадасъ, Бодрум, Мармарис най-далече.
Затова , моля ви, посъветвайте ме в кой курортен град е по-топличко и кои са най-хубавите хотели там.
Ще съм благодарна на всички отговорили ми с идея и съвет, мнение и препоръка ,каквото и да е.
Бюджетът  ни предстои да се уточнява , но съм решила да  си позволя известно разточителство , макар и над възможностите ни, защото страшно много искам да зарадвам семейството си.
Още веднъж благодаря предварително  bouquet

Последна редакция: пн, 16 мар 2015, 22:47 от pileto

# 428
  • Варна
Пилето,съветвам те да се насочиш към Анталия,по-топло е и Ол Инклузива е по-добър,а и имаш огромен избор от прекрасни хотели и щом сте с автобус ще може да си позволите по-класен хотел Peace

# 429
  • Бургас
Пилето,съветвам те да се насочиш към Анталия,по-топло е и Ол Инклузива е по-добър,а и имаш огромен избор от прекрасни хотели и щом сте с автобус ще може да си позволите по-класен хотел Peace

За края на април-началото на май - твърдо за Анталия. Там са и най-луксозните и класни хотели, а и по това време там е най-топло. Уточнете бюджета и ще ви бъде предложено нещо подходящо.

# 430
Здравейте отново ☺
Да се похваля и аз с резервация за Paloma Club Sultan през септември.Отзивите в темите тук ми бяха изключително полезни,благодаря ви!
Ще пътуваме с кола и ще разделим пътя на две,като първоначално мислех да нощуваме в Чанаккале на отиване и Ассос на връщане,но може би ще бъдат две нощувки в Чанаккале,защото не мога да намеря подходящ хотел в Асос.
Моля за препоръки на хотели,в които сте отсядали по този маршрут,аз съм се спряла на този - Anzac hotel в Чатаккале.И последно - смятате ли,че отсега трябва да направим резервации?

# 431
  • Плевен
Откъде черпиш инфо, че пързалки няма да има в Сюрмели? Аз от 3-4 различни източника знам, че ще има. Точните думи на едните бяха, че дори са купени пързалките и се чака разрешение от тяхното ХЕИ за монтирането им. Други ми пратиха копи/пейст от скайпа на техния разговор с някакъв мениджър на хотела, койюто също твърдеше, че ще има. Трябваше обаче да стане до края на февруари, сега е март и почвам да се притеснявам. Ще съм много разочарован ако няма, по-точно дечурлигата. На албена рейсовете са стари Сетри, собствени, в сайта ги има, но били широки и удобни за дълъг път. Аз поне предпочитам стари и широки м/у седалките, отколкото нов и тесен коленете да ми опират в ушите. Сюрмели мисля, че е най-евтин, което не значи, че е най-калпав. Мои приятели 2 поредни години ходят на него и те ме зарибиха. Събирам си компания от 11.09.  Laughing

Аз току що получих отговор от хотела. Писах на мейла от официалния им сайт. Отговорил ми е мениджър продажби, оставил е и телефон, ако имам допълнителни въпроси. Аз го питах за пързалки или аква парк, защото тур операторите в България разпространяват информация, че ще има тази година и той ми е отговорил следното:

Hi,

We haven't got water slide and Aqua park.just children pool with slide also
it's too small.Thanks.

Дано все пак да има. Но при това положение Сюрмели ми отпада. Няма да рискувам. Confused

Но чуденето ми продължава за останалите  newsm78 Вече клоня към Пайн бей. Толкова ли е зле плажа? И всъщност от 12.06 морето става ли изобщо за къпане. Гледам температури, но пак не мога да се ориентирам  ooooh! Tired

# 432

piletо, няма по-подходящо място от Анталия/по-точно Алания/ за края на април-първата половина на май. Там си е вече лято по нашите разбирания.Горещо препоръчвам хотелите в Конаклъ ,защото града е наоколо около тях и няма да Ви е нужно ползване на маршрутки. А и центъра Алания е само на 10-на километра от Вас. Района е много екзотичен и мисля че ще Ви е идеално за отпразнуване на поводите. Плюс това си е доста топло тогава,но не е горещо. идеални условия.   bouquet

# 433
Здравейте, страхотна тема, научих много-много, което е от изключителна важност за такива като нас, на които им предстои първо посещение на турски курорт, благодаря!
Ще ви помоля за съвет, знам, че са изписани стотици страници, видях препоръки да се ориентирам към хотели и после да питам, но все пак имам нужда от конкретни препоръки Praynig Не мога да намеря това , което ми е нужно за нашия случай.
Няма да сме точно на море, защото искам да празнуваме няколко големи лични семейни празника от 30 април до към 10 май. За целта ни трябва наистина добър хотел, със заслужаващ си ОЛ, по възможност вътрешен басейн и турска баня. Ще пътуваме с автобус, защото имаме проблем със самолетите Embarassed, но не се страхуваме от пътя( разбира се не да е на 30 часа курортът). Не се ориентирам към най-близките до БГ, защото се надявам да можем да си позволим разходки по плажа при хубаво време; може би нещо като Кушадасъ, Бодрум, Мармарис най-далече.
Затова , моля ви, посъветвайте ме в кой курортен град е по-топличко и кои са най-хубавите хотели там.
Ще съм благодарна на всички отговорили ми с идея и съвет, мнение и препоръка ,каквото и да е.
Бюджетът  ни предстои да се уточнява , но съм решила да  си позволя известно разточителство , макар и над възможностите ни, защото страшно много искам да зарадвам семейството си.
Още веднъж благодаря предварително  bouquet
Един от най хубавите хотели,да не кажа най хубавия е хотел Вог в Бодрум.  Изключвам Анталия,тъй като е много далече курорта . Но Вог  се  води ВИП Simple Smile  Laughing . Пусни клипа във Ютуб на хотела и ще видиш. Ние за май месец платихме за него. След толкова проучване,на това се спряхме.  Peace   А  за Анталия веднага бих ти препоръчала също по висок клас,стига да решите това да е дестинацията !

# 434
  • Sofia, Bulgaria
В Анталия съм била в хотел Миракъл и много, много ми хареса. Стаите не бяха нещо особено, но всичко друго беше на 6.

Общи условия

Активация на акаунт