„Завръщане”/ Sila /- С участието на Джансу Дере и Мехмет А. Алакурт - Тема 7

• 116 243
  • 747
  •   1
Отговори
# 195
Скрит текст:
Сестрата на Абай и аз не я харесвам. Каква ти буца в гърлото, аз почти през цялото време имах пърхащи пеперуди в стомаха, все едно аз съм на мястото на Съла
Изгледах серията и продължава да ми се реве, тя такава любов, та чак боли.Момичетата, които сте гледали напред, едно въпросче  
Скрит текст:
Сега, откакто бяга в 11ти оригинален епизод, чак във 20ти ли се виждат (събират) - в тази сцена на плажа, за която говорехте?Аз просто не знам как ще издържа на тези серии

Мисля, че да.

# 196
  • Асеновград-Стара Загора-Шумен
А този филм " Ако бях облак" дали го има със български превод някъде?

Има го в темата за Енгин Акюрек, аз го гледах там.

Peace

# 197
Лелееее, мъка, мъка, мъкааааа

# 198
Скрит текст:
Вярно,че ни чака мъка голяма, но после ще ни капе мед на душата

# 199
# 200
Здравейте!
Все повече ми харесва Бедар.Снощи  направи нещо немислимо за тамошните нрави-помогна на дъщеря си да се види с друг мъж,прикри я и от съпруга си и най вече от агата
А баща и и брат и ме дразнят ужасно.До такава степен са свикнали ,че жените са тяхно притежание,че вече си направиха покупки с парите на Съла
Интересно ми е дали все пак тя и Боран ще отидат в Истанбул ,за да може да поемат наследството

Не знам защо / може и да греша/,но Емре нещо не ми харесва.имам чувството ,че ще създава проблеми

Цитат
Не знам защо тази сестрата на Абай ми е неприятна...

Да не би и тя да е влюбена в агата.Обаче носеше гердан с кръстче.Това ми направи впечатление

# 201
  • Асеновград-Стара Загора-Шумен
Те са християни. Така започна сериала със Абай да се моли в църква. Ако не се лъжа де.

За наследството и аз се чудя ще позволи ли Боран да отидат в Истанбул и да си задвижат нещата.  А Емре колкото го гледам толкова си мисля, че не са му чисти намеренията, а и той ламти за власти и пари, които получи Съла като наследство. То ще стане ясно напред във епизодите като гледаме.

# 202
Още в първите епизоди Емре изглеждаше доста напорист спряно Съла... Снощи му блеснаха очите след като тя каза, че ще му даде пълномощно. Прекалено прикрит и действа подмолно, уж под предлог, че й помага, а всъщност иска и нея и състоянието и.

# 203
Добър ден и от мен, чевръсти БорСълинки! Пишете със скоростта на светлината. Чок зор да ви стигне човек, но...старая се. Пък и е приятно тук. Така че благодаря на Ванчето и всички пъргави момичета и слагам членския си внос:
Скрит текст:
Краден,но пък мултиплициран  Embarassed

И ви пожелавам хубав ден до довечера.  newsm51 newsm51 newsm51

# 204
  • ... да усещаш мириса на море ...
Здравейте и от мен!  Моят коментр до тук:

Съла - въпреки добрият живот, който е водила, има нерадостна съдба до тук: два пъти продадена - веднъж като дете и втори път сега. И в двата случия за да спаси брат си - веднъж за лечението му и сега заради избора му. Гледайки последните серии си мислех, как може да прости на майка си. Но после си дадох сметка, че героинята е една ненавъшила все още 18 год. девойка, която има нужда от майчина опора. Още при първата среща м/у Съла и Боран м/у тях прехвърчаха искри - за нея привлечена от екзотичния му вид, за него - привлечен от красотата и необичайния и, за тези места, вид и дързостта. Другото, което я привлича, е може би власта му и това, че винаги застава зад нея. Единствено с неопитността и бих обяснила желанието/ревността и да се бори/конкурира с образа на мъртвата Гизда...    
Боран - “висок, красив и мълчалив”  Wink... Човек раздиран между противоречията на произхода си и родовите/местни традиции  от една страна и характера, и светското възпитание от друга. (Като се има предвид кои са сценаристите, и това което разказваше Боран че е учил математика в Анкара, дали пък ролята не е писана за Кенан Имирзалъоулу  newsm78). Човек живеещ не просто с любовта си, но и с трагичния избор, който е направил съпругата му, който той все още не може да приеме... За него това беше просто брак, който трябваше да се случи, за да спаси сестра си. Един диалог още в еп.1 ме впечатли, когато някой разказваше на Боран, че дъщерята за която трябва да се ожени е на 12 год. , но да не се притеснява, тя майка му щяла да я подготви  Shocked.... Не му е лесно на героя - от една страна чуствата, които е изпитвал към Гизда, от друга изненадващата нова любов, а като прибавим и чуството за дълг и чест, и чистото мъжко его “моето си е мое” ...
Бедар - жестока съдба на майка, чието дете е отнето и толкова години е живяла, оплаквайки го. Но живееща дълбоко в традицията, тя не намери причина да спаси Съла, отново я “пожертва” за да запази Азад (от смърт) и Дилян (от брак).  Crossing Arms
Джелил - той се нарежда в класацията за “бащи-гадняри”. Не само е продал Съла, за лечението на сина си, но и през всичките години е продължавал да взима пари за нея и сега гледа на нея, като инвестиция - съпруга на Агата и наследница на холдинг...  #2gunfire
Азад и Нарин - от една страна им симптизирам за избора им  да последват сърцата си, въпреки традициите, но от  друга и двамата са егоисти. Азад “натопи” сестра си, а Нарин, въпреки че знаеше какво се готви, не каза нищо на Съла...  Naughty Единственото добро, което стори, е че застана на пътя на куршума...
Емир - и той не пада по-долу: малък подмазвач - ще пее песни на Агата, но всички които знае са за Гизда. Не мога да понеса как един 8 годишен “пикльо” може да командори една 18 годишна млада жена, само защото е от мъжки род. Всъщност това което направи Бедар, за да помогне на Съла, беше че тя се срещна с Емре, в присъствието на “мъж” от своето семейство. т.е. приемливо за “обществото”...  ooooh!
Кевсер - да-а-а, дъщерята не е като снахата ...  Mr. Green

Последна редакция: ср, 18 фев 2015, 13:43 от tara_lezhka

# 205

Да не би и тя да е влюбена в агата.Обаче носеше гердан с кръстче.Това ми направи впечатление
Влюбена е да Simple Smile Но не за това ми е неприятна, не знам защо, просто нещо не ми допада.... Те са християни, и аз си мисля, че не случайно е представено приятелството между Боран и Абай, Абай може  би е единствения мъж във филма, който успява да разбира Агата Simple Smile (поне до сега де, не знам по-нататък)

# 206
Здравейте, дами! Най-после изчетох всички мнения и коментари. А и компанията се увеличава, което е страхотно. Доколкото си спомням имаше уговорка да се коментират само текущи серии затова да карам по същество. Джансу Дере не е от любимите ми актриси, но във филма се справя чудесно /въпреки, че тогава не е имала особено голям опит/. Пресъздава много добре образа на разглезеното момиче от големия град с всички настроения и постъпки, предизвикани от положението, което се намира. Реакциите й са нелогични, но и нормални с оглед на нсичко, което се случва в момента. Джелил вече го коментирах по-рано, но не му се сърдете на човека, той е един простоват селянин от Изтока, който мечтае за това, което няма - пари и власт. Бедар - за мен тя е една добра жена, която има голям дълг към дъщеря си и се опитва да й даде обичта, която не е могла да й даде години наред. Тя е силна жена, подкрепи дъщеря си и спечели донякъде доверието й. Съветите й бяха хубави, с някои изключения, но тя каза нещо много вярно - за един мъж жената е най-близкото нещо, тя е негова любима, майка, сестра. Ако Съла може да разбере това ще си спести много неприятности, защото да оцелее в този див свят, поне на този етап, и да успее да постигне желаното е необходимо да спечели агата на своя страна. Но тя е неопитна и млада, пък и непокорна и това й създава големи проблеми. А свекито, ах, свекито, на никого не пожелавам такова "съкровище" в дома си, жена та дрънка и лъщи отвсякъде - от шала до одеждите.

# 207
Цитат
Бедар - жестока съдба на майка, чието дете е отнето и толкова години е живяла, оплаквайки го. Но живееща дълбоко в традицията, тя не намери причина да спаси Съла, отново я “пожертва” за да запази Азад (от смърт) и Дилян (от брак).  Crossing Arms

Не мисля ,че Бедар я пожертва.Нея никой не я пита.Тя до последно знаеше ,че Съла е мъртва
Пожертваха я отново баща и и брат и
Даже Азад даде идеята на баща си отново с користна цел-защото щяла да навърши 18 г и от Истанбул щели да спрат да им дават пари,а стане ли съпруга на агата ехе....

# 208
Момичета ,никъде ли го няма с бг субтитри целия сериал?

# 209
Жал ми е за сестрата на агата ... Какво му е харесала на този Азад?! Нито е красив, нито умен, нито богат... Типичен паразит.

Общи условия

Активация на акаунт