Веганството - да споделим опит тема 16

  • 46 158
  • 679
  •   1
Отговори
# 585
  • Мнения: 1 745
Опитайте с авокадо, много добре се получава , а и засища доста.

# 586
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 354
Наминах в суровата тема и останах огорчена Confused Питам се, защо толкова много доброжелатели искат да ме спасяват?!!!! Както и да е. Извиняв за мрънкането!
Аз съм си правила таратор със соево киесло мляко, което си квася сама. Вкусно става. Слагам и начукани орехи. Само дето нямам копър, но ще си набавя и него.

# 587
  • Мнения: 40 223
Аз авокадо никога не съм яла. Вкусно ли е? Какви са цените?

# 588
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 354
Аз авокадо никога не съм яла. Вкусно ли е? Какви са цените?
Отначало, понеже е непознат вкус, не е кой знае какво! На някой вкусът допада веднага! На мен ми беше необходимо време, за да свикна с него, но сега ми харесва. Тук цената е около 5 евро. но в българско, предполагам, че е доста по-ниска!

# 589
  • Мнения: 40 223
Цената за килограм или бройка е?
Защото в нета срещнах на места, че се продавало на бройка.

# 590
  • София
  • Мнения: 5 245
Аделинда, не съм сигурна с какво мляко го правят, май наистина е слънчогледово.
armyhousewife, как става номерът с авсокадото, не си го представих?  newsm78
Данилу,  кой те ядосва? Не им се оставяй, тегли им една.  Wink
Елора, не си опитвала авокадо?!  Shocked Това е светотатство!  Mr. Green Прилича ми на сварено яйце на мен (особено ако е към зелена салата). Аз го обожавам!
Дао, принцесата как е? Захранвате ли се? С какво? Къде ти е подписът с котаранчо?  Heart Eyes И аз мисля да си направа такъв с Киарка.  Heart Eyes

# 591
  • Мнения: X
На мен веднага ми хареса авокадото, беше любов от пръв поглед  Heart Eyes По начало си падам по мазнички неща, които стават за сосове. Но има хора, които не им допада, казват че било безвкусно. Аз мога да си го ям и самостоятелно, но най-много ми харесва на пастет за препечена филийка.

# 592
  • Мнения: 40 223
Мисля да го опитам скоро Laughing

# 593
  • Мнения: 9 992
Мисля да го опитам скоро Laughing


Kато го купиш, го чакаш да зрее, като омекне е готово, после бърЗо се разваля.

Правих и майонеза от авокадо, хубава става.

# 594
  • София
  • Мнения: 5 245
Ето нагледно  hahaha

# 595
  • Мнения: X
 Joy hahaha най-добре се познава като се натисне от горната част до дръжката. Също от Джейми Оливър знам, че когато е оставено редом до банан узрява по-бързо.

# 596
  • Мнения: 40 223
Значи ще си взема твърдо авокадо и да го чакам да омекне.
Ама много ли да омекне или малко.

От картинката нищо не схванах Joy

# 597
  • София
  • Мнения: 1 417
Ха-ха, тъкмо щях да пускам и аз тази картинка за авокадото. Лично аз много го обичам и редовно се консумира в къщи. Бебка захраних с него - но не го харесва особено. Майка ми също не го обича, така че според мен е до възпитаване на вкус. Елора, задължително го започни като гуакамоле - мачкаш авокадото, слагаш чесънче, малко лимонов сок и наситняваш само месото на сладък домат, сол на вкус. Мажеш на сухар/препечена филия/тортия и става ном-ном - вкусотия:)

danilu, хубавото на нета е, че винаги може и да не четеш

kashmir, пухчица расте, храни се напълно сама вече от доста време вече, папка каквото и ние ядем, не съм я записвала на кухня и всичко готвя съобразно нея. Махнах подписа с нашия Коко, защото мина много време откакто почина, беше началото на ноември 2008. От тогава коте нямаме и няма и да имаме - някак си ми се смени светогледа относно гледането на животни в апартаменти. Вие как сте - още 2 в 1 или има повод за поздравления вече?  Hug

# 598
  • София
  • Мнения: 1 417
Elora, вземи си меко, за да го консумираш веднага. Различните сортове имат различна мекота. Има един сорт с доста твърда и грапава кора, под която трудно се усеща дали е узряло или не. Гледай да няма черни петна със сигурност.

# 599
  • Мнения: 40 223
Ама защо с чесън?
Иначе как е на вкус? Сладък ли е? Нали е плод.

Общи условия

Активация на акаунт