ЕЛП 46 - ароматна

• 22 563
  • 734
  •   1
Отговори
# 330
  • София
"никога не съм успявал да разбера как усещат разлика между единия и другия парфюм."
МУХА! МУХА! ТРИЖДИ МУХА!!!  Joy Joy Joy
Мъж на място е това! И моят е такъв. За него парфюмът е като сапуна в банята - абсолютно излишно и безсмислено е да имаш повече от един. Като свърши, слагаш друг.
Какво е Б&Б? Букет & Бутилка?

Свече, много се радвам, надявам се и тя да е доволна, ама наистина, а не просто от възпитание. Защото повярвай ми, голяма отговорност е да даваш такива акъли, а на мен ми се случва много по-често, отколкото е нормално да си представи човек. Непрекъснато ми пишат на лични непознати хора, които очакват от мен да ги насоча в избора им и бих се чувствала много неудобно, ако ги подведа, а пък това са много индивидуални неща, трудно е да се предскаже какво точно ще хареса на някой, който не познаваш. А пък те са решили да се доверят лично на мен, не са писали публично в темата, за да прослушат максимално отговори.
Картички получих от децата - 3 броя, саморъчно изработени и надписани - много искрени и неклиширани думи, както и едно цвете от хартия. Пазя си ги.

# 331
  • n/a
Честити, елпейки! С все "на патерици", но
пък поводът си струва.   bouquet

Имам цяло шкафче с подаръците на ЛоДж.
Радващото шкафче е това. А отгоре стои
една чинийка с отпечатък на една ръчич-
ка.

А празниците ги правят хората, които ни
заобикалят. Или не ги правят. Хубаво е
да има празници. Колкото и да се твърди,
че всеки ден би могло - може да звучи ня-
как добре, но не може да е истинско.

Бааа, че то за себе си, дето си знаеш пар-
фюмните предпочитания, си е рулетка да
уцелиш по описание подходящ парфюм.
Нямам идея какъв ми е процентът на по-
падение, но много подаръци раздадох от
такива сдобиванки на сляпо. Атти,  Hug
Мда, досега само с последната марка не
съм подарила нищо Simple Smile - що отстрелях,
все за мен се оказа.

# 332
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
...

Бааа, че то за себе си, дето си знаеш пар-
фюмните предпочитания, си е рулетка да
уцелиш ... подходящ парфюм.
...

+1

абе направо +100  Hug

концепцията Б&Б (belt & braces) се прилага при високорискови операции и дейности  Blush
сериозна съм. и те сериозно (и професионално) използваха термина  Blush

http://www.thefreedictionary.com/belt-and-braces

Цитат
belt-and-braces
adj
1. providing double security, in case one security measure should fail: a belt-and-braces policy.

за празника получих специален пръстен
  Blush малкото чудо е велик нещонамирач и при разходката намерил голямо мънисто. бащицата пък е всичкоправач и веднага се задействали, взели кламер от едно от кафетата и дойдоха при мен със специален пръстен-уникат  Blush

# 333
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Добри, случила си и с правача и с нещонамирача. Късметлийка си.
Аз също се славя като голям нещонамирач, но в друг смисъл - когато мм изпусне нещо на земята, някакво миниатюрно невидимо винтче или нещо друго микроспично, тогава се включвам в акцията и почти винаги с успех. Joy (Днес явно ми е ден за самохвалене Joy Joy)

Ло, и аз имам такова чекмедже. Не можете да си представете какви чудни неща могат да се направят от ролката от тоалетната хартия и шарени сламки за пиене.
Много съжалявам, че компютърът ми е толкова стар, антика почти, и не "знае", че може да приема снимки от телефон. От толкова опити, които правиха всички около мен да ми помогнат в това дело, само няколко снимчици успяха да "преминат" в компа, та ви показах поне децата. Дано тази година успея да си купя нов, ще ви покажа рисунката със спирали за контур, вместо чертички, за която ви говорих.

Последна редакция: пн, 09 мар 2015, 12:00 от svetal4o27

# 334
не мо'а да не споделя  Blush

Цитат
  МАА ТОК! ПАЙСЕ!

табелка върху трафопост

# 335
  • n/a
Шедьовър! Кратко и ясно. Най-важното - разбираемо.
Т'ва е ток, сепак, нали? Няма време за четене.  hahaha

# 336
  • Пазете Гор
Бачкахме в едно изкорубено хале, беше сред зима и ветрилник, страхотия. Един от гипсаджиите се беше сдобил с калорифер, щото да "съхнел гипса", та често клечеше пред него и си нагряваше удовете. Мнозина му завиждаха и често отмъкваха калорифера. Той се чудеше как да го опази, връзва го, завари му стойката за един шиш в замазката, но като последна отчаяна мярка написа отгоре му зловещо предупреждение:

"Не пипай! Е*ем!"

# 337
  • гр. София
Горкият калорифер, само са го крадяли  Laughing

Вижте на какво попаднах случайно. Нямах представа, че може да съществува такава федерация!

# 338
Аз малко ще разваля натроението, извинете. Ужасно много моля някой да ме увери, че това за Хирошима е краят на текста за събитията от 1945, а не целият текст. Мозъкът ми кипна, хора, усетих го как зацвърча направо.

# 339
Нямам учебника, така че не знам, но ако това е целият текст за Хирошима...  Sick

Бях чела някъде обширен дебат по учебника за трети клас и мирното съвместно съществуване. Общо взето, беше обяснено, че на тази възраст няма как да описват подробно събитията от-до и само споменават. Ама какво споменават... не мога да взема отношение, след като не съм разгледала целия учебник, а виждам само снимка. Не че сниманото ми харесва особено, но за да критикувам, искам да знам какво точно.

А за запазването на вярата и езика е вярно, така че е хубаво, че го пише.

Скрит текст:
В трети клас ние имахме Родинознание. Не си спомням какви текстове и картинки е имало, но имаше няколко раздела и всеки почваше с тематично стихотворение от български поет. Един от разделите почваше с "Не съм те никога избирал на земята/ родих се просто в теб на юнски ден във зноя/ Аз те обичам, не защото си богата, / а само за това, че си Родина моя". Така ме впечатли, че го запомних за цял живот.

# 340
Аз малко ще разваля натроението, извинете. Ужасно много моля някой да ме увери, че това за Хирошима е краят на текста за събитията от 1945, а не целият текст. Мозъкът ми кипна, хора, усетих го как зацвърча направо.

нямам учебника, но като гледам и другото...

косматко, кръвния данък, еничарите, трите синджира роби, потурчването, дали са спомагали за запазването на вярата, езика и обичаите?

историята трябва да се помни. за да не се повтаря.

# 341
  • Пазете Гор
Ако някога зависи от мен, ще разкарам всякакви учебници по история. Информация има вече навсякъде, намира се за нула време - дванадесетокласниците могат съвсем спокойно да съберат, анализират и дискутират помежду си какво е станало, защо е станало, какви са последствията за този и онзи. На това трябва да се учат - да мислят с главите си, а не да възпроизвеждат всякакви недомислени, непълни, неясни и двусмислени тези.

# 342
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
"Българите запазили християнската си вяра, езика и достойнството си".
Запазили са си вярата тези, които не са насилствено потурчени. А достойнството - само си представям как се запазва, когато  унижават, насилват, грабят и убиват близките ти...

За Хирошима, няма да се учудя, ако наистина са сметнали авторите, че за историята е важно какво е отражението върху америкнаците, не и върху японците.

# 343
Куркума, това е за трети клас. или поне така прочетох някъде  Blush
на тази възраст още имат нужда от насочване.  Peace

# 344
  • Пазете Гор
Писах за дванадесетокласниците и изобщо за горния курс, Добри. За трети клас - рано им е изобщо за история.

Що се отнася до 1945 - предполагам не пише и ред за пленените японци от Квантунската армия - около 400 000 души, от които в Сибир по-късно умират 9 от всеки 10. Това пропускане не значи, че авторите изповядват съветофилство, ами просто не може всичко да се сдъвче и опише по правилния начин. Защото правилен начин няма.

Общи условия

Активация на акаунт