Боледуване на децата ни - тема 23

• 58 571
  • 759
  •   1
Отговори
# 75
  • Sofia
Здравейте,
Случайно попаднах на заглавието на темата днес и имам повод веднага да се включа, че зверски сме зациклили... Ще бъде малко дълго, но  Cry
Малкия е на 1г и 8м. Досега не беше боледувал сериозно (само веднъж е бил на АБ, след една ваксина симфлорикс сигурно комбинирана с вирус...) - сополи, кашлица, червено гърло, температура понякога, май розеола изкара лятото, но никакви бронхити, ангини и тн.
И така до преди месец, когато бе заветното 1во посещение на ясла - ходи 8 сутрини, появиха се сополи и кашлица и го спрях. Около 10 дни уж нищо сериозно му нямаше - секрет бистър, дробове чисти, леко зачервено гърло, без температура, кръвни изследвания - ок. Давахме умкалор, вит ц, сироп проспан, 5 дни слагах виброцил, после само промиване с физ р-р и стеримар и дърпане на сополи. Аз си реших да започнем и инхалации с физ р-р. И така една вечер започна да вдига упорита темп-ра, която едвам сваляхме. На другия ден стигна 39.8 градуса и се озовахме в 1ДКК - диагноза ангина. Изследваха за стрептокок - отрицателно. ЦРП беше леко завишено, както и левкоцитите. Предписаха АБ Цефзил (10 дни го давах) и правени капки с гентамицин (7 дни). Температурата изчезна на 2я ден. 5-6 дни след началото на АБ сополите и кашлицата пак се увеличиха, ужасно кашляше. Водих да го прегледат - няма налепи, пак червено гърло, дробове чисти, горе високо било. Сироп гринтус му изписаха. Междувременно освен инхалациите му давах 1-2 пъти на ден чай лайка с мед и сода. След 2-3 дни кашлицата пак затихна. Надявах се след АБ да започне да оздравява, но..... не. Сополите и кашлицата така и не изчезнаха, просто намаляха. След около седмица пак се усилиха много за 2-3 дни - като легнеше да спи поне по 15-20 мин не можеше да спре да кашля, ако успееше да заспи по гръб, с главата на високо беше добре. Пак бяхме до 1 ДКК - сложиха диагноза бронхиолит и изписаха инхалации с вентолин и сироп Ериус. Пуснахме и носен секрет, излезна чист. Заради вентолина познати ме посъветваха да потърся 2ро мнение и на следващия ден ходихме до детска белодробна - според тях няма бронхиолит, а фарингит - изписаха инхалации с Пулмикорт и без сиропи. Вечерта направихме инхалация, през нощта наистина не кашля изобщо!!! На сутринта обаче се събуди с подуто лице и особено клепачите на едното око - като бушониран. Реших повече да не правя инх-и с пулмикорт. А и кашлицата и хремата пак почти изчезнаха. Давах Ериус 7 дни и продължихме с промивките на носа, дърпане на сополи, инхалации по 1-2 ден. Минаха към 10 дни от последната силна кашлица (спеше си спокойно, само като се затича повече покашляше) и от днес пак се почна. Не мога да кажа, че хремата се е увеличила, но кашлицата от сутринта започна с пълна сила, пак най-зле като легне да спи. Каквото и да чистим и правим на носа, имам чувството, че все през устата диша...

Нензам вече къде да го водя, кой да го гледа, какво да изследвам... Бях готова за боледуване, но такова зацикляне????? И през цялото това време нито за ден не е бил отпаднал или с намален апетит, вилнее и омита храната както обикновено.
Същевременно аз съм бременна и покрай него и аз през няколко дена съм или с болки в гърлото, или ужасна кашлица на пристъпи, или запушен нос. До лекар изобщо не мога да стигна...
Не ходим на места с много хора, не сме стъпвали в молове или детски центрове, почти никой не виждаме, и двамата тотално изтрещяхме, той толкова иска да е сред хора и деца, а аз толкова искам да си почина...  smile3511

Ако ви е позната ситуацията да ме насочите къде да го водя, какво да търсим? И как по д.....те да се махне тази проклета хрема #2gunfire

Благодаря предварително   bouquet

# 76
Umi вземи нещо хомеопатично за нос. След като вече си каала АБ капки не слагай Бактробан. Новата политика на УНГ е само в краен слуай АБ капки в носа. С многота капки и лечение само съсипваме носната лигавица. Тя става все по податлива на инфекции и се затваряме в един безкраен кръг.

Криската от опита които имам мисля че пулмикорта е вашето лекарство с тази неспирна кашлица. Ако алергията е към него питай доктора с какво да го замениш. Само да кажа че дете на 2 години може да направи подобна алергия от мед. Така че не прекалявай с него.
Другият ти вариант да го заведеш на хомеопат. Но там нещата се чистят по бавно. И като първо сериозно боледуване при вас на дали ще успееш да изчакаш.

# 77
Към Криската - позната история описваш.

Ето моето дете е с неспирна хрема плюс мокро подкашляне-чисти храчки. няма минаване и няма минаване.

Според мен е или от третата сливица, която е постоянно гнойна като че ли и оттам тече секрета, който дразни гърлото, или синузит, но вие май сте малки  Thinking

Замислила съм посещение при УНГ по този въпрос, че досега не съм го водила на такъв специалист.

Цялата минала година, почти всички боледувания са такива: леко червено гърло, зелена задна хрема, дробове чисти. Диагноза-вирусно. Или съчетано с алергичен компонент, че ние сме предразположени.
Та така...

# 78
Teta и според мен е вирусно. И моя подкашля...почна 4 та седмица. Няма възпалена трета сливица и синусите са чисти. Правихме снимка. Само леко удебелена лигавица.

# 79
  • Бургас
Moмичета, да ви питам нещо, сред вас със сигурност има хора с подобен на моя опит в последния един месец.
Децата ми като цяло боледуват нормално, нито прекалено често, нито пък рядко. В повечето случаи успявам да се справя и без антибиотици и малкото ми дете не беше пило никакви АБ доскоро, а синът ми е пил към общо 8-9 пъти АБ за 9г и половина. Уточнявам тези неща, за да не създам погрешно впечатление, че давам АБ за щяло и нещяло.
През последния един месец обаче нещо зациклихме яко и ние. Първо синът ми изкара скарлатина, която явно му срина имунитета тотално. След нея ходи 2 седмици на училище и се разболя наново - хрема, която за един ден премина в дълбока кашлица, храчки и т.н. Започнах АБ. Сестра му изкара ларингит, който се усложни и изписаха АБ и за нея - дадох го. Оправи се и точно след 3-4 дни се зарази от брат си наново. Същата ужасна кашлица, която без АБ не минава. Колкото и да не ми се искаше, наложи се и тя да пие втори АБ в рамките на месец.

Та въпросът ми е: понеже за 1 месец и двамата пиха по два антибиотика и не искам да си представям колко съсипва имунната с-ма това, сега, след като мине всичко и се оправят, освен обичайните пробиотици, витамини и т.н. удачно ли е да взема някакви имуностимуланти, малко да ги подсиля. По принцип съм на мнение, че е добре детската имунна система да се развива и да се бори сама, без безразборно пиене на имуностимуланти, защото имам усещането, че така тя свиква някой друг да върши нейната работа и не заяква, а става точно обратното. Но в конкретния случай мисля, че е добре да се направи нещо. Единият педиатър ми каза да им давам седмица-две по половин доза Изопринозин. Но той нали се води сравнително тежка артилерия по принцип, след два АБ да давам и него .... Thinking

Препоръчвали ли са ви някакви имуностимулатори след сериозно боледуване и лечение с АБ и какви? От кои сте доволни, колко време сте ги давали и т.н.?

На тези, които проявиха търпение да ме изчетат и на включилите се с отговори: Благодаря!   bouquet Simple Smile

# 80
Мон... като гледам и вие сравнително рядко сте на АБ. На мен веднъж ми се случи детето да пие 2 АБ в рамките на два последователни месеца. Давах пробиотик с пребиотик около месец след последното АБ.
Изопринозин, съм давала след Варицелата.

# 81
Бързо оздравяване на всички дечица   bouquet

# 82
Мон,като изпили доста АБ и попадала в твоето положение,аз лично не съм открила имуностимулатор,който да ни подейства,изопринозин и аз знам,че дават след варицели и скарлатини за засилване на имунитета,но дотам,та съвет не мога да дам!Ние сутринта ходихме да ни вземат секрет за скарлатина,че без отрицателен нямало да мога да я пусна,не че съм се засила де! Hug

# 83
Лиле, дано да е отрицателен.  Peace
ние пак с хрема, дори не знам откъде я лепна. бистра, но гъста, нослето е непроходимо. давам пак цинабсин и правя промивки. дори не мога да обвиня градината, скоро не е ходила, та това е някакъв нов домашен любимец, не градински, а "домашен сопол". надявам се бързо да се справим с него, че нали все сънувам отити и мир нямам като се задръсти нослето.

# 84
  • София
Moн, аз лично, също не вярвам, че имуностимулаторите вършат кой знае каква работа, но в този случай бих дала. Изопринозин не съм давала - знам, че е доста тежък. Бих заложила на Имуномикс, или Имунобор. Давам пробиотици в комбинация с пребиотици и витамини. Това е.
Криската, за съжаление има такива моменти, в които като влезеш в "серия" и няма излизане. Представи си като стане 2 каква въртележка е  #Crazy Според мен или не е доизлекувано детето, или по-вероятно си наслагва вирус върху вирус. И аз 2 месеца се изолирах с двамата у дома и това не им попречи за последния месец да изкарат по един-два вируса. Няма как просто. ММ ходи на работа и кой знае какво мъкне от там (не е задължително той да се разболее  Wink) До магазина ще отидеш и пак ще хванеш нещо. Както Хоуп е писала в такава ситуация на моите точно Пулмикорт изписаха и помогна, но явно на твоето детенце нещо не му е понесъл.

Аз пък да се оплача, че малкото изкара 5 дни здраво и през нощта започна да кашля. Сутринта също подкашляше. Това пък какво е и откъде дойде...не знам вече  ooooh!

П.П. Е, както Силвето е писала и нашата кашлица е някаква "домашна" порода явно

# 85
sylviana а бой де  Joy,очаквам да е отрицателен,все пак навреме се спасихме,ама сме били контактни или на всички се пуска,и аз не разбрах,сестрата сутринта ми се обади да съм правела! ooooh!

# 86
  • в огледалото на живота
Мон,моето мнение е за имуностимулиращи в момента/предвид състоянието и  изкараните болести при децата ти/
Лично аз бих заложила на следните:пробиотик,рибено масло,саностол.
Не мисля,че тежката артилерия имуностимуланти би укрепнала повече детския организмъм...
Изборът разбира се е твой  Hug

# 87
Лилия ,стискам палци да е отрицателен !

Силве , Криската  Hug

Мон  Hug ние след боледувания сме били на Биозин,ама дали помогна не зная.

Моята свеки се оплака ,че я болят дробовете и едвам я накарах да иде на лекар ,да видим после какво ще е положението,ей аман от болести вече  ooooh!

# 88
  • Бургас
Благодаря, момичета!  Hug

# 89
Здравейте,
Някой давал и е изорекс сироп? Изписаха ни го след вирус и фебрилен гърч.

Общи условия

Активация на акаунт