Първа пролет пукна, Августинче бързо хукна

• 28 045
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Пипи, да не си лепнала и ти някой вирус? Ех, обожавам пролетта, но обикновено вирусите процъфтяват....  #2gunfire Ние в последния ден от почивката като си тръгвахме, зълва ми се оказа, че се разболява по същия начин, беше легнала с лека Т и нямаше сили да стане. Снощи ММ се оплака, че май и той се разболява, а днес трябва да сложат на Миа противохепатитната ваксина, май ще я отложим...

Mrs.Petrova, сподели отзиви за Дентокинда, че ми писна от това неспане вече.

fiona, билков чай може да се вкисне, ако в него има нещо подслаждащо (според мен). Аз всяка сутрин правя на големите чай с мед и им го слагам за училище вместо вода, че на водата се мръщят. Даже късен следобед, като се приберат на чая нищо му няма, пробвала съм го. Този, плодовият, може и да се вкисне при топло време, защото все пак си е от сладки плодове. Аз лично няма да експериментирам с чайовете, защото единствената алергия, която са ми проявявали до момента е при една гадна кашлица, когато дадох на Жорко чай от джоджен (май беше)... Направи уртикария, спрях чая и мина. Оттогава не е имало прояви, но си имам обица на ухото и не смея да експериментирам с бебето.

Приятен и слънчев ден от мен! Днес ще се отдадем на разходки, че вчера ни се размина.

# 541
Добрютро  smile3525
Отзиви от Дентокинда - вчера дадох 2 хапченца и ставахме само 2 пъти (за сравнение предната нощ - 5 пъти).
Обаче започна да кашля през нощта и ще го водя следобед при педи да го види. Последната ваксина (синфлорикс) ни разказа играта - откакто я сложихме сме всяка седмица при док  #Crazy. Добре, че свършиха, засега. И едни сополи се точат, ужассс
Обаче пък вече прави някакви опити за пълзене напред - стои през цялото време на колене и ръце и се клати напред-назад, и като реши да стигне до нещо се изтласква нпред и после с търкаляне стига  hahaha

# 542
Хе-хе, голямото озъбване! Да са ви честити и първите и следващите зъбки. Явно сега им е периода на децата- и ние след боледуването се сдобихме със ново зъбче- номер 7. Баща й се шегува, че за рождения й ден ще е направила холивудска усмивка  Laughing
Обаче, развалихме сериозно режима с храненето, предпочита си млякото. А как ще я караме с месните пюрета, не зная.. не харесва месо и това е. Sad Някой  беше споделил за тиква с пуешко, което се харесвало на всички бебета- е не, и това не беше одобрено. Иначе същите пюрета без месо си се излапват доволно.
По темите- според мен чая се вкисва ако има нещо сладко. За коликите давах чай от копър, който сама си правех от семена- еми не ми се е вкисвал- даже и в големите жеги. За храненето навън и аз не зная как ще става- много се плескаме, защото се оглежда и май на по-късен етап ще се случва това, освен в извънредни случаи. Колкото до кашата, и аз давам инстантна, та ще си нося и каша, и мляко и пюре.. Simple Smile
Аз давам Дентокинд за предните зъби- ами не намирам голяма разлика.
За бебета със сополи и растящи зъки, нали знаете, че обикновено излизат по два и често това се предхожда от сополи. И ние си имаме две почти постоянни рекички, а като се сетя какво неприятно чувство са оставяли преди в  мен деца с течщи сополи, но всичко се връща Simple Smile
Хубав ден ви желая!

# 543
  • по пътя
Здравейте, много зъби, много нещо.Малкия се мъчи, но още нищо. Опитахме днес с крокодилка, но той се плаши от нея, като разбра, че се мести и не му е още дошло времето май. Simple SmileХубав и слънчев ден, ние поемаме на разходка пак!

# 544
Пипи2013, честит зъб!
Как неприятно ме подсети за цъкъла! Ужас, така добре ми беше през бременността. 400 дни без цикъл Grinning
Дребосъците също започнаха да се страхуват от непознати, когато започнат да ги закачат нещо. А ако ги вземат започва рев. Свекърва ми чак на втория ден я възприеха. Майка ми ще ги гледа др. седмица за 3 дни, че отивам на семинар и идва един ден по-рано.
И се изправят, като опънат крачета и няма свиване! Не мога да ги сложа да седнат понякога. Обаче като им допирахме крачетата до пода преди 2-3 месеца, започваха да ги движат напред точно като походка, а сега не помръдват. Стъпват здраво и започват да се оглеждат и да се кикотят.

Mrs.Petrova, я кажи за пуканките, че не го знам това!
Клатенето напред-назад от тази позиция е много забавно!

desimirа, и на мен чай с мед не ми е вкисвал за един ден, може заради термоса, може заради меда-не знам. Иначе билките изобщо не са безобидни и трябва много внимателно да се подхожда с тях.

# 545
Пуканките се пукали след първия зъб, за да излизат следващите лесно и да са бели  Joy  Joy

# 546
Тъкмо имам един плик царевица. Ще ми дойдат добре с 4те серии на GoT.

Приятна разходка на всички! Ние сме закотвени у дома днес, че имам да пиша спешно разни неща, а децата ще спят на балкона.

# 547
Фиона, успех със задачките и семинара!

Аз пък съм от малцинството, което хич не може да трае Играта на тронове и особено манията по нея. По простата причина, че много харесвах книгите, ама автора просто се излага - почти всички сюжетни линии ги заби и изби героите, а на всичкото отгоре вече сума години чакаме следващата книга. Чакам я от преди да излезе сериала, което е крайно дразнещо. Има много по-добри автори, които си гледат работата и си пишат книгите, за разлика от Мартин, който нищо не прави. Много ме дразни Simple Smile

Дребното днес не си дояде обяда, изяде 130гр и като нададе един бесен рен....сега го приспиват в количката. Тук е лесно, има двор - за минутка е навън, докато вкъщи поне 15 мин не ни мърдат Simple Smile

На дребното му остават последните дози тетраксим и синфлорикс, но с тези сополи въобще не виждам кога ще ги слагаме. Да минават вече, то ще стане време за реваксинация на годината, той няма да има още шестмесечните!

Още не е започнал да се плаши от непознати, но ги гледа супер сериозно. Предполагам, че и това ще дойде.

Май това е от нас, хубав ден на всички!

# 548
danny_p, аз умишлено пропуснах книгите поради подобни коментари. То всъщност фентъзито е на супер заден план, всичко е лична драма. Обаче обичам да гледам сериали и винаги имам по 1-2. За сериал става горе-долу.

# 549
  • София
Ехо Simple Smile Ние т 10:30 до 14:00 бяхме навън и моя спа през почти цялото време Simple Smile Сега обачеееееее дивее като бясноо зверче....аз пиша, а той се катери отгоре ми, хваща се с една ръка за рамото ми и се изправя зад мен......въобще отгоре главата ми да може ще се покатери.....

Днес се и разговори....още сутринта ми се стори че бабосва....и сега като бях пуснала баба му на високоговорител и като почна да приказва Simple Smile много сладко.....някакви срички - БА, ДА, МА.....някакъв поток беше...естествено нищо не е съзнателно, а просто си бърбори, но и аз и баба му се изкефихме много. Сега му бутнах шишето с вода малко да се усмири Simple Smile и да си се лиготви с него Simple Smile че да напиша поста Simple Smile

Подхвана ли сте тема за книги....обожавам фентъзи и тука за един месец се хванах и изчетох няколко книги след защитата, ноооо сега пак съм на режим, че за изпита почвам, който ще е края на май.....то не остана време....

днес правих каша от брашно от лимец....май трябваше грис да търся, а не брашно....реших да го позапека на сух тиган първо, че ми се видя все едно от обикновено прашно да направя каша....и него бих запекла.....

Добре че миналия месец бихме последна ваксина преди зъбите да са тръгнали, че щеше да ми е кофти определено и притеснено. Хайде да ги свършвате който не сте.....и да минат супер леко....аз пуканки не пуках Simple Smile хич ме няма в тези обичай, но не страдам много за това  Joy Joy Joy

Абе Elliee никаква я няма.....да се обади ако чете....да знаем че са добре .....

Хубав ден на всички

# 550
  • Пловдив/София
Такам, сетих се аз някои от въпросите:

1. Има ли още непиещи вода като моето? А колко често предлагате и колко често кърмите? Нашите хранения са на режим 3-4 часа, но въпреки това не иска вода между храненията, 1-2 глътки макс, докато установи, че не е мляко и не го избута.

2. Мажете ли с нещо бебоците преди излизане и с какво? Аз купих крем за лице с UV фактор на Биодерма, но ми се струва силен и мирише неприятно..А днес му се зачерви едната ръчичка от стоене на слънце, не съм я видяла Sad идеи с какво да мажа след изгаряне?

3. Колко често може да се дава банан и по колко? Мойто зверче само банани и мляко признава. Вчера с излъга и на тиква, иначе от седмици не иска пюрета, 2-3 лъжички и това е. Кашите с променлив успех, но никога не изяжда пълна порция. А като види банан откача, мрънка, протяга ръчички, не мога да ям вече пред него Simple Smile)

4. Ядосвате ли се на бебоците като мрънкат без причина и ако да, как се контролирате? Хич не се харесвам като му кресна или дори го хвана по-грубо и рязко, случва се да го заболи дори и се чувствам като майка-убийца от някой филм Sad Но като мрънкоти ей така по цял ден без нищо да му има, само защото иска на ръце примерно и ако съм много недоспала не се сдържам...приемам съвети, не искам да съм такава майка, вечно зла и изпускаща нервите си.

Oще имаше, ама пак изключих нещо.
Иначе при мен се оказа просто преумора от вечното недоспиване, особено покрай хремата и зъбите. Тази нощ ММ гледа Бебс и макар и да чух мрънкане 1-2 пъти, спах добре, от 22.30 до 7 и днес съм нов човек.

И моят Бебс спа над 2 часа навън сутринта и около 45 мин следобед

# 551
Фиона, добре че си ти, да ме светнеш, че Играта на тронове е излязла. Тотално извън реалността съм тия дни. Беба нещо има проблеми с коремчето, та разследвам случая детайлно. Много обичам сериали, предимно фентъзи и напоследък сякаш всичко изгледах.
Пипи, беба пие вода между 80 и 120 милилитра на ден. Чиста, без нищо. Обаче от шише, не от преходна чаша. В това отношение май сме назад, ама беба ползва чашата за дъвчене...Sad Сега и Астинед ме хвърли в размисли с тези количества течност. Дали пък да не са й малко на беба, та затова и коремче да я мъчи?
Сега да кажа, че купих гърне - супер елементарно. Не пее, не мига, не глади и не готви. И въпросче - кога да поставям беба там. Върти ми се из главата след спане, ама така ли беше?
Витамин Д давам по две капки, с благословията на педи. Не ми е много ясно това с фонтанелата и там не искам да дълбая, че съвсем ще психясам.
С какво продължавате след овеса? Малката нещо хич не му се кефи и незнам сега накъде - мисля за спелта....... Въобще го отказва под всякаква форма - с плод, без, рядка каша, гъста каша....Изяжда малко и после започва великото плюене, въртене, лигавене. Онзи ден почти ме докара до ръба и после ми смя истерично. Все едно се гаври с мен. Бебешорка.
Глутенът кога го считаме за въведен? След овеса предполагам още нещо поне и тогава пшеница, или?
Пффф, мерси и извинявайте за хаотичния пост!

# 552
Пуканките се пукали след първия зъб, за да излизат следващите лесно и да са бели  Joy  Joy
Случайност или от вътрешно усещане, покрай избиването на първите зъбки се скъсах да ям пуканки. Без да съм чувала за това, всяка верчер си правих. Имам такива периоди, в които мога да ям едно и също нещо по цели дни:)

До мъжките мами ( не мога да направя скрит текст Embarassed), за това другхите ако искат да не четат.
Днес ходихме на хирург. Забели бубата с едни инструменти без да реже нищо, но тя нашата си беше изцяло покрита. Имаше и капки кръв и определено го боли цял ден. Добре поне, че си пиша и пълни памперса. Доволна съм, че го направихме сега, защото когато се поосъзнае и започне да разбира щеше да помни тази инквизиция цял живот. Дори доктора каза, че е можело и по- рано да отидем.

# 553
И аз още малко ще се похваля с първите два зъба вече се виждат.Денем не киселее и е много миличък,но нощем е голям купон.Буди се с писък и реве както никога досега и много трудно се успокоява.Поне съседите разбраха,че имаме бебе,че той колики почти нямаше.И аз купих Дентокид само и да не забравях да му го дам Mr. Green.
Вече съм на автопилот с тези болести влизам с лъжица лекарство и двете отварят автоматично уста и аз стоя и се чудя за кое какво нося.
С захранването вървим интересно явно обича по-нестандартни храни човечето.Днес му подадох едно цветче да го помирише той го налапа със страшна скорост изглеждаше доволен от вкуса.Поне знам,че ако нямам пюрета под ръка че няма да остане гладен.
Скоро трябва и да обезопасяваме чекмеджетата и шкафове,че почна да пълзи навсякъде.Особено любимо място-кабелите под компютъра и нашите чехли.Каква е тази любов не знам на два пъти го хващах как гризе доволно чехъл явно не е гнуслив.

# 554
  • София
На гърне слагам сутрин веднага като отвори очи Simple Smile някъде към 7, 7;30 е при нас това и после си му давам млякото. След това слагам вече след закуската в 10:30, след обяда в 14:00 и след следобедната закуска в 16:00, според зависи и преди къпане и лягане. Понякога ако сме навън и ядем там естествено прескачам някое от тези слагания. Днес до тук съм слагала три пъти, като имахме две акания и един път пиш Simple Smile Ако съм навън за обед и се приберем в 16:30 си го слагам и пак сме имали успех, това ми потвърждава, че не е просто да ака в тези часове, а когато го сложа.

Като казвате овес- овесени ядки ли имате предвид...както вече писах аз минавам на лимец сега....чудя се за ръж и това дето сте го писали, но може и дирекно кускуса да дам. Какво още да му се мая. ооооо и забравих....днес заложих квас да правя Simple Smile тъй като реших че ако ще му пека хляб за сухари не искам да е с мая Simple Smile Да видим дали ще стане....аз отдавна и за нас му се каня.....един колега все ми обяснява че си прави постоянно и днес вече го разпитах подробно и заложих пък да видим...голяма разправия си е де.....

И моя обожава чехлите ми...само се пробва да ги докопа, но аз упорито не му давам да ги налапа Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт