Отново за кърменето на обществени места

• 77 959
  • 2 396
  •   1
Отговори
# 1 200
За Бразилия е друг номерът, там май и шишетата щяха да забраняват.

# 1 201

Не бе, същото е! То и да цункаш гаджето е същото, като да цункаш... снимката на гаджето... 

Ти май наистина не си кърмена.

Чек Плийз, решила си, че ако нямаш какво да кажеш, изречението по-горе винаги ще ти свърши работа?

Не, бре, Кармелитке, казах ти, че си глупава.

# 1 202
  • София
Това "да лапне на мама.." може само възрастен човек с доста насадени сексуални представи да си го помисли.
реално целта на гърдата не е да доставя сексуално удоволствие, а да храни. Ние сме си я включили и в други дейности.
Много ми е странно как нещо, което е така създадено, начин по който се хранят всички бозайници(от които сме част и ние, защото срещнах някъде "Да не сме животни!" ) се смята за нещо неправилно, гнусно, със сексуален смисъл, извратено и така нататък. Логиката ми бяга  Laughing
Ако ги нямаше шишетата, бибероните, лъжичките, АМ...и алтернативата е да кърмите или да топите парцал в краве/козе мляко и да го изстисквате в устата на бебето, ми е интересно кое щеше да се избере. 
Смятам, че ако не кърмех, щях да изпусна много. Първо, че щеше да ми е по-сложно (да, мързи ме  Laughing), второ, че нямаше да ги има тези мили моменти, които може би в ума на некърмили са с някакъв сексуален подтекст, което ми е много чудно  Rolling Eyes В моя мозък дори не се промъква мисълта за сексуално чувство към детето ми, дори не съм се сещала за такава възможност  Crazy

# 1 203
  • София
Ако е мръсна дума и цапа гащите LaughingТова си е твоето виждане и разбиране,насладила си се ,браво.Не всички са като теб.Да некърмилите имат изкривено мислене,което предават и на децата си. hahaha

# 1 204
Мен също ми е странно, че кърменето се заклеймява като гнусно, при положение че е заложено в природата ни. Човекът е бозайник, бебето бозае от майка си. Прочетох коментари как 15годишен младеж щял да реагира на кърмеща майка. Чудя се как реагира на рекламите на бельо или на вестниците, в които дежурно се мъдри снимка на кака с изцяло голи гърди? Значи имате много по-големи притеснения да види изначалното предназначение на гърдите, отколкото тяхната сексуална функция?
И само не ми казвайте, че вашите 15 годишни никога не са отваряли вестник.

# 1 205
  • София
Прочетох си поста 2 пъти, никъде не съм написала такова нещо  newsm78
Въпросът е, че ако опиша с подробности "милите моменти" ще скочи някой да изкаже погнуса и ще спомене за сексуални помисли.Защото съм го виждала. Но никъде не съм написала това, което ти пишеш  newsm78
Мое виждане е, затова и написах, че ми е много странно отхвърлянето като нещо извратено и гнусно едно хранене на бебе.Не е някакво свещенодействие, нещо съвсем нормално е. Затова се чудя на тези полемики, скандали, плюене и погнусяване.

# 1 206

Не бе, същото е! То и да цункаш гаджето е същото, като да цункаш... снимката на гаджето...  

Ти май наистина не си кърмена.

Чек Плийз, решила си, че ако нямаш какво да кажеш, изречението по-горе винаги ще ти свърши работа?

Не, бре, Кармелитке, казах ти, че си глупава.

Абе то сигурно е така... Като се гледам на кой съм седнала да пиша и по какъв въпрос, не съм глупава, ами направо... Нищо, важното е, че ти си ми умна. И аргументирана, и надлежно подплатена с най-новите изследвания за това как процедират образованите родители.

# 1 207
 Че то няма нито никаква логика, нито обикновена житейска правдивост кърмените бебета да са по-умни от некърмените.  Кой ще повярва на такъв извод, то е смешно просто, че се правят такива заключения, ако ще не Харвард, ами НАСА да го твърди..

Е, айде сега, няма. На прима виста се сещам за три възможни обяснения, сигурно има още поне 10.

1. Химичният състава на кърмата може да е по-благоприятна храна за развиващия се мозък
2. Близкият контакт с майката, докосването кожа в кожа, по-честото гушкане може да имат благотворен ефект върху развитието на бебешкия мозък. (Има доста изследвания в тази посока.)
3. Самите кърмещи може да са по-интелигентни или да си избират по-интелигентни партньори поради някакви причини - примерно социални. От там - по-умни бебета.

Не казвам, че е така, но всяко от тези е доста достоверно обяснение - ако, разбира се, има какво да се обяснява.

А това с "не съм кърмена, ама гледай каква съм умна" е горе-долу като "ще си пуша, щото дядо Пенчо пушеше и умря на 95"... Нали не сме от тия.  Laughing

# 1 208
  • София
Незнам кой го заклеймява като гнусно,но всеки човек си има различни възприятия.Какво да кажат тези,които нямат кърма,но щот им е заложено нали.

# 1 209
Ако ги нямаше шишетата, бибероните, лъжичките, АМ...и алтернативата е да кърмите или да топите парцал в краве/козе мляко и да го изстисквате в устата на бебето, ми е интересно кое щеше да се избере. 

А ако нямаше кърма?

# 1 210
Aludra *  - и аз какво да направя като ти не си... за какво ги регистрираш тези кърмещи...
А може би ти възприемаш за красиво  гола до кръста жена на обществено място или огромна извадена цица рамятаща се в ресторанта, докато  жена гони детето си да го вземе и накърми.
Първо гола до кръста жена не съм виждала, освен на плажа. Ако все пак видя - нито ги намирам за красиви, нито за грозни, нито ме интересуват. Тяхна си работа.

Второ, не си представям във възрастта за гонене майката да гони дете да го кърми, определено се случва обратното.

На въпроса, лошо отношение от пряк опит - два пъти. Приятелка я бяха изгонили от магазин.
Мен веднъж ме гледаха много лошо, при все, че съм 100% сигурна, че не се е виждало и 1мм кожа. Бях сложила количката пред мен, аз с разкопчано яке, детето ПОД блузата, скрило всичко. Проблемът определено не беше в моя телевизор.

Виждам, че сте на друга тема, та да ударя земята тичайки  Laughing Такова изследване и аз чела. Дългото кърмене наистина активира гена на интелигентността, но пък за да се активира нещо, трябва да го имаш. Нямам идея дали е вярно, а и не ми е толкова важно  Laughing

Аз гледам на кърменето така - човешките деца се кърмят. Не виждам никакво поле за обсъждане на ползи и вреди. Ако става дума за изкуствено хранене, да, тогава тези въпроси възникват. /Моля някой да не вземе да прочете, че съм против даването на АМ. Няма такова нещо./

п.п. регистрирам = виждам, но колкото ме интересува цвета на панталоните им, толкова ще ме заинтересува и дали кърмят. А виждам, защото съм кърмила достатъчно дълго, за да знам точно как изглежда и най-потайното кърмене.

Последна редакция: пт, 27 мар 2015, 17:29 от Aludra *

# 1 211
Друго си е да се лапне на мама .., а не на шишето....Всичко друго е вятър и мъгла. hahaha

Начи, сравнението ти въобще не е правилно, но ми е неудобно да го коригирам какво трябва да му направиш на гаджето, за да стане  подходящо.

# 1 212
Мен също ми е странно, че кърменето се заклеймява като гнусно, при положение че е заложено в природата ни. Човекът е бозайник, бебето бозае от майка си. Прочетох коментари как 15годишен младеж щял да реагира на кърмеща майка. Чудя се как реагира на рекламите на бельо или на вестниците, в които дежурно се мъдри снимка на кака с изцяло голи гърди? Значи имате много по-големи притеснения да види изначалното предназначение на гърдите, отколкото тяхната сексуална функция?
И само не ми казвайте, че вашите 15 годишни никога не са отваряли вестник.

Веднага ще ти отговоря- нормално за възрастта си като тийн. Уверявам те ,че знае и е виждал снимки, на които го кърмя и много добре му е ядсно, че от там се и кърми.
НО, също така те уверявам, че като види кърмеща насред мола не му потичат лигите в нито един от двата случая!
Притеснения и съмнения в менталното развитие на сина си НЯМАМ!

# 1 213
...а некърмилите имат изкривено мислене,което предават и на децата си. hahaha
Предават следното: 1. Не хаби вода да се къпеш, нищо, че миришеш. И аз съм миришела, и мириша; 2. Научи кърмените си приятели, че висшата сила да се къпят, която са получили в резултат на кърмене, е заблуда; 3. Ако детето каже искам къпе, му се казва: всички миришат, това е правило. По дяволите, не съм ли те качвал на градски транспорт

# 1 214

Аз гледам на кърменето така - човешките деца се кърмят.

Всички бозайници кърмят децата си, не само човеците.
Апропо само човешката кърма ли активира гена на интелигентността, развива ума и прочие?

Общи условия

Активация на акаунт