Истанбул Пролетен и Цветен [тема 36]

• 62 039
  • 724
  •   1
Отговори
# 150
Привет от Истанбул. Първи впечатления:  ужасена съм. Единственото нещо, заради което бих се върнала пак са обувките и чантите. Толкова много просещи деца никъде не съм виждала, сърцето ми се скъса. По пътя спряхме в Одрин Sick И там беше ужасно. Дано следващите 3дни е по-добре. Нека хората, които четат тука да знаят, че ще видят и такива неща, а не само красиви пейзажи. Аз такива още ни съм видяла. Лалетата са цъфнали вече, не се усеща напрежение в града
Е, ся се притесних наистина.  А на Принцовите острови, освен миризма на конски ......., друго няма.

# 151
Човек вижда това, което иска да види сърцето му! Някой гледат обувки и чанти, втори мръсотия, трети се интересуват от съвсем различни неща...

# 152
  • Някъде в Европа...
Здравейте, Истанбулки!   bouquet
Съвсем скоро се надявам и аз да получа същото обръщение Simple Smile. На 16.04 ще пътувам за пръв път за Истанбул с Караджъ турс от В.Търново  - стандартен уикенд..Използвам възможността да се запиша в темичката и да чета и събирам още и още информация...
Чета, чета, копирам информация за забележителности, естествено всичко ми е абсолютно мътно...
Все още имам време да помисля за кой допълнителни екскурзии да заплатя към фирмата и да го правя ли изобщо?  newsm78

Имам чувството, че колкото повече чета, толкова повече се обърквам, да не кажа, че и лека доза страх изпитвам..а Истанбул ми е мечта от дълго време..

# 153
Благодаря за новата тема   bouquet

# 154
Ами голи, боси, мръсни, треперещи и протегнали ръчичка деца през 2 метра буквално няма как някой да не ги забележи. Иначе времето е хубаво, лалетата са нацъфтяли, но не всички. Може би по-ранните сортове. Това е за парка Гюлхане. Иначе за хотелите-ние сме в Престиж в Лалели и е много добре за 3 звезди. Това за тези, които ще пътуват следващите дни. хубаво е човек да иде да види на място и да си прецени кое и дали му харесва. Има хубави неща- Забележителностите,  парковете, но атмосферата в града дотук не ми допада. Разбира се това е лично мнение

# 155
KakaRala, няма как един град да допада на всички посети ли го.
Всеки има различен поглед и виждане за интересности.
Примери имам в изобилие и не само за Истанбул.  Peace

# 156
И друго пропуснах да попитом-никъде ли не сервират алкохол? Където искахме да поръчаме вино или бира ни казват, че не сервират. И друго-внимавайте как пресичате, пешеходците никой не ги отразява:)

# 157
  • Стара Загора
Сервират, но доколкото знам цените са главозамайващи. Наскоро една дама писа, че им надписали сметката и оставили около 1000 лири за 4 души. Laughing
А относно трафика/пешеходците - ти сега ли го разбра? Laughing
Там не се гледа светофара, а само дали има някаква вероятност да минеш между колите. Mr. Green
А около 16-17 ч. следобяд буквално едва намираш място между 2 коли да пресечеш.
Той не напразно екскурзовода есента ни бъзикаше, понеже ни предупреди да не минаваме пред него, но ние не го послушахме и ни каза, че сме като турците. Те не признават светофари и пресичат както им кефне. hahaha

# 158
  • варна
здравейте на 09.04 ще посетя за трети път Истанбул основните забележителности съм ги видяла вече този път ми се иска да отида до пиер лоти (прегледах постовете от първа страница но тя е от 2011г )питането ми е още ли са актуални тези номера на автобусите защото там постоянно нещо се променя и идеята ми е дали има друг по удобен начин от лалели или от таксим и друго то ми питане е за някое местенце за хапване примерно вечеря в лалели на по нормални цени (понеже предния път така се набутахме......)късно разбрах че там където се сервира алкохол е по скъпо по благодаря ви   Hug

# 159
  • София/Варна
Здравейте Hug
На 16 април ми предстои първото посещение на Истанбул и съм страшно развълнувана.. мечта ми е от поне 5-6 години и все нещо ставаше и не можах да си я осъществя, но ето, че и това време настъпи.
Та, ако има някой, който да тръгва на 16 от Варна ще ми е приятно да се запознаем предварително Hug
Сама си направих програмата и макар че съм за първи път в Истанбул, надявам се да се оправя, защото хич не ми се иска да плащам тия ненормални цени на Тур.агенция.

# 160
здравейте на 09.04 ще посетя за трети път Истанбул основните забележителности съм ги видяла вече този път ми се иска да отида до пиер лоти (прегледах постовете от първа страница но тя е от 2011г )питането ми е още ли са актуални тези номера на автобусите защото там постоянно нещо се променя и идеята ми е дали има друг по удобен начин от лалели или от таксим и друго то ми питане е за някое местенце за хапване примерно вечеря в лалели на по нормални цени (понеже предния път така се набутахме......)късно разбрах че там където се сервира алкохол е по скъпо по благодаря ви   Hug
Има директен автобус от Лалели до Пиер Лоти 86V спирката е близо до спирката на метрото Везнеджилер /благодаря на Бялк за инфото bowuu/ ,използвала съм го септември 2014-та.

# 161
Здравейте!Казаха ми че в събота имало голям пазар в азиатската част на Истанбул около спирката на MARMARAY - USKUDAR.Някой знае ли къде точно е този пазар,защото другата събота съм в Истанбул и искам да го посетя?Благодаря предварително на знаещите    Simple Smile

# 162
  • Варна
Много е важно да се тръгне с правилна нагласа.Няма как да тръгнеш за един много ориенталски град и да имаш очаквания за северна Европа!
Същото е и с алкохола - трябва да си подготвен за малка ракия от 10 лв. и бира от 5-6 в заведение , все пак в магазина шише ракия е 56 лв , а кенче  -2 - 3.

# 163
  • варна
Има директен автобус от Лалели до Пиер Лоти 86V спирката е близо до спирката на метрото Везнеджилер /благодаря на Бялк за инфото bowuu/ ,използвала съм го септември 2014-та.
много благодаря за отговора само ако може името на спирката и на коя спирка трябва да се слезе

# 164
  • Стара Загора
Роси, за заведение с нормална цена безброй пъти е писано тук - Ортаклар. А и малки нетолкова "лъскави" ресторантчета има, които също предлагат на добри цени. Peace 20-25 лири на човек макс платихме есента. Сега и да има увеличение, пак не вярвам да е много отгоре. Peace

Общи условия

Активация на акаунт