Смешки от форума - 18

• 84 117
  • 748
  •   1
Отговори
# 540
  • забравих си мисълта...
Да, има и лаф, и моабет. Турцизми са.

Е, мерси.  Laughing Много ограмотяващо.  Joy А какво означават?

Отговорът ти е от типа "Имате ли часовник?"
"Да." Wink))

Не съм гледала в речник. Така аз го знам.

Лаф=израз, дума.
Примери: "Ела да разменим някой лаф (някоя дума) (ела на приказка)"
Има един лаф, "вари го печи го, то на цървул си мирише!"

Мохабет (моабет)= приятен разговор. Нужни са поне двама души. Човек не може да каже имам един разговор. Пример: "Видяхме се с Иван на кафе и направихме един сладък мохабет (моабет)."

Не съм сигурна обаче, как се пише правилно, мохабет или мухабет.

# 541
С у трябва да е.

# 542
Не знам от коя година е този жаргон, но ме е подминал:
Цитат
Първата редакторка, която ме завлече с капаро ( направи само да кажем 5 страници ), а получи превод за 50, започна да иска да се налее кекс-момент в книгата. От типа при раздяла между владетел и съпруга на публично място пред хора - трябвало жената да бие дълги целуфани и да подгъва крак.

# 543
Целуфаните май са били преди нашето раждане, Songes, затова.

# 544
При това се "бият".  Laughing

А за същия автор да го критикуваш означава "да му ядеш дроба". Много шарена птица, връщам се в темата.

# 545
Целуфаните май са били преди нашето раждане, Songes, затова.

Макар да съм родена преди вас, нищо не разбрах от този параграф.  Laughing Изобщо, полседните две страници станаха лаф-мухабет.  Joy Joy Joy

# 546
Като гледам, че публичното биене на целуфани се смята за секс-сцена, сигурно е било и преди твоето раждане, Софи.

Много ми е противен тоя форумно популярен "кекс", ама той целият параграф е потресаващ, както е написала Songes.  Laughing

# 547
С това "наливане на кекс-момент в книгата" съвсем сериозно си представям сипване на кексово тесто в тавичка. Време е да направя кекс, това е знак от съдбата и форума.

# 548
Учи маминото, че да си елегантно и хубаво. Вече така ще казвам и сто процента много ще учи.  Mr. Green

Изключително елегантни са младежите от АК. Тези от Ардино може би изглеждат също толкова добре, щом ги гонят по резултати от матурите. Тези от Кърджали също. Надникнах в темата от любопитство, след излятата матурска помия

# 549
  • Бургас
Цитат
Здравейте бъдещи и настоящи мами!
Дано тази тема не е разисквана, ако е така ще се радвам да ме упътите, защото не намерих нищо по този въпрос. Simple Smile
Та по същество:
Сгодена съм и с мъжът ми мислехме да си направим едно прекрасно детенце, което да е преди брака, за да може да присъства и то на този тъй важен за родителите му ден. Но вече трети месец, двете чертички така и не желаят да ми се покажат. В мен се заражда тревога и дилема, защото след като се замислих, установих че :
1. Ако имаме дете, което трябва да присъства на сватбата, ще трябва много ама много да го мисля и няма да мога да се отпусна и да се насладя на празника. В отговор на тази тревога, моят мъж каза, че бягам от отговорност и това не трябва да ме тревожи, защото какво толкова има да му се мисли. Обаче му казах, че детето е отговорност и няма как да се отпуснеш, ако знаеш че то е някъде с роднина или не дай си Боже, да е болно или зъбки да растат, температура, колики и прочее. (който е проблем 2, че трябва да се намери, някой, който да пропусне последвалата забава, за да гледа детето).
3. Бюрокращината при припознаването на детето и след сватбата, се чудя какви ли спънки може да ми създадат чиновниците в общината. Дали се вписва с акта за раждане, че детето е родено преди брак, после вписва ли се някъде, че има брак на родителите му.... newsm78

А може би.. Господ не ни праща детенце и чака първо да встъпим в граждански и църковен съюз?  married

Много ме мъчи този въпрос: Дали да се опитам да го убедя, че е по-добре да сключим брак и тогава да имаме дете (което смятам за по-правилно) или да се съглася да имаме дете преди брака (което първоначално исках преди да помисля по-задълбочено) ?
Егати инфантила  ooooh!

# 550
Ами... Господ май предпочита мама и татко да се оженят, преди да им прати детенце.
Това по религиозния въпрос, за бюрокращината нинам.

# 551
Значи хем детето трябва да присъства на сватбата, хем майка му ще се притеснява И за него, и за този, който ще го гледа, пропускайки тържеството. Леле, не разбрах нищо, начи  hahaha - ще присъства ли детето, нероденият Петко, на сватбата, или близък ще го гледа  hahaha

# 552
Все съм чувала нелепи причини за искане на дете, но за да имат шаферче на сватбата  счупи тъпометъра  Crossing Arms

# 553
  • Бургас
Цитат
Здравейте приятели, търся спешно Непобедим адвокат в София или Плевенския регион, за да започнем дело за разваляне на дарение на имот.

# 554
  • Варна
Значи хем детето трябва да присъства на сватбата, хем майка му ще се притеснява И за него, и за този, който ще го гледа, пропускайки тържеството. Леле, не разбрах нищо, начи  hahaha - ще присъства ли детето, нероденият Петко, на сватбата, или близък ще го гледа  hahaha

.... и ще има ли нероден Петко температура, колики или ще му растат зъбки точно на сватбата на мама и тати?  Thinking Тюх, да му се не види, че е сложно това семейно/сватбено ланиране...

Общи условия

Активация на акаунт