На море в Гърция 2015 - II

• 100 571
  • 789
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Здрасти на всички Simple Smile

Включвам се като новак, разбирай неандерталец по гръцките въпроси Simple Smile М.г. ходих за пръв път, естествено се пристрастих моментално и си бих главата в стената, че съм я пропускала в последните години. Тая година обаче плановете ми за наваксване са като за световно  Laughing

Планирам баш морето да е септември. Обаче имам и по-дребни планчета, за които са ми и въпросите.

- има ли смисъл да правя по-дълъг престой (8-9 дни) в края на май или е студено? (с дете съм и ще иска плицикане)
- лятото е вероятно да не ми е удачно за дълга отпуска, така че си представям няколко (2-3-5-колкото) трипа за по 3-4 дни. Някой експериментирал ли е да тръгне без резервация или да не рискувам? В опцията ми влиза и палатка.

Благодаря  Grinning

# 91
  • София
Щом носиш и палатка тръгвай смело Mr. Green
Края на Май,обикновено водата е хладна!

ratel ,карта за мобилен нет се купува от магазин на някой оператор,подписваш разни документи(вече не помня добре Embarassed)Нашата е купена преди няколко години и сега като ходим само си я зареждаме,ваучери се продават и на други места(павилиончета и бензиностанции).За 10-тина дни мисля,че беше около 20евро,интернета им е 4G и е доста добър Peace

# 92
От една седмица съм закотвена в Booking и тотално се обърках.
Искаме да почиваме към края на юни , но идея си нямам къде да отидем.

Лошото е ,че ме е страх от фериботи и островите отпадат.
Моля , дайте ми някоя идея за хотел с ресторант и горе-долу близо до някой хубав плаж, където и да е.
Ще сме с дете на 3 годинки.

Благодаря предварително!  bouquet

# 93
Миналата година, когато се притеснявах за детето заради по-хладната вода през юни (края на март лежахме в болница), взех един неопрен - с къс ръкав и къс крачол от по-тънките от "Декатлон". Струваше около 30 лв., но определено спаси положението, защото преди средата на юни водата на Лефкада беше около 20 градуса и чак към края на почивката ни стана 23.

Имам едно питане за Пелион. Може ли някъде от източния бряг да се вземе лодка, за да отидем до Скиатос? Не ми се ще да губим време с ферибота от Волос, а и предполагам че с лодка под наем ще излезне по-евтино.

# 94
  • Пловдив
wild poppy, не знам за източния бряг, но от Платаниас има дневни круизи до Скиатос - http://www.lonelyplanet.com/greece/platanias/activities/boating-cruises/africana. Цената е съвсем прилична, програмата също  Peace http://pyrofani.blogspot.com/2014/06/africana-daily-cruises.html
Не съм я пробвала още, живот и здраве това лято  Simple Smile

# 95
  • София
Moharet много благодаря за подробният отговор за Арменистис. Сянката определено ми е важно, така че най-вероятно ще се насоча натам. Отивам да драсна един мейл в този случай.

# 96
jul, благодаря  bouquet. Ако не намерим изгодно лодка сигурно и ние ще минем на вариант Африкана.

# 97
Има и други круизни корабчета освен Африкана.
Например - http://www.milina-holidays.com/cruises.php , а има и други.
Обаче Платанияс е най-близката точка на Пелион до острова, източният бряг е далеч.

Мика Лорънс,
виж Йонийското крайбрежие на континента.

# 98
wild poppy ви ждам, че си ходила на Лефкада, можеш ли да ми препоръчаш някое студио на западното крайбрежие? Ние планираме да отидем 13-20 юни и се надявам по това време да се е затоплила водата вече...
Намерила съм едно студио точно над плажа Катизма за 40 евро на вечер...
Другия изгоден вариант, който гледам в букинг, е да отседнем във Василики и оттам да карам всеки ден до различен плаж.

# 99
Лорън,
това, което си пуснала, е с добра локация, иначе самото студио ми е непознато.
В тази част на острова имаше една форумна препоръка за Цукаладес - малко селце, чисто нови студия с много добри цени. Мисля, че се казваха Мария.

На западните плажове няма да е топла водата, за съжаление, но то и без това като има вълни не става за влизане там, особено с деца Simple Smile Ще пообиколите.
До Василики е много хубав Агиофили, в случай, че не си го планирала.

# 100
wild poppy ви ждам, че си ходила на Лефкада, можеш ли да ми препоръчаш някое студио на западното крайбрежие? Ние планираме да отидем 13-20 юни и се надявам по това време да се е затоплила водата вече...
Намерила съм едно студио точно над плажа Катизма за 40 евро на вечер...
Другия изгоден вариант, който гледам в букинг, е да отседнем във Василики и оттам да карам всеки ден до различен плаж.

Ние бяхме във Василики, ето тук - https://www.booking.com/hotel/gr/art-sailing.en-gb.html?sid=3efb … 6728190955;dcid=2. Горе-долу по същото време, когато вие планирате, бяхме - 10-18 юни.

Всеки ден почти ходихме на различен плаж, единствено на Агиофили отидохме няколко пъти. Heart Eyes

Последна редакция: пт, 03 апр 2015, 21:46 от wild poppy

# 101
  • София
Наистина ли около средата на юни водата на Лефкада е хладна/западно крайбрежие/? Вие ме убихте... dohСънят ми тази нощ е под въпрос,като почне сега едно мислене.../температурата на водата ми е важен фактор/.

# 102
Барба, ето ги температурите през юни, миналата година - http://seatemperature.info/june/lefkada-water-temperature.html. Но миналата година температурата на водата като цяло през юни и септември в Гърция беше по-ниска от обичайното.

# 103
Ние бяхме миналата година първата седмица на юни на Лефкада и водата не беше топла. Къпахме се, но аз съм си морско чедо и по-ниската температура на водата не е пречка за мен.За киснене, плацикане и по-малки дечица според мен обаче не беше подходящо. По западните брегове е по-ветровито, с вълнения, става по-бързо дълбоко, което автоматично и значи, че водата там е по-хладна. Плажовете обаче там са много по-живописни и с онзи незабравим тюркоазен цвят на водата, така че на 100% си заслужават.
Имайте предвид, че година с година не си прилича, виждате как се изменя климата и само можем да гадаем какъв ще бъде този юни. Прогнози от сега е малко трудно да се правят. Аз самата също ще  почивам юни и стискам палци да е хубаво, но...шанс.

# 104
  • София
Благодаря за впечатленията ви...Така е ,по едно и също време почиваме всяка година ,водата и времето са различни,дано имаме късмет това лято...

Общи условия

Активация на акаунт