На море в Гърция 2015 - II

• 100 177
  • 789
  •   1
Отговори
# 450
  • Варна
Аз обаче още се двоумя в коя посока да поемем. Мъжът каза "Където кажеш, тръгваме" Ами сега?
Аз искам или към Пелопонес (но пък той е огромен) или към Парга (но пък юни дали водата ще е достатъчно топла?). Помогнете ми с избора за район и настаняване. Към Лефкада ако изберем Парга може и да не слизаме. Но ми е много трудно да реша като не познавам и двете дестинации

Гърция има 14 000 км.бряг , към 250 обитаеми острова , много стотици курортни места и комплекси , 10 000 хотела и безброй къщи за гости , къмпинги , вили , ваканциони апартаменти , само плажовете ''Син флаг'' са над 400 (у нас 9).
Кой да ти каже къде да отидеш???
Средата на юни и октомври през различните години и на различни плажове сме намирали и 15 и 25 градуса вода.
Същата работа и с плажа - има плажове които са на 50 км. от България и за 50- 60 лв. гориво 4-5 човека отиват лятото на плаж .Има плажове в Гърция до които същата колА отива за 800 евро.

# 451
По-студена морска вода от тази на Корфу не съм усещала в Гърция. Говоря за последното десетдневие на юни преди 2 години. Но пък точно последните 2 лета в Гърция не бяха горещи, както и тук всъщност. Божа работа  Simple Smile

# 452
  • София
Няма такова нещо като водата на Корфу. На островите има голяма разлика между северни, западни, източни и южни плажове. Може от едната страна водата да е ледена, а пък от другата да е супер.  Разбира се, ако времето е необичайно студено като миналата година, водата трудно се стопля.

# 453
Дама, Миналата година края на август водата на Амудия беше доста студена. Заливът е ветровит. Няма силни ветрове, но винаги има бриз, който се усеща на плажа. Можеш цял ден да изкараш под чадъра и да не усетиш необходимост да се изкъпеш.
Но най-студена беше водата на един плаж в близост до Сивота. Забравих му името. Режещо студена. Но пък никога не съм виждала по-кристално чиста вода.
Малко по-на юг от Сивота има един плаж с кафяв пясък. Там водата беше приятно топла. Тоест в  рамките на около 20-30 км коренна разлика.
На Порто Кацики ходихме за един ден на плаж и водата беше чай. Дотолкова топла, че не можеше да ни разхлади.

# 454
  • София
Малко по-на юг от Сивота има един плаж с кафяв пясък. Там водата беше приятно топла. Тоест в  рамките на около 20-30 км коренна разлика.
millenitta, плажът с черния пясък между Сивота и Парга е този с големия прелитащ стършел - Арилас, нали?  Grinning

# 455
Dechy същия!  Mr. Green И вие ли го видяхте или аз твърде много се оплаквах хихихи

Но на този плаж беше най-топлата вода в района, от плажовете, които ние пробвахме. В Парга не сме ходили на плаж и не мога да сравня.

# 456
  • София
Да, видяхме и ние стършела. На Амудия много се беше размътило морето след дъждовете, а и плажът беше целия в клечки и Туцето ни насочи към Арилас. Много беше топличко и плитко морето там, ама стършелът ни прогони малко преждевременно.

# 457
Някой ползвал ли е услугите на тази агенция за Гърция - http://m.onfire.bg
И имате ли някакви отзиви за нея?

# 458
Здравейте! Имам нужда от мненията ви и помощта по следния въпрос - решихме тази година семейната почивка в края на август да прекараме в Кавала. С малко дете на три години. Ще пътуваме до Банско и от там, през Гоце Делчев  да продължим към Гърция. Ще съм благодарна на отзиви за пътя до там (понеже не е по магистрилата), за самия град, хотелите и храната, забавленията за деца. Всичко ще ми е от полза. Не сме посещавали до сега Гърция и нямам никакви очаквания, дори бих казала съм леко резервирана по отношение на дестинацията.
П.П Замислям се за някое близко до крайбрежието и Кавала местенце, с оглед на това, че не си падаме по големия шум и навалица. А също и от финансова страна.

Последна редакция: пт, 01 май 2015, 14:18 от Анонимен

# 459
Здравейте,резервирахме си за края на септември Порто Карас Ситония на Халкидики.
http://www.mouzenidis.bg/hotel/sithonia-thalasso-spa
Очаквам Вашите впечатления,мнения,коментари...

# 460
  • София
Здравейте! Имам нужда от мненията ви и помощта по следния въпрос - решихме тази година семейната почивка в края на август да прекараме в Кавала. С малко дете на три години. Ще пътуваме до Банско и от там, през Гоце Делчев  да продължим към Гърция. Ще съм благодарна на отзиви за пътя до там (понеже не е по магистрилата), за самия град, хотелите и храната, забавленията за деца. Всичко ще ми е от полза. Не сме посещавали до сега Гърция и нямам никакви очаквания, дори бих казала съм леко резервирана по отношение на дестинацията.
П.П Замислям се за някое близко до крайбрежието и Кавала местенце, с оглед на това, че не си падаме по големия шум и навалица. А също и от финансова страна.

Да, правилно си се ориентирала за местенце близо до Кавала. Кавала е много приятен град, но не е за почивка, а за разходка. Има какво да се види, а вечер е много приятно. За отсядане погледни в Палио, Неа Ираклица или Неа Перамос. В този ред са по отдалеченост. В Неа Ираклица има много вили, които са на самия плаж. В Палио не съм отсядала. Неа Перамос на практика няма плаж, но пък в близост е един чудесен плаж - Амолофи.

Колкото до финансовата част, не очаквай да е малко. Топ сезон + близост до България означава скъпотия.  Wink Виж какво предлагат в Букинг за тези дати, за да се ориентираш.

# 461
Здравейте,записвам се при вас за съвет за хубаво хотелче във Фанари или Марония ,тъй като сме на час -два разстояние от тези дестинации.

Благодаря предварително   bouquet

# 462
Здравейте - включвам се, защото виждам, че коментирате температура на водата за юни.
Ние сме на Тасос в момента и температурата на въздуха едва по обед стига 18-20С, а водата е ледена по плажовете. Обиколихме почти всички. За юни мисля, че още ще е студена. Вечер си е студено доста.

# 463
  • Plovdiv, Bulgaria
Здравейте.Тази година и ние сме се насочили към Гърция.Бих искала да помоля,да ми препоръчате самостоятелни къщички (не много големи) в Северна Гърция.Ще съм ви много благодарна,защото всичко,което намирам в интернет е на остров или на Халкидики.

# 464
  • Кукуландия
Бях се насочила към Неа Перамос за тази година, но по-горе прочетох, че на практика няма плаж? (Аз виждах снимки на хотел, който е на плажа... малък е плажа или какво?) Прочетох, че Неа Ираклица е по-добре... ние сме 2ма възрастни и 2 деца, та ми се искаше да сме на 1ва линия. Става дума за края на август, началото на септември. Сега ще чета назад, това беше като запис Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт