Пролет пукна, майно ле, Великден дойде! 156 Американски зайци скокнаха!

• 58 210
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
Бейби, няма никакво значение кой за какво ги вкарва( това че подчертаваш нещо не го прави закон). По същата логика и вкарването на наркотик е незаконно, но доста хора го правят. Е аз като човек работещ точно в тази област съм виждала как се конфискуват недекларирани пари и съм си направила своите изводи. От там насетне всеки си процедира както реши.

# 646
  • The QC to be!!!
 newsm78 Кой е говорил тук за вкарване на пари незаконно? В случая ставаше на въпрос какво става ако се пренасят >$10К и бъдат декларирани? Винаги ли означава, че ще изискват доказване на пройзход? Никой не е говорил за незаконно внисане над тавана. Разбира се, че могат да ги конфискуват ако не са декларирани и хванат някого - но това е тема за друг разговор. За съжаление, вече ако се появят на някого в сметката >$5К защото ще си купува къща, изискват попълване на форми и доказване.  Sad Имам личен опит с това и то от скоро. И аз бях изненадана, но е факт. Ако обаче аз преведа на някого $25К, който няма да си купува недвижим имот, а си стоят в банковата му сметка, може и да искат да извади някаква форма да ми прати да попълня, може и не. Но ако той тръгне да си купува недвижим имот, 100% ще искат да докаже, че и мен ще ме карат да подписвам и доказвам.
ПС' - закона на който се основават когато искат доказване е the Patriot Act.  Peace Koйто никак не е нов, но или ние не сме знаели за него, или преди не е бил чак толкова енфорсфън, но след хаусинг бъбъл-а, са решили, че ще го енфорсфат.  Rolling Eyes

Последна редакция: нд, 23 авг 2015, 20:12 от Baby*

# 647
Изобщо не знаех,че ще вкараме в приключения нашия приятел като му прехвърлим пари,но той сам го предложи. Може би и той не е знаел. Вариантът да си вземем картите ми се вижда най-привмлив.

Не мисля, че ще се вкарате в приключение. От там за тук парите могат да се водят дарение и данък се плаща над (не съм сигурна за сумата, но беше огромна) от този, който дарява, не който получава.

# 648
  • The QC to be!!!
Изобщо не знаех,че ще вкараме в приключения нашия приятел като му прехвърлим пари,но той сам го предложи. Може би и той не е знаел. Вариантът да си вземем картите ми се вижда най-привмлив.

Не мисля, че ще се вкарате в приключение. От там за тук парите могат да се водят дарение и данък се плаща над (не съм сигурна за сумата, но беше огромна) от този, който дарява, не който получава.
>$14К ако е наведнъж. Инак може да се раздели на 4х14 то авойд тези такси.

Последна редакция: пн, 24 авг 2015, 22:32 от Baby*

# 649
  • Sunshine state
Аха,ами ние мислим с около 15-18К да заминем така,че една част <10к ще са в нас, а останалата ще преведем по сметка и така Simple Smile

# 650
Тц, много по- голяма беше сумата. Говоря за дарение, трансфер на пари Бг- САЩ. И също така, че таксите се плащат от даряващия, не от получаващия. Ако има работа/доходи извън САЩ работата е друга.

# 651
  • The QC to be!!!
Тц, много по- голяма беше сумата. Говоря за дарение, трансфер на пари Бг- САЩ. И също така, че таксите се плащат от даряващия, не от получаващия. Ако има работа/доходи извън САЩ работата е друга.

ми толкова е до $14К няма такси. Точно, такси се плащат от даряващия. Ето го и линка: http://www.irs.gov/Businesses/Small-Businesses-&-Self-Employ … ons-on-Gift-Taxes
Заобикалката в закона е, че може повече от 1 път да се направят такива дарения.  Wink

# 652
Добре, бейби. Надявам се все пак, че идеята за данъчното облагане (даряващият) е разбрана.

# 653

Изобщо нямах предвид "вкарване в приключение"! Просто аз лично диво ненавиждам и да ангажирам друг човек с нещо, което мога да си свърша сама и да преотстъпвам комуто и да е контрол над парите ми. А и нека да бъдем честни - този приятел ще има безброй ситуации в които ще му се наложи да ви помогне, та защо да не му се спести 1?  Crazy

# 654
  • Sunshine state
Извинявай , но аз съм най-малко човекът, който разчита на някого. Изобщо не е ставало дума да ангажираме него или когото и да било с нас. Попитах го само каква сума пари можем да пренесем на летището без да се налага да декларираме и той вместо отговор ми предложи да преведем част от парите по негова сметка. Тук не виждам голяма драма. Да, ще му се наложи да ни води по разни институции и да ни помага за различни неща в бумащината, но това е човешко и той го знае. Ще го свърши на драго сърце, защото и за него са го направили навремето, не чувствам неудобство,а и човек до човека опира. И аз искам от раз да знам кое къде е,ама не знам и ще се наложи да ми покажат. Далеч съм от мисълта, че ще го ангажираме по цял ден, но дори и указания по телефона да има кой да ти даде е много полезно.  Peace

# 655
Няма нужда от обяснения, наистина, нито пък ми е работа да ви давам акъл, но докато съм още в Ориента и давам все пак непоискан акъл да кажа пак, че една от добрите практики в тази страна е да си вършиш работата сам и винаги, ВИНАГИ да проверяваш нужното ви инфо на официалните сайтове, независимо какво ти говорят по форумите и други добри приятели. В дългосрочен план ще ви спести куп неприятни емоции Wink Със здраве!

# 656
И не го приемай лично, плс Simple Smile))) дори не те познаваме, само споделяме какво на нас ни е свършило работа....

# 657
  • Sunshine state
Нали за това питаме - да давате акъл, но ме поздразни изказването, че едва ли не разчитаме само на хорска помощ, което изобщо не е така.
Както и да е, днес ходих до моята банка и ги попитах как действаме в този случай, а те ми отговориха, че не би трябвало да има проблем при теглене от техен банкомат с карта Маестро.  Peace

# 658
  • The QC to be!!!
Нали за това питаме - да давате акъл, но ме поздразни изказването, че едва ли не разчитаме само на хорска помощ, което изобщо не е така.
Както и да е, днес ходих до моята банка и ги попитах как действаме в този случай, а те ми отговориха, че не би трябвало да има проблем при теглене от техен банкомат с карта Маестро. Peace
Дали разбирам добре - Бг. банка в Бг. е казала, че няма проблеми да се теглят $ от техен банкомат в щатите?  newsm78

Аз не бих ангажирала никого да му преведа $4К. Бих си ги декларирала и няма и да се замисля даже. Но, разни хора, разни идеали.

# 659
  • Sunshine state
Ами така ми казаха. Служителката като че не бе много сигурна. Каза,че нямало проблем от бг сметка да се тегли,но трябвало да се проучи дали банкоматите на местно ниво работели с моята каръа. Оказва се,че не... Е, тъпчем кеша в нас и каквото,такова.. Ще декларираме надвишаващата сума и толкоз. Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт