Инвитро в Истанбул-тема 12

• 90 457
  • 730
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте ,момичета!

И аз съм в Истанбул на 08.06 живот и здраве.Да се бяхме наговорили нямаше да се съберем толкова момичета по едно и също време.
Mimijorka,аз писах на Кюбра  имейл,кога ще имам възможност да пътувам и в кои дни.Тя ми отговори след ден и имах вече зписан час .Нищо повече не съм обяснявала.На Севда писах след това ,като надълго и нашироко и нахвърлях моята история.Мисля че няма смисъл . Държеше да направя цветна снимка ,но такава няма да правя,защото не виждам какво ще трябва да снимам.Записа ми час за един от дните които и бях посочила.
Успех ,момичета!

Последна редакция: вт, 02 юни 2015, 22:57 от m.e.m.27

# 391
И аз съм в Истанбул на 08.06 живот и здраве.Да се бяхме наговорили нямаше да се съберем толкова момичета по едно и също време.
И аз съм от пътуващи през юни  Laughing - нямам търпение. Няма да излъжа ако каже, че вече се и притеснявам - как ще мине, какво ще кажат ... и т.н.
Моите прегледи са в два поредни дни, записах ги така за да ми е по спокойно на мен, пък и в Истанбул не е като в нашия провинциален град - за 10 мин. стигаш от единия до другия край на града Wink
Ще има много да си обсъждаме, щом сме толкова момичета ...дано да е на късмет на всички  Hug

# 392
Успех на всички момичета насочили се към Истанбул! Вярвайте и мечтайте-лекарите там сбъдват мечти!
Не се отказвайте, а продължавайте да се борите!  Peace

# 393
  • При вещиците
Мимижорка, направи първата крачка извън бг клиниките и ще видиш разликите. Мой опит-бях написала на Севда в общи линии историята си, операции, брой опити, лекарства за стимулация,извадени и оплодени яйцеклетки,брой върнати и резултат. Все пак тя не е мед.лице. След това на срещата с док може да разкажеш надълго и на широко. Успех!
Иванова, испех на прегледите и скоро с хубави резултати.
Вени, ако не е тайна какво ти е състоянието и какво ти е предложено.
Някой пита как да стигне от Таксим до всяка от клиниките. Отново препоръчвам приложението Buradan Oraya, което ще ви даде няколко варианта за придвижване.
Подкрепям Еел. И отново-не губете време!

# 394
Привет,
би ли споделила някоя от пациентките на д-р Карликая как протича подготовката за трансфер и самия трансфер, с какви медикаменти, какво присъствие се налага за прегледи и т.н.

# 395
Голди, много зависи кога ще правите трансфер - свеж или замразен . 5 дни след овулация се прави преглед и дне след това трансфер ако е ЗЕТ и се назначава подържаща терапия до теста. Ако е свеж схемата зависи как върви стимулацията. Пак казвам дниите като дни са ориентировъчни.

# 396
Голди, много зависи кога ще правите трансфер - свеж или замразен . 5 дни след овулация се прави преглед и дне след това трансфер ако е ЗЕТ и се назначава подържаща терапия до теста. Ако е свеж схемата зависи как върви стимулацията. Пак казвам дниите като дни са ориентировъчни.

Благодаря ти ,Мила за отговора. Става въпрос за замразен трансфер. А какво включва терапията до настъпване на овулацията и колко често се налагат прегледи в това време?

# 397
При мен на ЗЕТ - преглед на втори ден за задържани фоликули и кисти и след това

Голди, преписвам ти плана на Карликая по долу. Като цяло на втори ден преглед и след това на 16 ден пак преглед - аз имах и преглед на 17 ден от цикъла защото не му хареса лигавицата и закъсняхме с ден.

You will start progynova on your second day of menstruation after having ultrasound. On 15th day of medication (means 16th day of your period), you will be here progynova and cyclo-progynova are different meds. You need progynova which contains естрадиол valearte 2 мг

# 398
Моят преглед беше на втори ден от цикъла в България + естрадиол и прогестерон. След като му изпратих резултатите, решава дали да се започне с лекарствата по предварително дадения ми протокол. Аз започнах с лепенки климара и на 15-ти ден бях на преглед при него. Продължих по схемата, като включи овитрел същия ден + кринон гел по схема до трансфера

# 399
Благодаря за ценното инфо!

# 400
Моят преглед беше на втори ден от цикъла в България + естрадиол и прогестерон. След като му изпратих резултатите, решава дали да се започне с лекарствата по предварително дадения ми протокол. Аз започнах с лепенки климара и на 15-ти ден бях на преглед при него. Продължих по схемата, като включи овитрел същия ден + кринон гел по схема до трансфера

А трансферът на кой ден беше?

# 401
19-ти ден

# 402
При мен лепенките климара не подействаха и аз въпреки тях направих овулация, при това по -ранна (на 11 ден)- на 15 ден др. Карликая каза, че овулацията е преминала и не сме я уловили. Каза, че е имал 1-2 такива случая и ме върна без да правим трансфер с идеята на следващия месец да отида на 11 ден от цикала. На следващия месец уловихме овулацията от 1 ден, той си изчисли, че след 5 дни трябва да прави трансфер като размрази тридневните ембриони във "фризера" 2 дни преди трансфера. Мисля, че с климара се цели подтискане на овулация за удобство (може да се лавира с трансфера). При мен трансфера се случи на 16 ден.

Последна редакция: ср, 03 юни 2015, 20:13 от flowerlily

# 403
Здравейте момичета, и аз съм от юнската група   bowuu Трябва да започна подготовка преди началото на стимулацията с Климара форте и Cetrotide.

Въпросът ми към пациентките на д-р Карликая, които са правили такава подготовка е има ли значение по кое време на деня ще се слага cetrotide? Тук са ми го изписвали преди пункция следобед към 16 ч, но в случая целта му е друга и се чудех дали има значение. В листовката пише че може и сутрин и вечер.

Предварително ви благодаря   bouquet

# 404
Здравейте момичета, на 26.05 бях на първичен преглед в Мемориал при екипа на проф. Кахраман, накратко впечатлена съм от екипната работа, компетентността и добрата организация там.
Естествено проблема при нас се оказа на съвсем различно място не мъжкия фактор, а течност в тръбите ми, която изключва настъпване на бременност или "убива" ембриона, което обезмисля направените ми 2 инсеминации, както и ин витрото, което в Плевен искаха да ми се направи. Според професорката е необходима лапароскопия, след извършване на която ще бъде направено успешно инвитро.
Искам да посъветвам всички, които се колебаят дали да отидат в Истанбул, да го направят възможно най-скоро, за да не губят време, пари и емоции тук.
Ние пътувахме с кола, намерихме болницата много лесно. Относно прегледа все още е безплатен за българи, цената на спермограмата е 234 ТЛ.
Предстои ми пътуване отново така, че съм на разположение, ако мога и с каквото мога да помогна.

Общи условия

Активация на акаунт