Отговори
# 675
Момичета, пия Биозин след IIB CIN 1.. Цикълът ми се размести напоследък.Досега винаги е бил през 28. Напоследък лавира- 20-28.. днес отново ме изненада 8 дни по-рано.. Да се притеснявам ли?  Cry

# 676
Ако е един път няма проблем ,но ако е станало системно -на преглед! От много неща може да е!
Момичета, пия Биозин след IIB CIN 1.. Цикълът ми се размести напоследък.Досега винаги е бил през 28. Напоследък лавира- 20-28.. днес отново ме изненада 8 дни по-рано.. Да се притеснявам ли?  Cry

# 677
По добре се консултирай с лекар, цикъл под 20-21 дена сигнализира за проблем - хормонален , задържани фоликули и тн, горещото време, стрес и подобни също оказват влияние, по добре се консултирай с лекар за да си по спокойна. Всички имаме такива измествания , подранявания и закъснения  Hug

# 678
Оф, вече два пъти ми се случи, нормализира се после..сега пак..Притесняваме другото..утре ще отида, колкото може да види-толкова.  bouquet благодаря ви

# 679
Оф, вече два пъти ми се случи, нормализира се после..сега пак..Притесняваме другото..утре ще отида, колкото може да види-толкова.  bouquet благодаря ви

Възможно ли е да имаш миома?

# 680
Оф, вече два пъти ми се случи, нормализира се после..сега пак..Притесняваме другото..утре ще отида, колкото може да види-толкова.  bouquet благодаря ви

Възможно ли е да имаш миома?

Само това ми липсав ooooh! Сравнително скоро ме гледаха...  Rolling Eyes Накуп ми се бяха събрали- огромен неспукан фоликул, полип, за който последното мнение беше, че всъщност е гънка.. и не добрата цито... Притеснявамсе да не е нещо агресивно... някакви филми вече.Утре ще отида, но макар и леко зацапването, не знам дали ще успее да види нещо  Cry

# 681
За този полип ходи ли да погледнат в матката с камера /сега ми изчезна думата/ или те гледаха само с видеозон?
Никакви други ли лекарства ли не пиеш? Антибиотик, витамини, аспирин ако щеш?
На колко години си всъщност, дали е възможно да се пораздрусват хормоните от наближаваща критическа?
Би ли описала това зацапване - кафяво ли е? Как ти протичат тези намалени цикли - например започва кафяво зацапване и примерно 3 дни е само такова, а после има нормален цикъл? 

# 682
За този полип ходи ли да погледнат в матката с камера /сега ми изчезна думата/ или те гледаха само с видеозон?
Никакви други ли лекарства ли не пиеш? Антибиотик, витамини, аспирин ако щеш?
На колко години си всъщност, дали е възможно да се пораздрусват хормоните от наближаваща критическа?
Би ли описала това зацапване - кафяво ли е? Как ти протичат тези намалени цикли - например започва кафяво зацапване и примерно 3 дни е само такова, а после има нормален цикъл? 

Двама с видеозон, а професора го видя с колпоскопа. Той отсече, че е гънка. Не, далечсъм от критическата, надявам се  Simple Smile Повече стрес мидойде, но.. досега не е случвалподобен отзвук. Кафяво, както началото нацикъл, вчера вечерта, днес почтинищо няма. Но при мен така идва цикъла. А и преди това имах болки ниско долу, някакво течение се появи и тъкмомислех да псускам микробиология. Три дни е кафеникаво, после е същината и завършва отново като началотото. Така е по принцип. Но, вече трети път /неедин след друг/ е през 20 дни, точно откакто излязоха не добрите резултати... Аз и поредни цитонамазки напаривх, но... миналият месец не съм. Притеснено ми е , пфу... Cry

# 683
Nia_Nia_Nia, разбирам притеснението ти, но вярвам че ще окаже нещо не особено сериозно. Например проблем с прогестерона - имам предвид недостиг.
При мен е почти същото - на 24 ден ми идва но е само кафяво течение. Това кафяво течение може да продължи седмици, но е само в месеците, когато нямам овулация.

# 684
Лелее всеки път когато вляза да ви чета и ми настръхват косите! Пожелавам ви много много здраве на всички!

# 685
Момичета, утре вероятно ще си взема резултата от първата цитонамазка 4 месеца след LLETZ- за който ви писах, че е 2-3 група... много ме притесни това - на какво ли може да се дължи тази 3 група при добра хистология...? А какви ли са по-нататъшните варианти? Все още нямам деца и се надявам някой ден да имам и доста се ошашках от този резултат. На някоя от вас случвало ли се е нещо подобно?  Когато взема резултата, ще го споделя подробно.

# 686
Когато има нещо притеснително в МЦ - неменструални прокървявания, по къс цикъл от 21-22 дена или по дълъг от 35 , зацапвания повече от 1-2 дена между 2 цикъла по добре консултация с лекар, едно зацапване може да е всичко  Hug

# 687
Все се чудех дали да пиша, но като гледам така се завъртя темата, че може и да е от полза моят опит.
От няколко месеца започнах да прокървявам 7-10 дни преди цикъл. Зацапва, после изчезва, после пак зацапва....и така докато си ми дойде на термин същинският цикъл. Не ми се ходее екстра на гинеколог, изчаквах да го съчетая с профилактичната ми цитонамазка. Само че тогава доцентът отказа да вземе проба, но огледа матката и яйчниците. Не разгадах всичките му опасения, дали полипи бе видял или нещо друго в матката освен дебелата 2см лигавица (не ми е удебелена по принцип, но разбрах че има и жени, които постоянно са с удебелена лигавица).
На следващият ден ме приеха спешно за абразио на матката и сега очаквам към края на месеца резултатите. Надявам се да е малкия дявол и да е само една проста удебелена лигавица и недостиг на хормон. Дано не е нещо друго, че....не ми се мисли.
Затова момичета, ако има нещо необичайно, не отлагайте, а отидете при добър специалист да провери за какво иде реч.

# 688
  • София
Аз нещо не разбрах. Как така удебелена лигавица и недостиг на хормон? За кой хормон говориш? Ако е прогестеронът, той е завишен при удебелена лигавица. И с какво обяснение те приеха за абразио?

# 689
Здравейте момичета,
Надявам се утре да разбера, кога точно ще бъде моята конизация и в главата ми се въртят ужасно много въпроси. Надявам се, тези които са минали по моя път, да ми отговорят. Ще им бъда много благодарна.
1.Какъв антибиотик се изписва след процедурата?
2.Колко време след конизацията разбрахте, какви са резултатите от биопсията? (имам предвид, дали е изрязано до чисто) Предполагам, че изпращат тъкан от изрязаното за ново изследване. Питам, защото след моята първа биопсия трябваше да чакам около 5 дни, докато излезе резултат. Едно доста мъчително чакане беше.
3.Кога се прави първа цито след конизация? Болезнена ли е?
4.Някой може ли да ми обясни, след като се направи конизацията, т.е. се отстраняват част от цервикалния канал, а може би и целия, тогава от къде после има цервикална слуз? Има ли въобще и ако няма, какво го замества - медикаменти или.....някакви хормони се пият?
Съжалявам ако въпросите ми са глупави, но човек като мисли, стига до въпроси, които са извън неговото познание и на които не може да си отговори.
Поздрави на всички.

Общи условия

Активация на акаунт