Къната, билките и всичко останало - Тема 8

• 60 705
  • 722
  •   1
Отговори
# 630
Ок, мерси, но няма нужда да криеш текстове, обикновено се крият изображенията.
Близначе, пусни си изследвания за желязо и щитовидната жлеза.  Peace

# 631
Пуснах си. Перфектни са. Иначе да, 3 месеца бях на диета....Може и от това да е ...

# 632
Близначе, 90дневната ли? След нея и аз получих страшен косопад, който не е спрял и до момента, а минаха  3.5 години. Изследванията ми са в норма.

# 633
Да, 90 дневната. Доста кг свалих и вероятно се отразява. Макар че не съм лишавала организма от нищо, а колко плодове ядях, тонове. Надявам се пролетта да поукрепне косата. Мисля да почна и някакви витамини за коса.

# 634
  • В полите на Пирин планина
На косата ѝ трябва протеин, а не плодове. 90-дневната доста набляга на въглехидратите  newsm78

# 635
90 дневната не набляга на нищо  Laughing Особено на въглехидратите. Така или иначе на мен всяка смяна на сезона ми се отразява така, надявам се че и сега е от това. Защото иначе би означавало, че не ми понася къносването, което не знам дали е възможно  newsm78

# 636
90 дневната не набляга на нищо  Laughing Особено на въглехидратите.

Скрит текст:
Не е тук мястото, но имаш ден на плодове, т.е. въглехидрати, а също ден на варива, които са преди всичко въглехидрат, така че - явно на тях набляга  newsm78

# 637
  • София
Да не говорим за този ден между варивата и плодовия, който се нарича въглехидратен  Mr. Green

# 638
Здравейте момичета  bouquet
Минавам да споделя опита си с крем къната на Herbal Time, пише, че е био, без PPD и т.н. Взех си цвят вишна. Ама много странна тая къна, да стои само 30 мин, след измиване пускаше червена боя по кърпата (с другите къни не ми се случва, мие се идеално), взех две тубички и двете пуснаха различна по цвят и консистенция къна, не знамм... Иначе цвета хвана, но пак ми е по-тъмно отколкото исках, та проблема ми в тази насока продължава Sad

# 639
  • Пловдив
Здравейте, относно косопада и диетите, дори и изследванията да си ви в норма, това не означава, че организма не изпитва някакви липси и поради тази причина косата да пада. Затова е хубаво, а сега и сезона предразполага да си вземете едни витамини. Аз много харесвам тези на Саностол, а и не са химични, това доста би помогнало срещу косопада.

# 640
  • София
Здравейте,
Бях пуснала тема с един мой проблем и един от дамите ме насочи към къната за справяне с него, та в тази връзка ще попитам и вас за съвети.
Ситуацията е следната:

Две години се боядисвах в ярко червено с боя. Преди една седмица реших да сменя цвета. Сложих 2-ка - не точно черно, но доста тъмно. Проблемът е, че червеното избива на слънце и на друга светлина. Исках да попитам, тъй като аз нищо не разбирам от къна, дали ако сложа ще успее да убия червения цвят? Дали косата ще има блясък и ще може ли да се боядисвам в последствие с боя? Също така, тъй като съм с удължения, дали ще има проблем с тях при употребата на къна? Съжалявам, ако въпросите ми са глупави, но наистина търся начин за справяне с червените нюанси…

# 641
И аз правих 90-дневната няколко пъти. Свалих 20 кг. Спрях я преди година. Последните месеци имам обилен косопад. Не знам дали е от диетата или от невероятен стрес по много лична причина.  Вече месец взимам ревалид и втривам  ампули ревалид. Макар и бавно, виждам, че косопадът понамаля.
Попаднах в темата случайно, защото търсех информация за къносване. Утре  и аз ще се къносвам след  10-тина години на боя. Купих по съвет на момчето от магазина къна Herbul  Brown Henna. Мисля, че  е индийска. Искам косата ми  да стане кафява. И с бои  я правех кафява. Това е естественият ми цвят, който отлетя с младостта.  Сега имам доста  посивяла коса.  Дано се получи!
Най-хубава коса с чудесен цвят имах на времето с къна Рубина. В нея слагах  лъжица мас, 1 жълтък, счукан на прах карамфил, тютюн от 1 цигара, сок от няколко маслини и 1 с.л. газ. О, ставаше чудесна! Тази къна вече я няма, но  и онази моя коса вече я няма.

Последна редакция: сб, 26 дек 2015, 19:09 от K.A.G.

# 642
Здравейте,
Бях пуснала тема с един мой проблем и един от дамите ме насочи към къната за справяне с него, та в тази връзка ще попитам и вас за съвети.
Ситуацията е следната:

Две години се боядисвах в ярко червено с боя. Преди една седмица реших да сменя цвета. Сложих 2-ка - не точно черно, но доста тъмно. Проблемът е, че червеното избива на слънце и на друга светлина. Исках да попитам, тъй като аз нищо не разбирам от къна, дали ако сложа ще успее да убия червения цвят? - не, вероятно няма да има значителна промяна, но къната по принцип дава рижаво-червеникави нюанси Дали косата ще има блясък и ще може ли да се боядисвам в последствие с боя? - за блясък-да, но боядисването след къна е с непридвидим краен резултат Също така, тъй като съм с удължения, дали ще има проблем с тях при употребата на къна? - идея си нямам за екстеншъните  newsm78 Съжалявам, ако въпросите ми са глупави, но наистина търся начин за справяне с червените нюанси…

# 643
  • София
Момичета, искам да си направя маска с касия за подхранване и уплътняване на косъма, но не зная, трябва ли да я накисна да постои няколко часа или да я приготвя непосредствено преди да се намажа? И с гореща вода ли да я разбъркам?

И още един въпрос - сериозно съм потънала в темите, решена съм да ги изчета всичките с времето. Искам да махна химическите бои, този път завинаги, защото косата ми изтъня ужасно.
В тази връзка, при използването на къни и такъв тип боядисване с билки, получава ли се уплътняване на косъма, удебеляване? Вашият опит?

# 644
Вив, касията не е нужно да стои, след разбъркване. Може да я разбъркаш с топла вода - около 40-50 градуса и след малко нанасяш. Може да добавиш и масла.

Според мен определено се получава уплътняване на косата - на мен около пътя ми беше станало прозрачно направо. Не знам косъмът ли изтъня, не ми растеше нова коса ли, но сега ми е доста по-плътна там - къна не ползвам, само амла, брахми, брингараж, касия понякога с масла. До голяма степен и маслата имат положително влияние.

Общи условия

Активация на акаунт