Вегетарианска седма - кой какво ще готви днес?

• 103 608
  • 851
  •   1
Отговори
# 120
Вчера пълнозърнести спагети със сос от гъби и аспержи.

Днес брънч от печен сладък картоф, яйца на очи и кочан сурова царевица, оваляна в малко кокосово масло. Довечера сигурно ще се яде киноа с домати и сирене.

ммм-звучи много вкусно Mr. Green

# 121
  • гр. София
Напоследък готвих:
-ориз с царевица и яйце;
-печена тиква с праз и кашкавал (тиквата не беше прекалено сладка и се получи добре, празът стана сякаш е карамелизиран);
-супа с жълт грах и броколи (на мен ми хареса комбинацията, но не и на половинката Tired ).

# 122
  • София
булгур с тиквичка,праз и сушени домати
и печено червено цвекло(направено на салата с копър)

# 123
  • на острова на мечтите
Яхния с лук, булгур и домати-консерва, дафинов лист. Подариха ни цяла каса с лук от село и понеже обичам много лук, реших да направя яхния. Много ми напомня яхния с голи сърми.

# 124
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
яхния зелен фасул
катми
салата от червено цвекло

danilu, като имам много лук и правя пай с лук: тънко тесто с ръбче, пълнежът е запържен лук, чубрица, настъргани картофи, яйце, сметана, сол.

# 125
Чий кюфте, постния вариант;
Червена леща с ориз.

# 126
Напоследък готвих:
-ориз с царевица и яйце;
-печена тиква с праз и кашкавал (тиквата не беше прекалено сладка и се получи добре, празът стана сякаш е карамелизиран);
-супа с жълт грах и броколи (на мен ми хареса комбинацията, но не и на половинката Tired ).

-супа с жълт грах и броколи (на мен ми хареса комбинацията, но не и на половинката Tired ). -звучи много интересно Mr. Green

# 127
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
пай с кисело зеле
пица маргарита
фелд салата с тиквени семки и домати

# 128
  • Sofia
праз с ориз на фурна

# 129
  • София
от последните няколко дни:

печена тиква, която обяснява яденетата, които направих сетне
хумус с тиква и червена леща
крем супа от кестени и целина
паста с печен карфиол и маслини
салата с печено червено цвелко, печени чушки и сирене
тиквено-шоколадови мъфини

чак се чудя с тези хранителности как не се търкаляме вече

# 130
  • на острова на мечтите
Това е снимка на едни много вкусни"портокалчета",които се правят тук. Но освен че са пържени, не са веган. По-миналата неделя бяхме на освещаването на един нов магазин и всички си хапваха вкусни арнчини/порокалчета, а аз се облизвах. Реших, че трябва да измисля нещо,което да е хем близко до състав с оригинала, хем да е веган. Та онзи ден се заех и спретнах едно руло с ориз, булгур и просо, а за пълнеж задушени зелнчуци. Облизаха си пръстите моите гости. Сега съм решила да се опитам да ги направя във формички от мъфин, за да станат още по-близо до оригинала.
Иначе и аз вчера тиква, задушена в тиган. Отделно варен ориз с просо. Много сполучлива комбинация се оказа.

# 131
  • София
Сега съм решила да се опитам да ги направя във формички от мъфин, за да станат още по-близо до оригинала.

И аз обичам аранчини, но ги ям само в Сицилия (не че се утрепвам да ходя там). Не са ми проблем,  че не са веган, но пърженото ме притеснява.

Ще чакам да споделиш здравословния им вариант  bouquet

# 132
  • София

крем супа от кестени и целина

а кестените печени ли са предварително?

# 133
  • София
а кестените печени ли са предварително?

Да. За печене ползвам метода от блога на Йоана (кулинарно с Йоана), който е описала при направата на шоколадов сладкиш с кестеново брашно

# 134
  • на острова на мечтите
Това е снимка на едни много вкусни"портокалчета",които се правят тук. Но освен че са пържени, не са веган. По-миналата неделя бяхме на освещаването на един нов магазин и всички си хапваха вкусни арнчини/порокалчета, а аз се облизвах. Реших, че трябва да измисля нещо,което да е хем близко до състав с оригинала, хем да е веган. Та онзи ден се заех и спретнах едно руло с ориз, булгур и просо, а за пълнеж задушени зелнчуци. Облизаха си пръстите моите гости. Сега съм решила да се опитам да ги направя във формички от мъфин, за да станат още по-близо до оригинала.
Иначе и аз вчера тиква, задушена в тиган. Отделно варен ориз с просо. Много сполучлива комбинация се оказа.
Да де!И аз така. Затова го пекох на фурна. Стана много вкусно. По -вкусно ми казха от пържените. Нещо подобно на фалафел руло. Мисля да добавя мляно кашу към ориза. После ще разказвам как е минал опитът.
Ми хайде де,идвай в Сицилия. Тук се яде много вкусно. chef

Общи условия

Активация на акаунт