Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - 34

• 67 676
  • 742
  •   1
Отговори
# 495
Предлагам да е от онези, които са без табла над главата, имат само крака, не знам как се наричат.
Леглата без табла най-често се наричат sommier. Може би това търсиш?

# 496
Аз бих спестила скрина, в гардероба 2 чекмеджета или рафтчета и готово. По- добре да има повече пространство.
Доста порових из нета за младежки стаи, обаче както при дрехите и обувките, така и при стаите, за момичета има много повече неща, от колкото за момчета.

Жива да си Барба!

# 497
Пак не открих снимка, която да визуализира идеята ми. Иде ми да отида в някой шоурум, да подредя едно легло и да го снимам. Сигурна съм, че има такива стаи и снимки, но аз явно не мога да ги намеря.
Да е разположено така, спрямо стената

http://designeobras.pt/wp-content/uploads/2014/01/Quarto-Crian%C3%A7a-C2.jpg

Разбира се не в тези цветове и декорации!!

Нещо такова, може би

http://www.alaskahomes4you.com/wp-content/uploads/2014/07/astoun … hions-display.jpg

# 498
Добро утро и честит Ден на труда! Да ви се оплача - майсторът ни изчезна #2gunfire. Явно започна работа на друг обект, изключил си е телефона иииииииииии smile3511. Остана да се довърши една стена от банята, да се сложат всички неща /мивка, батерии и т.н/, да се фугира, пода не е започван още, охххх. Какви са тези хора? Винаги си патя от майстори. Оплаках ви се. Ще трябва да го издиря. Имаме договор. До 4 май трябваше да е приключил и след това ще ни плаща неустойка. Аз не мога да го открия, камо ли неустойка да взема. Писна ми newsm61
надявам се вие не сте му платили.

Не видях на Контеса снимките Sad

апартаментът на JP много хубав, не бях забелязала гардеробите обаче. Направо се чувставам като слепец пред Барба.

# 499
Pina, разбрах те идеално - аз всъщност точно с тази идея се бях насочила към Brimnes

Горе-долу така си го представях(различно е от твоя вариант, но има все пак нещо общо):

Но наистина като за момчешка стая като че ли не е съвсем подходящо...

# 500
На Йо Грьобел съм му разглеждала една по една даже книгите. Laughing Има една на Дaлчев, намерих я в Амазон. Исках да видя на каква тематика е, не ме впечатли, но си рекох едно славянско име е впечаталило чичко професор - браво! Знам му видовете водка Sunglasses бях изучила целия апартамент детайл по детайл. С минималния си немски разбрах, че живее срещу някакво кафене, което е един вид визитката на града. Ха, да няма гъзарска кафемашина!

Барба, мерси за корекцията. Пия мока. Mr. Green

Дафинов лист - ужас. ooooh!

Последна редакция: сб, 02 май 2015, 02:12 от Цонна

# 501
за стаята на 16 годишния младеж за която говорите , аз препоръчвам падащо легло горещо - млад е няма да го мързи да вдига и сваля , с коланите които са вградени няма да се налага да си оправя и леглото ами да ги закопчае само и да го "прибере" в джоба му . така ще остане място и за диван като му дойдат гостите

edit : и аз пия мока Grinning

Последна редакция: пт, 01 май 2015, 17:26 от Archo

# 502
За леглото на младежа предлагам това - http://www.ikea.bg/bedroom/beds/Storage-beds/48045/74673/ - има място за съхранение и подобно на това, което описва Пина. Нашето е подобно като модел, но правено по поръчка. Като гледам има и табли ако решите. И пак е Brimnes - мъжкото излъчване може да дойде от текстила.

NovaTema, да това е дворчето около кооперацията - демек общо за ползване и мое за облагородяване, на съседите не им се занимава /но може и да им се ползва като стане/. Инвестицията ми се ще да е минимална, точно защото аз ще направя нещата, после друг ще ги ползва. Ние с ММ работим по цял ден, та не е като да седим там нон стоп. Иначе това е дворчето отзад /съседа си е построил барачка от прозорец до прозорец, която се вижда на снимките и която се руши, та той бди никой да не ходи там   ooooh!/, а отпред има цветя, бях качвала снимки, сега не ги намирам, имам една стара:

Ема, добре дошла си, ако решиш да минеш ми пиши да ти дам точния адрес.  Hug
Мислех за палети, защото имам налични и от мен труда - демек инвестицията ще ми е почти нулева, дори и да се счупят/изгният няма да ме е яд. Ще разчистя, ще мисля, пак ще снимам.

Последна редакция: пт, 01 май 2015, 17:49 от съпружка

# 503
  • На брега
Съпружке, супер ви е двора! Запомних снимката, която публикува преди седмица. Ами щом правиш ремонт и у вас и ти се налага да правиш някакви компромиси при избора си заради бюджет, нормално е на този етап да не инвестираш много в двора. Използвайте, каквото имате или спазарете нещо изгодно от продавалника! Важното е как ще го съчетаеш, аранжираш и освежиш. Ревизирайте и съседските мазета - все ще излезе някое съкровище. Ако са ви разбрани съседите ще се организирате да съберете средства за барбекюто. Обикновено на никого не му се занимава, докато общия двор е хавра, но после се увличат от примера на този, който се е заел да създава нещо и се включват. 
Тя и Ема, като се разшета там и ще стане приказно!
Допълвам се: И аз не мога да се ориентирам в разположението, но това нещо, което ще те дразни, предполагам, ще е недоразуменията по фасадата и пристройки, които не можеш да пипнеш. Някакво уединение и прикриване на неприятни гледки в къта за отдих можеш да постигнеш с някакъв лек параван или ажурни преградни пана. Виж там до стената няма ли някакви рамки, които да използвате Simple Smile))

Последна редакция: пт, 01 май 2015, 18:17 от NovaTema

# 504
И аз с идея за младежа, може би като на Пина, ако съм я разбрала правилно. Може да се направи по поръчка в желания материал и цвят.

# 505
  • вятърничава
{Тони} ,
http://cdn.home-designing.com/wp-content/uploads/2012/06/Aviatio … ed-boys-room.jpeg
http://i1.wp.com/www.planete-deco.fr/wp-content/uploads/2015/04/BO51.jpg
http://tophomedesignz.blogspot.com/2012/01/modern-design-for-teenage-boys.html

този тип пуфове/барбарони/ не са ли вариант вместо кресла.младежите им се кефят и може да се пренасят лесно навсякъде в стаята,не заемат много място.
http://www.acsihome.com/p/35/desigining-a-cool-kids-room-for-you … eas-contemporary/

Последна редакция: сб, 02 май 2015, 01:34 от bb6

# 506
О, падащо легло - не! Освен сгъване и разгъване сутрин и вечер всеки ден, когато си болен, уморен, бързаш или каквото и да е, но няма го онова спонтанно полягване, опъване по никое време. Живяла съм с такова легло. Не беше мое, а на сестра ми, но все тая. И аз участвах. Като е пуснато стаята се задръства и прилича на склад. Като е вдигнато няма къде да опънеш крак за пред телевизора. Можеше на другото легло, но другото легло си има друг обитател, който също иска да се опне и така. Много хора живеят с такива легла, преживява се, но... не, аз не го препоръчвам. Особено за стая 20кв (нали там някъде бяха?). То да са 8кв за две деца, да нямаш избор, но в цяла холо-кухня, както им викат сега, да сложиш единствения обитател на такова мъчение - кому е нужно?

# 507
  • Бургас
Тони, стаята на брат ми е с почти идентични размери (5,80/2,80). Искаше да съчетае хол със спланя. За целта си поръча падащо легло, което за близо 6 месеца видях прибрано само веднъж (моето мнение е, че е излишна инвестиция). На едната дълга стена има диван, пред него маса и телевизор на стената - при ширина на стаята 2,80 буквално се отъркваш в масичката, за да преминеш от другата страна на дивана (който е с ширина 100 см) или рискуваш да бутнеш телевизора. Ако проявиш интерес бих могла да ти покажа снимки.
Аз бих заложила на леглото от Икеа, което ти показа, и бих го сложила до стената на срещуположния на вратата ъгъл (стига да има нужното разстояние от стената до прозореца). Решението да е почти в средата на стаята е красиво, но за мен некомфортно, особено, ако е без странични табли. Бюро не е ли излишно да има? Освен, ако не играе игри на настолен компютър. Гардероб и скрин - на късата страна до вратата няма ли да се съберат?
А това, че икейското легло не ти се връзва с концепцията - ще го решиш с подходящи цветове на стените, текстила и аксесоарите. В краен случай послушай младежа и заложи на диван, има не лоши такива с клик-клак механизъм, които са и удобни.
С риск да бъда нападната - за легло от 100 см и повече ще трябват доста възглавници, за да се облегнат гостите му и най-вече разстоянието пред него няма да е много, отсрещната стена ще трябва да е празна.
Edit

Последна редакция: сб, 02 май 2015, 08:56 от vessita

# 508
  • густо майна Филибето
Съпружка, бих повторила съветите на Ема за двора. Освен това да допълня - мястото на барбекюто го съобразете с преобладаващите ветрове и течения, да не пуска някой жалби, че му опушвате прозореца.
Грозни гледки могат да се скрият с дива лоза и бръшлян, не искат грижи, освен ограничаване на растежа като тръгнат като бесни. Само че се закрепят за мазилката , а тя е обща, може пък от това да се породят проблеми. Но пък по земята не създават проблем на никой, не се налага да се косят и поливат. Искат поливане само докато се хванат хубаво, първото лято.
Някакви рисунки по стените от този тип също могат да освежат:
Скрит текст:

Бараката на съседа може да превърнете в акцент, ако се съгласи да му вапцате вратата в ярък цвят примерно, и да завъртите мястото за мохабет и хапване до нея Grinning

Идея за сандъчета за цветя, ако на някой му се занимава с тях:
Скрит текст:

За децата:
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 02 май 2015, 09:19 от Ljuboznatelna

# 509
  • Mediterraneo
Нахлувам в темата с нещо, което направо ме заплени. Дано се отваря, че е от ФБ

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.974137909297103.107374 … 014530&type=1

Общи условия

Активация на акаунт