Слънчицето пролетно напича, ЮЛСКА мама по покупки тича!

• 38 088
  • 701
  •   1
Отговори
# 465
  • Пазарджик
За поддуването сутрин и вечер по половин час си вдигам краката над нивото на главата.Понякога и повече от половин час до пълно изтръпване на краката.При мен действа безотказно. : Naughty

# 466
  • до едно тепе
Това подуване и на мен ми е болна тема. С баткото не съм се подувала ама изобщо и сега ми е ново. Колкото по-топло става толкова повече ми оттичат краката от колената надолу. Вечер ми се виждат само кокалчетата от външната страна, ходилата ми са като понички и маратонките ми стягат гадно, а от няколко дни и пръстите на ръцете ги усещам леко надути. Не се усещам обаче като задържала вода. И на кила не съм качила рязко та едва ли е от задържане на много течности поне при мен. Док каза, че трябва да си ги търпя. Щом кръвното ми било нормално нямало какво да се направи. Каза вдигане на краката поне на хоризонтална позиция повечко през деня и така.
Хемороид имах след предното раждане. Отшумя от само себе си. Миналото лято ми се появи един ей така от нищото и то не след запек,а след разстройство-мазах с един билков мехлем, но не знам до колко е подходящ при бременност. Мисля, че лекар може да изпише нещо все пак. Иначе да миенето вместо бърсането облекчава значително Peace

# 467
Здравейте
Да се отчета... Бяхме на ЖК в понеделник /после тръгнахме за село и затова не съм писала/. Бебка е добре и док каза, че ще е едро бебе. Ехото неможело да му сметне кг, та незнам колко тежи. Обърната е с главата надолу и се надявам така да си остане. Досега мислех да раждам нормално, но с това изявление за едро бебе започнах да се разколебавам / все пак съм първескиня на 40 години/.

Започнах с покупките за бебка. Поръчахме леглото, защото в магазина нямаше цвят който да харесаме. Та леглото ще е това http://www.dizainbaby.com/детски-мебели/легла/dizain-baby/ниа/ в цвят дъб. В снимка.бг качих снимки на мен и първите покупки за бебка, които смятам да използвам за изписването. Харесала съм тази количка засега http://www.hippoland.net/produkti/bebeshki/bebeshki-kolichki/lor … lack-1002074-1502, която всъщност е огромен компромис с това, което харесвам и искам, но такива са ни възможностите.
Та толкова за нас.

За поддуването: и мойте крака и ръце подпухват сериозно. казах на док, той мери, гледа, пипа, но изследвания не пусна и каза, че е нормално да задържам вода. Нямам индикации за тромбози и да ги качвам нависоко. Разбрах, че единственото, което ми помага е ходенето, но и то е с временен ефект.

За хемороидите: Изпитана рецепта /която помага и при констипация/ е хубав зехтин и лимонов сок в равни количества. Сока е само за вкус. Пие се сутрин на гладно, може и малко вода и поне половин час не се приема храна. В началото на беменноста бях с тежък запек, който ми докара много болезнени и кървящи хемороиди /по едно време ми се плачеше в редките случаи на позив за тоалетна/, но така се оправих.

# 468
Извинявам се, че ще ви занимавам с моите глупости, но имам нужда да споделя.. Имам си  куче, лабрадор страшно лигаво същество извеждат го предимно ММ и баща ми, днес мъжа ми замина и го изведе баща ми, по принцип не го пускаме постоянно е на каишка, но този път тате реши да го пусне, защото комшиите имат също лабрадор и са на еднаква възраст, но се затичаха  към края на поляната и една немска овчарка за малко да го одуши, тате мислеше че е изтичал на някъде, а немската овчарка го беше затиснала до една кола и го давеше, аз само гледах от терасата и почнах да викам тате иди по-бързо Джек е отдолу.... А той милия квичи от болка.. Разтреперих се разплаках се, беше ме страх да не му стане нещо, може да кажете че съм луда, но си го имам от бебе и го обичам страшно много.. А тези с немската овчарка бяха някакви пикльовци на по 15 години и само викаха е братле виж виж той май ще го убие.. Изживявам голям стрес в момента, а повече ме притеснява,че и баща ми заминава и не знам как ще го извеждам 2 дни.. Съжалявам, че ви занимавам с глупостите ми..

# 469

Любомира08 много неприятно е станало.Има ли му нещо на куч или е здравичък все пак?Ти гледай да не се тревожиш много точно сега,ако е здраво кучето.За разходките като няма кой няма да го разхождаш 2 дни и готово.Само пред входа да си свърши работата и го прибираш.Най-добре сутрин много рано,докато няма никой наоколо например  newsm78
И аз имам домашен любимец и затова разбирам притесненията за тях.

# 470
Здравейте мами! Да се отчета за днес.Днес бях на ЖК в 7 месец и началото на 3 седмица съм (т.е в 29 г.с началото).Бебка тежи 1445 и е 35 см.Обърнала се е надолу с главата.Дано така и да си устане  Praynig . Много е енергична такива ритничета раздава че понякога умирам от болка  Embarassed . От близо 2 месеца ми тече колоастрата ,  от време на време.Днес казах на гинеколога , прегледа ми гърдите видя ме че текат и ми изписа мазило да мажа само тамната част от зърната.Мазилото се казва Галмастан. Каза от сега да почвам да се мажа до края, след като родя пак продължавам да се мажа.И така .Това са мойте новини , др няма Simple Smile .А да щях да забравя питах го за болката която ми се случва ниско долу се едно като светкавица и той вика че било нормално така да ме прорязва, вика все пак матката се разширява.Та така де много ми олекна като ми каза че е нормално.Айде лека вечер на всички и успех Simple Smile

# 471
Здравейте, мами. Много, много отдавна не съм писала.....да не кажа, че само се бях представила преди доооста време и оттогава само ви чета...
Любомира08, аз също имам лабрадор и отлично разбирам какво ти е било. Само като прочетох и ми призля.
Надявам се, че всичко с кучи е наред и не е много стресирано и то.
За разходките му - не се притеснявай...предполагам, че ще е по-кротък няколко дни, тъй като все пак си е било шок това, което му се е случило.
Не се натоварвай много сега ти психически.
Стискам палци да сте добре и двамата.

# 472
Лекарството за зърната на гърдите предполагам се казва Гармастан, нали? Хубаво е да се ползва, омекотява зърната, спомага за тяхната еластичност (която е нужна при кърмене), но да кажа само, че при кърмене е по-добре чист ланолин или Лансинох, защото няма нужда от отмиване, а това трябва да се отмива преди кърмене, което е малко сложна работа, особено при кърмене навън например. Отделно че отмиването може да доведе до изсушаване на зърната и проблеми от това (те не трябва да се мият със сапун).

За естествено раждане или не на голямото бебе, лекарите могат да преценят на място. А колко ще е голямо бебето, може да се види лесно от човек, който добре може да измерва с ехограф. Моят АГ досега все вярно ми е изчислявал теглото и нямаше изненади.

За спално бельо на бебчо, днес си получих поръчка от Асда и бях приятно изненадана от хубавото чаршафче за кошара, което получих така. То е с ластик, от приятна памучна материя, не е трико, тук в БГ принципно не правят такива, не знам защо, пробвах го, става идеално. Ето това е: http://direct.asda.com/George-Home-Patterned-Owl-Junior-Fitted-S … ml?cgid=D5M5G1C13 Чудех се дали съм уцелила размера, за щастие съм (70х140 см).

За лабрадора, дано повече няма близки срещи с тези кучета...

# 473
Любомира08  Hug
Много неприятно. Дано куч да е само със стрес и да няма физически наранявания. А разходките му - наблизо и кратко... колкото да си свърши нуждите /то и тичането е сред тях, но за няколко дни ще го преживее/.

# 474
Добро утро мамчета, кученцето е добре даже мисля, че вече е забравил, за щастие му няма нищо.. Отърва се и този път надявам се, че 3-ти няма да има.. За сметка на това аз тази сутрин съм с леки контракции, сега се обадих на ММ той си изкара акъла милия..

# 475
Добро утро! Simple Smile

Любомира, лоша работа е това с кучето. И ние си имаме 2 гадинки. Те са ни като деца и не мога да си представя да им се случи нещо. Хубаво е, че е добре Simple Smile А ти взимай но-шпа и лежи повечко. И не си трови нервите, защото това също оказва влияние.

Галенце, чистият ланолин по аптеките има ли го? Вече няколко пъти чувам, че това е най-доброто при кърмене, но все забравям да питам в аптека. Embarassed

# 476
Добро утро момичета.
Много неприятна исторя с кучето. Аз с предната бременност имах подобна. Само дето чуждото куче направо разкъса нашето и всичко пред очите ми. 5 човека се опитваха да ги разделят. Кучето ни оживя след операця и отрязване на крачето и сега е с 3 крачета. Бях в стрес сигурно месец след случката. Нашите само ми се караха че ще стане нещо с бебето заради едно куче ма мен ми беше много мъчно. Бебка си беше добре де въпреки че ревах като магаре с дни. Кучето е на брат ми които в момента почти не се грижи за него. Ние имахме немска овчарка но аз неможех да се грижа за нея освен да и давам вода и храна защото детето беше мн малко че да го оставя и да ходя по разходки с кучето, а мм е всеки ден на работа по 12 часа и от тогава съм си казала че докато децата са малки не искам никакви животи. Едно животинче си е отговорност и иска внимание и време да се гледа.

Относно мазането на зърната с първата бременност не съм ги мазала с нищо. Бяха разранени за около 10 дни и си минаха от самосебеси, но сега смятам да си купя че тези 10 дни да ги намаля до минимум.

# 477
  • София
Добро утро и от мен днес съм рожденничка и по този повод исках да ви почерпя виртуално с една тортичка  party023 Wine Glass.
Да се поваля и че днес официално влизам в 8 месец :0,както и снови покупки за бебче,-пеленка за изписването,хавлийка ,комплект чаршафи(мислях да не взимам но се оказаха евтини и страхотна материя),и едно гащеризонче. За мен си взех хавлия за болницата ,исках нещо цветно и тънко да съхне бързо Simple Smileта накрая взех една плажна кърпа. И аз мисля да купя или Лансинох или на Нуби гледам, че има някакъв крем за зърна ,чудя се някоя ако го е ползвала да каже добър ли е?
Честити покупки и на вас,със здраве да се ползват.
За кученцето и на мен ми стана гадно,дано не се повтаря.
Добре дошли на новите мами и леко до края,здрави и пухкави бебета през юли.  bouquet

# 478
Честит рожден ден! Да си здрава и щастлива!

smile3525 bdbaloni

# 479
Честит рожден ден! Да си жива и здрава и много щастлива с бъдещото малко човече и много да те радва!

Общи условия

Активация на акаунт