Бебе е в тежко състояние след инцидент в болница

• 264 033
  • 5 353
  •   1
Отговори
# 3 720
защо според теб психотестовете не са адекватни мерки?
според мен са добра мярка. след като в градския транспорт минават периодични тестове и дрегер преди всяка смяна, в полицията минават периодични тестове, военните също, защо работата на акушерката да е по-маловажна, че да не се подлагат на тестове и те?
не става въпрос за видеонаблюдение, а за поставяне на стъклени прегради на помещението с бебетата, така че всеки преминаващ да може да наблюдава какво се случва. според мен в завряния килер е по-вероятно да има посегателство, отколкото ако акушерката знае, че всеки момент може да бъде видяна какви ги върши.

# 3 721
Да емигрират 100%, само добро ще направят. Онази, която продавала лекарства на онкоболните в клиниката в Аспарухово не емигрира обаче. Както и идиотките, които в момента кръжат около майка ми за да си просят пари, защото иначе няма да погледнат баща ми. Нито пък една позната медицинска сестра в същата клиника в Аспарухово, която пред очите ми прие визитки на друг приятел (по-точно съученик на мъжа ми), който е притежател на известна погребална агенция.

sylviana, гореописаните субекти и още хиляди като тях ще ги "хванеш" ли с психотест? Ти изобщо знаеш ли какво е психотест, явявала ли си се на такъв?

# 3 722
Чек, знам какво е психотест, а ти знаеш ли? не са 100% гаранция, но добре направеният тест може да "улови" склонните към агресия. не говорим за остарелите психотестове с елементарното приложение на метода на лъжата.
видях, че си юрист, но моля имай предвид, че написаното в учебника по правна психология от балканската война, не те прави специалист по психотестове.

# 3 723
  • при късмета
според мен в завряния килер е по-вероятно да има посегателство, отколкото ако акушерката знае, че всеки момент може да бъде видяна какви ги върши.
В този килер все пак е имало камера, която записва нонстоп. Ето, може да а види всеки, по всяко време. И това с какво помогна?
Средната заплата е 480 лв., 95% от кадрите емигрират - 21.01.2014

Аз не виждам нищо неадекватно в предложението на sylviana.
Не ми пробутвай пропагандистки статии на ТВ7 и то от миналата година, защото те не са меродавни.
Ама ти си им вярвай де. Колкото искаш при това

Нали сама заяви, че имаш близки, които и в момента работят във сверата. Питай ги какви са истинските заплати и престани да се излагаш.
Защото и аз имам роднина, която даже е сестра, а не по-квалафициран персонал и пак взима повече. А и осигуровки не плаща, цащото е в държавна болница

# 3 724

Лято-лятооо-няма да се гръмна, а ще продължавам да ви показвам що за простотии пишете.
Кръжок по хуманност в училище и ХОП -Емилиите изчезват. Така ли е Лято... Mr. Green

Да, така е.
Гениално,как не са се сетили до сега  doh

И аз се чудя! Затова съм на мнение , че много добре са се сетили и имат доста наблюдения и статистики по въпроса, но не им се занимава . Не е лесна работа да правиш превенция. Мног опо-лесна работа е да сочиш с пръст, да подскачаш злобно и да викаш той е виновен . Да , така е, но не е само той.

# 3 725
Предложение за психотест на акушерките:

Възраст...
Пол...
Етническа принадлежност...
Знаеш ли какво е камера и за какво служи...
Нормална ли си...
Издържаш ли на преумора...
Би ли взимала двойни смени за повече пари...
Би ли пребила дете, ако реве посред нощ...
Би ли ударила новородено със стъклена бутилка по главата...
Би ли задушавала с ръце бебе докато посинее...

Събирам подписка за влизане в сила СЕГА!

# 3 726
А ако не я вкарат? Така ли да остане безнаказано деянието и? БС, честно имах добро впечатление от теб.

# 3 727
 Ще си жертва на лекарска грешка и ще ги защитаваш
Нали не говориш за всички. Как да тълкувам казаното от теб? Май не аз съм тази, която не чете, не съм аз жертава, а в семейството ми има жертава.
Квалификациите от сорта на мишка и ненормално ги подминавам...
За мен е едно и също дали ще става дума за мен или за някой от семейството ми.
Ти щом си способна да защитаваш докторите, гледайки последици от действията ми в/у твой близък и да стоиш безучастно, добре. Но не го обявявай за нормално

Защитавам лекарите и тяхната професия. Тези, които са направили грешка не могат да променят отношението ми към най - хуманната професия, защото са като песъчинка в морето от помогнали на много хора лекари.
Един и същи лекар е спасил живота на баба ми, но носи вина за смъртта на дядо ми.

# 3 728
Няма как да защитавам нечия професия. Всеки е отговорен за действията си. Не е нормално да се оневинява някой, въпреки преките доказателства за деянието му!
Кое точно те весели?

# 3 729
А според мене, трябва да се 

Абсолютно. Аз родих в 9 вечерта, сутринта, на първата визитация, един стар професор ми каза- Сега, ако бяхме в друга държава, веднага щях да те изпиша.
И така трябва. Стоях 4 дни (като родиш вечерта не го броят за ден), с бебето- здрава, права, нито съм имала нужда от лекарства, нито от съвети за детето, нито от нищо, само заемах легло и се изнервях, че ми е ограничена свободата.
6-7 часа след нормално раждане на второ и поредно дете са напълно достатъчни, според моя опит.

# 3 730
Ирис, какво арогантно има в това да попиташ защо в едни ситуации за някого е ок да заобиколи закона, но когато е потърпевш се възмущава, че спрямо него законът е нарушен? ако приемаш, че "системата работи така" то просто спазваш правилата на системата - даваш, за да получиш.

# 3 731
Тук всички преминаха границата на нормалното. Емилия трябва да влезе в затвора, защото е извършила нещо, което нормален човек не би извършил. Това няма да направи обслужващия персонал, в която и да е сфера, по-мил, а и в крайна сметка не това е целта, целта е тя да си понесе последствията. Заплатите на медицински работници и учители трябва да са по-високи. Същото се отнася и за много други професии. Дори и да са по-високи заплатите на мед. служители едва ли ще спрат да искат допълнителни пари, просто инерцията ги е подела и са станали големи тарикати. Ако пациентите започнат да подават жалби и да им се налагат глоби, може и да се промени нещо, но и това явно не се случва.

Последна редакция: вт, 05 май 2015, 16:02 от Helau

# 3 732
Е, ако имаше, щеше да си наясно, че реалните заплати съвсем не са ниски.
За какви заплати говорим и за колко часа на месец?
На мен ми е ясно, че има лекари с много високи заплати, но далеч не всички лекари, сестри и акушерки са с високи заплати.

# 3 733
Ако пациентите започнат да подават жалби и да им се налагат глоби, може и да се промени нещо, но и това явно не се случва.

Напротив, случва се. Но след жалбите не се случва нищо. Ако щеш вярвай. След съдебни дела не се случва нищо (или поне до сега), ти на жалби за глоби разчиташ.

# 3 734
Вярвам, затова казвам, че не се случва. Затова и много хора не си правят труда да подават жалби. Затова и пациентите ги е страх и си траят, а персоналът не го е страх от наказания (парични, от които най-много ще ги заболи) и си вършеят на воля. Изразила съм се неясно, чак сега забелязах.

Общи условия

Активация на акаунт