СЕДМИ КЛАС - 62

• 42 265
  • 733
  •   1
Отговори
# 345
  • out of space
Моята щерка от ден на ден се спича все повече. А аз постоянно я натискам да учи.
Ужасно малко време остана.

Вярно? При нас е обратното. Разчекнах си устата цяла година да говоря, да давам примери, зор й беше. Вече се кротнах- ми не е последният шанс в живота в края на краищата. Сега и двете вече сме спокойни и като че ли оценките от пробните станаха по-високи.
Чувам от доста места, че в Регалия нещата са много по-трудни от колкото на действителните матури. Дано!

Ан, Дияна къде ходи на уроци?

# 346
  • София
Не съм останала с впечатлението на Регалия изпитите да са по-трудни от реалните. Thinking По-скоро са максимално близки до тях, ако съдя по почти пълното припокриване на оценките на децата ми там и на истинските изпити миналата година. Такова нещо с лекота бих казала за пробните по мат на СМГ, тези на Междучасие, донякъде тези на Софроний. Но това си е моя субективна преценка. И съвсем добронамерено споделям (да не вземе някой да го интерпретира като заяждане написаното), че е малко кофти да се надявате на лесни изпити. Те не са в услуга на наистина подготвените деца. Не казвам, че трябва и да са сложни, но да са  добре балансирани, че да позволят поне с последните  две задачи (респективно  с тезата и преразказа при БЕЛ) да има правилно разпределение на децата във високите интервали.

# 347
Личното ми внение се покрва напълно с това на Русалката.Особено в частта за близостта на пробните в различните школи и реалните.
Успех и спокойствие на всички!

# 348
  • Варна
За Регалия на 100% отговаря мнението ми!  Peace
Това бяха единствените пробни от Софийските ,които се правеха у дома чинно и като излезеха критериите на сайта им играех ролята на проверител и оценител. Mr. Green На последният пробен на Регалия колкото точки му отредих у дома ,толкова изкара и на изпита. Laughing

# 349
  • София
То не е толкова за единствения шанс, но при цяла година усилена подготовка децата заслужават да покажат най-доброто и да се класират в хубаво училище. Калпазаните няма да останат без училище, тях няма какво да ги мислим, те не се и терзаят особено, нито родителите им. Зорът е на отличниците, защото там е борбата.

# 350
  • София
Здравейте,
може ли да ми каже някой какъв беше преразказа от пробния в Регалия на 26 април?

# 351
 Rolling Eyes Аз гледам , гледам справочника, и освен няколкото 10на училища, които са наистина желани, останалите просто не виждам как ще ги наредя надолу...чета сега сайтовете им, отзиви, ми то за всички има кофти отзиви...

# 352
  • Варна
LOST, ние ако ги докараме до 10 желани ще е супер. При нас е едно и едни резервен нежелан вариант. Mr. Green

# 353
Ми искам да включа повечко желания, че да се "закачим" все някъде...ама... ooooh!

# 354
  • София
Най-накрая и аз получих резултат от Междучасие - 5,43. Не стига за желаното училище. А той се отказа да учи вече.
Май ще си остане в Лицея. Поне имаме и този шанс. Confused

# 355
  • Пловдив
То не е толкова за единствения шанс, но при цяла година усилена подготовка децата заслужават да покажат най-доброто и да се класират в хубаво училище. Калпазаните няма да останат без училище, тях няма какво да ги мислим, те не се и терзаят особено, нито родителите им. Зорът е на отличниците, защото там е борбата.

Ааааа, не така. Има и калпазани, чиито родители се терзаят.  Grinning

rainbow
Ако детето не се класира никъде, дори и след 4-то класиране, когато документите се подават директно в училище с незаети места, остава да се запише в обикновен 8 клас. Информация къде има такива паралелки дават в РИО. Никой няма да остане без училище.  Peace
И след 8 клас може пак да кандидатства в професионална гимназия или да си продължи в същото СОУ до 12 клас.

# 356
  • out of space
Не съм останала с впечатлението на Регалия изпитите да са по-трудни от реалните. Thinking По-скоро са максимално близки до тях, ако съдя по почти пълното припокриване на оценките на децата ми там и на истинските изпити миналата година. Такова нещо с лекота бих казала за пробните по мат на СМГ, тези на Междучасие, донякъде тези на Софроний. Но това си е моя субективна преценка. И съвсем добронамерено споделям (да не вземе някой да го интерпретира като заяждане написаното), че е малко кофти да се надявате на лесни изпити. Те не са в услуга на наистина подготвените деца. Не казвам, че трябва и да са сложни, но да са  добре балансирани, че да позволят поне с последните  две задачи (респективно  с тезата и преразказа при БЕЛ) да има правилно разпределение на децата във високите интервали.

Сигурно си права, макар да ми се иска да не си  Laughing
Желанията са точно две, при оценка по математика под 5.00 направо не знам какво ще пишем  Simple Smile

# 357

От известно време ме тормози една мисъл... Какво се случва ако не бъде прието детето нито на първо, нито на второ, нито на трето класиране? Примерно написало е училища за които не му стига бала... Не дай Боже да се стигне до там! Ама знае ли човек?!
Та какво се случва тогава? Остава си в училището в което си е учило до седми клас ли?

Аз мисля, че точно тук помощта на родителите е важна.  Като излязат резултатите и статистиките ще пишете и подреждате така, че да сте сигурни че детето ще се закачи още на първо класиране. Разбира се, ако не се класира на  най-желаното място и е близо по бал до него нищо не ви пречи да го завъртите на второ класиране.  Но при добра и информирана подредба не би трябвало да има дете което да не се закачи никъде на първо класиране. Затова сме до тях - за съвет , а не да им даваме насока къде да учат и с какво да се занимават. За кой ли път ще разкажа историята за моя племенник. Не изкара хубав бал. Писаха езикови гимназии наред. Детето се закачи за френски в езикова гимназия. Записаха го там под предлог, че за толкова е учил... А детето никак, ама никак не искаше този език. Заради манията на родителите детето да учи езикова гимназия му о... ха гимназиалните години. Които той почти удвои - заради тоталното нежелание от негова страна да учи повтаря два класа.  Сега учи в чужбина с английски. За френски не иска и да чуе.  Но ми е пример за неправилна родителска намеса.  Редете, пишете, съветвайте, но не се налагайте. А това да има и няколко нискобалови паралелки накрая за буфер е изцяло родителска грижа. Винаги като чуя за дете некласирано на първо или второ класиране си мисля, че родителите не са се справили със задачата си.

# 358
  • на майната си
И аз имам видна калпазанка, но определемо ме е грижа и правя каквото мога - не е зарязана на произвола.
Последнота изненада е, че реши да пиша на първо място хуманитарната, а не езиковите - там най-много искала  ooooh!.
Аз също постоянно ровя справочника и не намирам резервни варианти, за които да се закачи.
Много са ограничени изискванията ни: САМО език, без математически, технически и т.н., а... и да е лесно Simple Smile.

# 359
  • София

Ааааа, не така. Има и калпазани, чиито родители се терзаят.  Grinning

rainbow
Ако детето не се класира никъде, дори и след 4-то класиране, когато документите се подават директно в училище с незаети места, остава да се запише в обикновен 8 клас. Информация къде има такива паралелки дават в РИО. Никой няма да остане без училище.  Peace
И след 8 клас може пак да кандидатства в професионална гимназия или да си продължи в същото СОУ до 12 клас.

По-скоро на родителите им се струва, че са калпазани.

Общи условия

Активация на акаунт