СЕДМИ КЛАС - 62

• 42 449
  • 733
  •   1
Отговори
# 495
desitobg, от училището им ги дадоха, събираха по 3.90 лв.

# 496
Благодаря,но нашето училище е частно и не се коментира много кандидатстването.Някой ако има идея от къде да го купя,ще съм благодарна ако сподели.

# 497
  • Пловдив
Благодаря,но нашето училище е частно и не се коментира много кандидатстването.Някой ако има идея от къде да го купя,ще съм благодарна ако сподели.

Това, което има в справочника, можеш да го намериш на сайта на РИО-Пловдив
http://www.riobg.com/priem
http://www.riobg.com/news/read/id/1176

матурите от предишни години - на сайта на МОН

# 498
Благодаря на всички. Да ви се връща, умножено х100 Laughing Hug
За нас това не е алтернатива, а основен вариант. Дано ни стига оценката, умуваме дали да ходи и на приемния изпит. Гледам, въртя, суча сметки от предишни години с таблиците с признати оценки и се чудя. Тенденцията е за спадане в бройката на признатите оценки, тази година тази бройка ще е най-ниска от всички години, за които разполагам с данни. И неизвестната- колко над 5,50 ще са оценките от самия изпит.  Тази пък бройка расте в годините, но не изравнява спада в признатите оценки.
Ако някой проявява по-подробен интерес към химия, да ги кача тук?

# 499
  • София
ra2, успехът на детето не е случайност, а резултат от знанията му. Дори да се наложи да иде на приемен изпит, пак ще се представи добре.  Hug

# 500
  • нейде там, където ....
ra2, поздравления за отличното представяне. Каквото и да решите за изпита - пак ще се представи чудесно.
И аз чакам да видя все пак признатите оценки. Има 5.10 от"Талантлив физик", но ми се иска и по математика да изкара изпита. После ще го мислим.

# 501
  • Русе
Чета сега, че след като минат матурите и класирането, при записване на ученик в съответното у-ще трябва да носи профилактична здравна карта. Това какво е - трябва да ходим на профилактичен преглед при личния лекар или става въпрос за картона на детето, който е в у-щето, където то е учило до сега?

# 502
Днес са върнали класното по БЕЛ на децата - преразказ на непознат текст. Моят има 33  от 35 точки, което като оценка прави 5.60.  Не можах да намеря скала за приравняване, някой да има под ръка, стана ми интересна сметката...

# 503
  • Пловдив
Вчера мернах в един сборник някаква скала за преразказа, но тя е твърде субективна, според авторите на сборника. Така че скалата на вашата учителка може да е съвсем различна.
nonai, на изпита няма да получат отделна оценка на преразказа, а само точки, които никой не вижда реално колко са, а ще си ги пресметнем сами.

здравно-профилактичната карта е онази карта, която поне ние представяме всяка година в училище в началото на учебната година. Т.е. това е листът от личния лекар за преминат профилактичен преглед с данни за ръст, тегло и там разни други неща. Нашата даже включва вътре и последните ваксини. Моето дете няма картон в училището, картонът си стои у нас.  Peace

# 504
Днес са върнали класното по БЕЛ на децата - преразказ на непознат текст. Моят има 33  от 35 точки, което като оценка прави 5.60.  Не можах да намеря скала за приравняване, някой да има под ръка, стана ми интересна сметката...
Едва ли ще намериш, ако става дума за външното оценяване. Преразказът не се приравнява към самостоятелна оценка. Просто точките от него се добавят към тези от първи модул и с получените точки се изчислява оценката за кандидатстване.

# 505
  • Варна
Едва ли ще намериш, ако става дума за външното оценяване. Преразказът не се приравнява към самостоятелна оценка. Просто точките от него се добавят към тези от първи модул и с получените точки се изчислява оценката за кандидатстване.

По наше 7мокласно време помня,че  G.D. беше пускала някаква формула за оценката на преразказа,дадена мисля от тяхната учителка. Но 33 т. няма да е 5,60 в никакъв случай обаче.  Wink

# 506
Благодаря ви за отговорите,

И на мен ми стана странно че така ги е оценила, но учителите си имат своите критерии. А и моето момче веднага се пали за най малкото.... 5.60 пак е 6 в дневника. Радвам се че се е справил добре.

На резултатите на 3 юни какво ще получим - брой точки или направо оценка? Вече взех да се обърквам и аз...

# 507
  • Пловдив
Е, то и аз мога да спретна една скала, само да се разберем за колко точки ще се пише 3,00  Peace
и подобно на тази от матурите да се пресметне оценка.
Д

# 508
  • Русе
Щом това е здравно-профилактичната карта излиза, че е по-добре още сега, например до края на май да минем на този преглед при личната докторка, че после сигурно ще стане навалица. Няма някакъв срок, за който да важи здравно-профилактичната карта, нали така?

# 509
Е, то и аз мога да спретна една скала, само да се разберем за колко точки ще се пише 3,00  Peace
и подобно на тази от матурите да се пресметне оценка.
Д

То като математическа задача стана  Joy При оценка 5.60 за 33 точки, за 3 трябват 20 точки (Ексела така разправя hahaha)

Общи условия

Активация на акаунт