СЕДМИ КЛАС - 62

• 42 359
  • 733
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Ние имаме ужасни драми вкъщи. Освен нежеланието за учене има гневни изблици, не искал да се прибира вкъщи, мразел ме, нямало по-гадна майка и т.н.
Не знам какво да правя ooooh!

# 631
И при нас е така!!! Надявам се след матурите пак да се заобичаме  Grinning

# 632
змия, аз си мислех, че само у нас е така  Grinning
Вчера му казвам "Ей изтормози ме два дни" на което той отговаря " Не са два а три, пропусна петък"

# 633
  • Пловдив
змия, просто го остави да се успокои. Явно и на него напрежението му идва в повече.

Това с неприбирането обаче е кофти. Дано не му дойде на ум да го направи наистина.
Четох в нета, че във Франция имало нова мода сред децата - да изчезнеш за 72 часа. Деца бягат от вкъщи и се състезават кой ще издържи най-много.  ooooh! Не съм споделяла с дзвера, надявах се тук никой да не го спомене, но и в българските новини се появи. Мода било във фейсбук.

Смятам, че е дошъл моментът, в който трябва да ги окуражаваме, да им казваме колко много знаят, че сме сигурни, че ще се справят добре, дори и вътрешно да имаме някакви съмнения.
В крайна сметка, каквото и да се случи, няма да ги обичаме по-малко. И ще ги подкрепим.  Peace

# 634
  • София
Силно се надявам да не изчезне някъде. Вчера затръшна вратата след себе си и каза, че няма да се върне. Хубавото е, че родителите ми са в съседния апартамент и беше отишъл при тях. После аз излязох заради концерта на Найджъл Кенеди, а той се прибрал веднага след моето излизане.

И като знам, че това е едва началото на пуберските изпълнения, тръпки ме побиват.

# 635
  • София - Рим и обратно
По наше време си спомням, че също имаше "мода" да се бяга от вкъщи, точно около 6-7 клас. На мен не ми е хрумвало, де, но помня, че имах съученички, които бягаха. Нощуваха у приятелки/приятели, най-често.
Не ги карайте да се чувстват некомфортно у дома си, сега е моментът да ги окуражите и да ги уверите, че каквито и резултати да изкарат, няма да ги обичате по-малко и заедно ще се борите нататък. Така или иначе, времето за усилена подготовка почти е минало, успокойте ги малко Peace. В крайна сметка, все някъде ще учат, а отношенията ви трябва да се запазят на всяка цена.

# 636
  • Русе
И аз съм най-лошата майка, заедно с още една майка на детенце от класа, защото не го пускам да спи в приятелчето си от класа, когато няма никой в тях през нощта. И освен това не искаме да отидем някъде за една нощ цялото семейство без него, за да можел той да си покани приятели с преспиване.

# 637
  • на майната си
Явно са се развихрили на тема бягане. Миналата седмица бях "заплашена", че няма да се прибере. Баща и отвърна, че ще че ще я чака пред класната стая. Аз "спокойно" и заявих, като и е мерак да опита, но после да си носи последиците - ще я обявя за изчезнала, ще трябва да работи със социалните служби и като капак ще я издирвам чрез майките на приятелките и - та после може да се окаже без тях. Прибра се, даже се извини - чакам следващото изтрещяване.

# 638
  • София
Явно са се развихрили на тема бягане. Миналата седмица бях "заплашена", че няма да се прибере. Баща и отвърна, че ще че ще я чака пред класната стая. Аз "спокойно" и заявих, като и е мерак да опита, но после да си носи последиците - ще я обявя за изчезнала, ще трябва да работи със социалните служби и като капак ще я издирвам чрез майките на приятелките и - та после може да се окаже без тях. Прибра се, даже се извини - чакам следващото изтрещяване.
добра реакция. вчера след като гадът излезе, мъжът ми (не му е баща) ме попита дали да излезе да го търси, аз отказах.
Сигурна съм, че и днес ще се извинява, но на мен ми писна от такива скандали буквално през ден. Предишният бе в петък.

# 639
  • София

Смятам, че е дошъл моментът, в който трябва да ги окуражаваме, да им казваме колко много знаят, че сме сигурни, че ще се справят добре, дори и вътрешно да имаме някакви съмнения.
В крайна сметка, каквото и да се случи, няма да ги обичаме по-малко. И ще ги подкрепим.  Peace

От десет дена поне ежедневно по няколко пъти пея едно и също - колко добре е подготвена, колко труд положи през годината, как добре се представя на пробните, където се явяват деца от цяла София; как не е по-малко знаеща от деца на наши познати, които се представиха блестящо предходни години и ги приеха на първо желание....... А на среща ми едно броене на дните и само едно пъшкане и охкане как нищо нямало да направи...............

Понеже телефона и доста остаря и се амортизира бяхме говорили да и вземем нов телефон след матурите. Даже и бях казала, че ще и го купим независимо от резултатите, защото в крайна сметка си скъса задника от учене цяла година без грам да се скатае. Сега обмислям дали да не го купим тия дни малко да я разсеем и да спре да се шашка.

# 640
Точно сега трябва да сте като кожа и тяло с децата. Те имат огромна нужда от вас. Нищо, че не го показват. Уплашени са и имат нужда от подкрепа и вяра. Дайте им я. Ако трябва вземете отпуск, идете в парка, вземете сборник и минавайте въпросите по български заедно. Общувайте постоянно. Това е част от тяхното добро представяне. Гответе им любима храна, глезете ги, казвайте им колко много ги обичате.  Това внимание ще ви се отплати по-късно, когато видите с какво самочувствие и настроение децата ви ще тръгнат  към училище за да се борят за отлични матури. И на вас ще ви е по-леко , защото всички родители се влияем от настроенията на децата си. И те се влияят от нашите настроения.

# 641
  • София
G..D..,  Hug Абсолютно съм съгласна с това. На финала най-важно е да са уверени, че провал няма да има. Каквото и да направят, те са дали най-доброто от себе си, независимо какво си мислим ние за техния "мързел" и "незаинтересованост" Wink .

# 642
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
На 19.05 е класното по математика и няма как да се отсъства.  Изпукахме в петъка единия ден от трите по дом. причини заради награждаването от талантливия химик. 25.05 като неучебен ми идва дюшеш- Така останалите 2 дни ще ги ползва на 21 и 29. На 01 и 02 ще пиша бележка по болест и май ги закърпих.
Последно, дните на малките матури остават учебни дни, нали така? Много ми се иска да ходи само за матурите и да пропусне часовете, но не виждам как могат да се извинят диференцирано отсъствията само в учебните часове Thinking и май ще трябва да ходи от-до.
Купих вече едни хапове комбинация мента-валериан, че не можел да спи, будел се по нощите и се тревожел. Ще го пробвам да гълта по един вечер, дано помогне. Поне няма да навреди.
Вече съм почти изцяло на разположение вкъщи, имам едно нощно до края на седмицата и от понеделника официално отпуска. Последен напън и каквото сабя покаже.
22-ро има униформи, знам със сигурност  заради малката. За други не знам.
На едно място като написах, че понякога давам валидолче на детето, получих такива критики , че се наложи да обяснявам надълго и нашироко каква е съставката на валидола и ,че няма нищо общо с лексотана. Между другото на нас ни помага, просто това треперене преди състезание изчезва, спокоен и концентриран е , на валерианата това е хубавото, че не преспива, само успокоява.
 Боже с отпуските и аз съм така, довечера съм нощна , още две половинки и съм отпуска...

# 643
  • No Line On The Horizon
Аз от утре съм на половин работен ден. Тя ще ходи в часовете по БЕЛ и математика, а в петък пожела да бъде цял ден. За другата седмица не съм решила. Мисля в дните преди самите матури да я оставя изцяло да си почива.

# 644
  • нейде там, където ....
96 точки на последния пробен по математика.  Party

При нас нещата са спокойни, само дето желанията се броят на палците. На едната ръка. Обещала съм, че отпрашваме някъде в момента, в който излезе от училище на 22-ри. Там се надявам да стигнем поне до кутрето.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт