Искам да кажа ... (34)_27.04-03.05

• 37 286
  • 985
  •   1
Отговори
# 585
  • Euskal Herria
Слънчево е днес при нас, направо ми иде да почна да чистя  Joy.
Онна, Емма е чаровница!  Твоите деца за себе си ги наричам "Голямото момче, Емма и Дребосъчко", надявам се да не се сърдиш.
Много имат повод да празнуват - раждания, прием в градини и ясли. Нека хубавите ви моменти да са повече!

Днес трябва да напазарувам, че утре почти нито един магазин  няма да работи.
И аз имам едно чудене във връзка с данъчна декларация. Как се декларират доходите на физическо лице, извършващо патентна дейност?

# 586
 Laughing
Блазя ви, за обувки си говорите, прекрасни деца показвате, а аз горката мия баня. Мразя да мия баня!

Извинявай, не помня, но нямаш ли си мъж?  Laughing

Последна редакция: чт, 30 апр 2015, 12:59 от sophiemmaspencer

# 587
Айде сега ме хвърлихте в тъч какво да правя/ да си призная и аз такава логика имах/ ама нищо не мога да направя, като ми ги е включила в бележките  Tired и то за 2014  ако не ги декларирам не нося ли аз отговорност, щом и бележките са ми такива, иначе имам платежните нареждания с дата  Януари 2015.....ама кое важи бележката или това, кога съм получила дохода. А най странното е, че договора е граждански с дата Декември 2014, осигуровките са платени тогава и начислени явно, а аз съм получила сумата по него чак Януари 2015, към края.....а сега де  newsm78

Нямате ли данъчна форма? Ние имаме така наречената Т4. Приготвят ни я няколко месеца преди края на данъчния сезон. Тя включва абсолютно всичко, което ти е изплатено от работното място.

# 588
Блазя ви, за обувки си говорите, прекрасни деца показвате, а аз горката мия баня. Мразя да мия баня!

Извинявай, не помня, но нямаш ли си мъж?
А, да. говори ми ти за тези мъже които мият бани Sad. Мочт не го е направил нито веднъж и понеже сега съм "на пазара" за нов, че търся по завишени критерии:-).
Сега се боря да науча синът "да цели мишената", та да не тормози снахата.

# 589
Е имам служебни бележки за годината, в която ми е включена тази сума като изплатена за 2014, обаче тя не е изплатена през Декември, а само е начислена и са пуснати осигуровки, имам и платежните нареждания аз лично, както и извлечение от банката, та за това се чудя кое е меродавното  ooooh!

# 590
Е имам служебни бележки за годината, в която ми е включена тази сума като изплатена за 2014, обаче тя не е изплатена през Декември, а само е начислена и са пуснати осигуровки, имам и платежните нареждания аз лично, както и извлечение от банката, та за това се чудя кое е меродавното  ooooh!
Звезден прах , не се чуди  Grinning . За това , което казвам си залагам главата вЕрвай ми .  
Имам адвокат на  който водя счетоводството от 7-8 год. Получава доходи през 2014 за 3 год. назад . т.е. договора е от преди три години и се отнася за 2011,2012,2013  , дохода обаче е получен през 2014 г. Облага се в 2014 г. И това е било почти всяка година  , откакто аз съм му счетоводител. Нямали сме проблем с данъчни в тази връзка , а е минал не една и две проверки от НАП.

# 591
Мили мои момичета и момчета, искам да ви кажа довиждане. Мисля да започна лятната ваканция от днес, специално и конкретно във форума. Ако на някого притрябвам за нещо, може да ми пише ЛС, ще им хвърлям по едно око или да попита някой, има хора, които ми имат координатите.

Ако е писано - ще се "видим" пак на есен с песен.

Желая ви здраве, прекрасно и слънчево лято!  От цялото си сърце Hug

# 592
Джун, аз ти вярвам и така си я бях спретнала декларацията, защото така си знам и аз, обаче сега като си взех днес служебната бележка и се опулих , че са ги набутали там сумите  ooooh!   И как да декларирам сега, да извадя само от общата сума чистата, която съм получила или цялата с осигуровките ли/2 графа  придобит доход от друга финансова дейност/, при все , че осигуровките пък са платени 2014 и тях ги включвам като изплатени и авансово удържани  , егати мазалото  ooooh!

Сори момичета, че публично ви занимавам, а пък може да е полезно цялаа тази полемика на някой в бъдеще, нерядко ми се е случвало да намирам отговори на сходни въпроси и дискусии и да си помагам  Hug Hug

Нино, много хубаво лято ти желая с много емоции и приятни истории за споделяне, на есен , с песен   bouquet  bouquet

Последна редакция: чт, 30 апр 2015, 13:27 от Звезден^Прах

# 593
# 594
Нино:-( ще липсваш.
Почини си добре и изкарайте весело  Hug.

# 595
Нино, прекрасно лято ти желая  Hug

# 596
Мили мои момичета и момчета, искам да ви кажа довиждане. Мисля да започна лятната ваканция от днес, специално и конкретно във форума. Ако на някого притрябвам за нещо, може да ми пише ЛС, ще им хвърлям по едно око или да попита някой, има хора, които ми имат координатите.

Нинооо,  Rolling Eyes. Нищо де, имам те във ФБ.  Mr. Green
То ще е хубаво и аз да си дам ваканция, но пусти навик.

# 597
  • HH
Нино, приятно ваканцуване ти желая  Hug

# 598
Нино, евала, че си даваш почивка! Но ще липсваш Heart Eyes
Тонка и тя се загуби. Из Европа ли е или?

# 599

Извинявай, не помня, но нямаш ли си мъж?
А, да. говори ми ти за тези мъже които мият бани Sad. Мочт не го е направил нито веднъж и понеже сега съм "на пазара" за нов, че търся по завишени критерии:-).
Сега се боря да науча синът "да цели мишената", та да не тормози снахата.

Имам, имам не е кат да нямам, ама и той като на Даун, такову нещо не прави. Не се оплаквам, така съм го научила.

Общи условия

Активация на акаунт