Слънцезащитен крем за лице - 2

• 92 016
  • 457
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Записвам се тук да чета ревюта за добри кремове, че кожата ми много страда на лицето

# 106

Бих препоръчала този гел-крем на Ла Рош. При мен се държи много добре под фон-дьо-тен, няма разтичане, няма лъскавини и при най-горещите дни. Какъвто и нов крем да реша да пробвам, пак се връщам на него  Peace
Това  ли е,  защото не ми отваря линк?

# 107
  • Бургас

Бих препоръчала този гел-крем на Ла Рош. При мен се държи много добре под фон-дьо-тен, няма разтичане, няма лъскавини и при най-горещите дни. Какъвто и нов крем да реша да пробвам, пак се връщам на него  Peace
Това  ли е,  защото не ми отваря линк?

Да  Peace

# 108
  • Larnaca, Cyprus
Момичета да попитам нещо конкретно, не стават ли много пластове как е при вас.
В смисъл...нормалния ми ред при гримиране е крем за лице, основа за грим, фон д тен, пудра ........ сега трябва да прибавя и слънцезащитния няма ли да стане много мазно под грима а да не говорим че слънцезащитния ще пробие в един момент и ще започне да лъска, трябва да се прибавя пудра допълнително .....аз съм всекидневно със грим по 10-12 часа, нямам възможност да го свалям и да нанасям отново....как е при вас.... newsm78

# 109
Аз когато слагам слънцезащитен пропускам обичайния дневен крем, т.е слагам го вместо него - слънцезащитен, фдт, пудра.

# 110
И аз също се отказах от обичайния крем за лице и слагам само слънцезащитен, после фдт и накрая прозрачна матираща пудра. И аз нямам възможност да ходя без грим и да подновявам слънцезащитата. Преди ползвах матиращи кремове, но и аз мисля, че става прекалено ако слагам и такъв и слънцезащита. За лъщенето- по някое време през деня използвам матиращи листчета и после пак малко прозрачна пудра. Този на Ла рош, показан малко по-нагоре наистина не е толкова лош. Самостоятелно белее, но под фдт се държи добре.

# 111
  • Plovdiv, Bulgaria
Четох наскоро, че учените са открили, че синият спектър на светлината причинява отново и отново да ти се появяват петната от слънце. Аз имам такива петна и въпреки, че съм с фактор 50+ всяко лято пак ми излизат. Кошмарни са тия петна!!!
Знаете ли кой продукт има освен защита от UVA и UVB и от синия спектър? Дори да не се предлага в България пак ми върши работа информация за такъв продукт!  baby_neutral

# 112
... мисля да си взема пудра с приличен SPF. Засега съм се спряла на Physician's Formula Mineral Wear SPF 30
Така ще мога сутрин да нанасям слънцезащитен продукт под формата на крем/флуид и по-късно да подновя защитата с пудра. Само се надявам да се разберем с пудрата и крайния ефект да е добър.  Laughing
Аз мога да ти препоръчам да погледнеш и ББ пудрата им със слънцезащита:
http://www.iherb.com/Physician-s-Formula-Inc-Super-BB-All-in-1-B … ;sr=null&ic=1
Ползвам я в момента и съм много доволна. ФФ са добри като цяло в правенето на пудри и това и Пола Бегън в нейните ревюта потвърждава. Пудричката, освен че има 30 ф-р дава и едно озаряване на лицето, което е много приятно. Предлага се само в два нюанса обаче- лайт/мидиъм и другата е тъмна като бронзант. Peace
И нея погледнах, но както и ти си отбелязала - бедна е гамата и се опасявам, че най-светлият нюанс light/medium ще идва тъмен за светлата ми кожа. Почти винаги взимам някой измежду първите два най-светли нюанса на почти всички брандове, никога не съм се и доближавала до нещо клонящо към medium.  Laughing А като гледам ревютата, белушковците не се разбират много-много с този нюанс.
Иначе точно този озаряващ ефект много ме изкушава.  Blush

# 113
Четох наскоро, че учените са открили, че синият спектър на светлината причинява отново и отново да ти се появяват петната от слънце. Аз имам такива петна и въпреки, че съм с фактор 50+ всяко лято пак ми излизат. Кошмарни са тия петна!!!
Знаете ли кой продукт има освен защита от UVA и UVB и от синия спектър? Дори да не се предлага в България пак ми върши работа информация за такъв продукт!  baby_neutral

Ох, сега и син спектър  ooooh! Минералните филтри би трябвало и него да блокират. Нали са един вид огледала  Thinking Лошото е, че белеят и лъщят, и само по тях в градски условия не върви. Засега ще бъда с един минерален слънцезащитен от миналата година /Gamarde 50+/ и отгоре CC кремa на Maxfactor с SPF 10, който тушира лъскавината и белеенето. Оказаха се много добра комбинация от естетическа гледна точка. Под тях слагам единствено серум с вит.С, Е и ферулова киселина на водна основа, и чист гел алое вера. Гелът от алое е много удачно решение под тежък слънцезащитен крем.
Горещо препоръчвам и споменатия серум с вит.С, Е и ферулова киселина като част от UV защитата.
Ето малко информация:
http://www.smartskincare.com/treatments/topical/vitamin-c-vitami … ferulic-acid.html

# 114
  • Larnaca, Cyprus
Благодаря за отговорите на Мики и blackpearls  bouquet
ще пробвам в този ред.... Peace
взех си този наскоро, пробвах го на ръцете и раменете за алергична рекция евентуално, засега няма, попива добре....

# 115
  • София
И аз съм в търсене на нов слънцезащитен крем за лице, до сега използвах Биотрейд мелабел 30 фактор, но нещо не се харесваме, много белее, мирише ужасно и за през лятото е кофти избор... Пък съм и предразположена към акне, със смесена кожа. Търся нещо основно без силикон, че за моята кожа са направо опасни  Laughing
Днес много се чудих на Гарние

Някой от вас да го е използвал? И ако някой разбира повечко от състав да сподели какво мисли

AQUA / WATER, GLYCERIN, PROPYLENE GLYCOL, DIISOPROPYL SEBACATE, ETHYLHEXYL SALICYLATE, ALCOHOL DENAT., BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE, TITANIUM DIOXIDE [NANO] / TITANIUM DIOXIDE, OCTOCRYLENE, ISOHEXADECANE, ETHYLHEXYL TRIAZONE, C12-15 ALKYL BENZOATE, ALUMINUM STARCH OCTENYLSUCCINATE, STEARIC ACID, TRIETHANOLAMINE, POTASSIUM CETYL PHOSPHATE, SYNTHETIC WAX, TOCOPHEROL, PHENOXYETHANOL, DIETHYLHEXYL BUTAMIDO TRIAZONE, PEG-100 STEARATE, PALMITIC ACID, DIMETHICONE, XANTHAN GUM, CAPRYLVL GLYCOL, TEREPHTHALYLIDENE DICAMPHOR SULFONIC ACID, ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, BIS-ETHYLHEXYLOXYPHENOL METHOXYPHENYL TRIAZINE, DISODIUM EDIA, ALUMINUM HYDROXIDE, GLYCERYL STEARATE.

За скромната сума от 13лв не очаквам да бъде нещо уникално, но поне да не направи положението с лицето ми трагично като за лятото.

# 116
  • Варна
Аз имам питане относно детското слънцезащитно мляко на Бюбхен за чувствителна кожа.  Simple Smile кожата ми е много чувствителна и ползвам детски, в момента съм с този на Бочко ама много ми е мазен, без това кожата ми е мазна и проблемна. Някой ако го е ползвал за детето, може ли да ми каже дали се разнася лесно, белее ли много?  Blush Искам да е лек, бързо да попие, да не е мазен, може да ми препоръчате и друг.  Embarassed   bouquet

# 117
Аз имам питане относно детското слънцезащитно мляко на Бюбхен за чувствителна кожа.  Simple Smile кожата ми е много чувствителна и ползвам детски, в момента съм с този на Бочко ама много ми е мазен, без това кожата ми е мазна и проблемна. Някой ако го е ползвал за детето, може ли да ми каже дали се разнася лесно, белее ли много?  Blush Искам да е лек, бързо да попие, да не е мазен, може да ми препоръчате и друг.  Embarassed   bouquet

Всички търсим такъв Peace ама цените им са 10 пъти по-високи от Бюбхен и Бочко Wink Аз днес пак купих на Piz Buin 50+ противоалергичен пише, че е. Не съм й фен на тази марка ама беше 5 лв та се прежалих Simple Smile))) (не е в БГ намалението) За плажа ще е.

# 118
  • Щастлива мама на 3 слънца
Здравейте момичета.
Имам мостри на крема 50+ на Авен
Да попитам каква е разликата между крем и емулсия ?
И кое се слага педи излизане.
Аз сложа крем хидратиращ сутиена в 7
 И трябва да изляза в 12 ч какво се слага емулсия или крем. А маха ли се предния от лицето ?

# 119
  • Бургас
Включвам с малко edit относно оцветения крем на Юриаж.
След първоначалния сблъсък с мазното усещане и тежест след нанасянето му реших да му дам още един шанс. Не знам дали кожата ми се адаптира към него или малко се поизсуши от слънцето и вятъра, но вече дискомфорта изчезна. Попива добре, не оставя лепкав слой, покрива някои несъвършенства и озарява лицето. Въпреки това продължавам да твърдя, че не е за мазна кожа. Ако попаднете на мостри си заслужава да го пробвате.

Адреналинка, крема е с по-тежка консистенция. Иска по-добро разнасяне и е възможно да белее. Преди време използвах крема на Авен и забелязах, че променя цвета на фон-дьо-тена, ставаше по-светъл, но пък покривността нямаше равна. Но усещането беше много "гурме", като курабийка с фондан  Hug

Последна редакция: пн, 11 май 2015, 09:30 от vessita

Общи условия

Активация на акаунт