С какво ви дразнят свекървите-44

• 46 603
  • 736
  •   1
Отговори
# 450
Свекърът на анонимен не прави подарък ,а отмъщение  и унижение,да го отделим. Унижава сватовете ,снахата и на първо място сина си.Такива отношения напълно оправдавам обърнатия  гръб. Да родиш някого е още нищо. Щом не си му отдал духовност и смяташ ,че можеш да го използваш  най-лицемерно  срещу подарък ,не го знам какъв се пада на сина си...
Ами наскоро една позната ми се оплака,че баща и вдигал скандали за кво ли не..И викал"аз за кво съм те създал?Длъжна си да ме гледаш."
И никакви имоти не са в разигравка..Мацката е на квартира Rolling Eyes

# 451
Свекърът на анонимен не прави подарък ,а отмъщение  и унижение,да го отделим. Унижава сватовете ,снахата и на първо място сина си.Такива отношения напълно оправдавам обърнатия  гръб. Да родиш някого е още нищо. Щом не си му отдал духовност и смяташ ,че можеш да го използваш  най-лицемерно  срещу подарък ,не го знам какъв се пада на сина си...
Ами наскоро една позната ми се оплака,че баща и вдигал скандали за кво ли не..И викал"аз за кво съм те създал?Длъжна си да ме гледаш."
И никакви имоти не са в разигравка..Мацката е на квартира Rolling Eyes

Да си купи бинокъл и да го гледа с приближаване

# 452
_buba_ , не е като хората да не си познават родителите. След като си приел подаръци от такива хора, трябва да си наясно какво те чака и съответно да си прецениш готов ли си да платиш тежката цена или не. Само, че някои приемат с чистото съзнание какво ги очаква, защото така им е по-лесно или защото нямат скрупули да вземат нещо от родителите си и когато те поискат нещо в замяна, да ги пратят по дяволите.
В този случай си носят кръста и последствията. Жалко, че жена и деца ще ги носят.
С пари и имоти не се купува обич и отговорност. Както си постелем.... кой знае и нас, какво ни чака.

# 453

П.П. Сега ако някой ми каже, че няма да му е болно ако детето му /чийто живот е подсигурил/, му обърне гръб на старини, щото не бил длъжен, няма да му повярвам. Истината е, че всеки очаква благодарност, когато прави нещо хубаво за някого. Не става въобще въпрос за изискване, а за елементарно човешко отношение.

Човек рядко допуска у другите,наличието на качества които не са присъщи на самият него.

На мен лично,би ми било болно, но не защото неблагодарникът не ме зачита,пък аз видиш ли съм го люляла и песни съм пяла и имоти съм дарила..И прочее турски шекер..
Ще ме боли защото съм се провалила като родител..Или пък защото ще трябва да си призная,че най-скъпото ми същество,просто е кофти човешки индивид..Няма да го обичам по-малко от това..Но ще ме боли еднакво,без значение дали съм купила имот,или не..

# 454
  • при късмета
Това "Аз съм те създал, ти на мен си длъжен" е мантра, която не знам колко поколения трябва да минат, че да престанат да я пеят. Изцяло погрешно. Всъщност е тъкмо обратното.
Родителя взима решение да се роди дете, детето не се появява на този свят по своя вола, а чужда. И това е факт, който не се променя по никакъв начин. След като родителя вземе решение да има дете, значи той е отговорен за живота на това дете, защото той е взел решението този живот да съществува. Отделно от това е отговорен за бъдещите им отношения, защото родителя ги създава. Детето просто като порасне се държи с родителя, както той се е държал, като то е било малко. И съвсем отделно е отговорен за това какъв човек ще излезе от детето му като цяло.

# 455
Буба ако нямаш друг повод да се съмняваш в свекърите ти, замисляла ли си се, че е напълно възможно тяхното да не е тънки сметки, а мироглед, формиран в едно друго време, когато този начин на мислене е бил разпространен и обичаен?

# 456
  • където ми харесва
Не ви ли прави впечатление как са се озлобили хората и масово се правят тънки сметки. Дали от родителите, които давайки нещо, очакват да получат със сигурност друго, в замяна? Или децата, които имат изгода да вземат, а после обърщат гръб?
Не го разбирам. Дали, защото така съм възпитавана и така възпитавам децата си. Писах назад-и двамата са подсигурени точно с мисълта, да имат основа, покрив над главите си и да не са зависими в това отношение. Нямам очаквания към тях. А ако се стигне до момент, в който грам не ме уважават, това ще е камък в моята градина. Ще знам, че не съм си възпитала децата като хората. С моите родители съм имала трудни моменти, дори такива, в които те са ми обръщали гръб. Но никога не бих ги оставила да умрат сами като кучета.И не, не са ми дали дом, пари, коли, образование. Нищо от това. Но са ми дали любов и грижа като дете, научили са ме на уважение. И че понякога трябва да си твърд, за да се научи детето ти как да се оправя само. Отплеанах се. Мисълта ми беше, че без значение какви са било, или са в момента, те са мои родители и аз ги обичам, и ще се грижа за тях, защото ги обичам.

# 457
Хърмаяни , моята история е друга /тип турски сериал/. Иначе има два варианта - или е строена с цел или с желание да помогнат на сина си. Нищо не твърдя със сигурност. Кофти за свекърите е, че им се падна нежелана снаха.  Confused

# 458
_buba_ , не е като хората да не си познават родителите. След като си приел подаръци от такива хора, трябва да си наясно какво те чака и съответно да си прецениш готов ли си да платиш тежката цена или не.
Не отчиташ твърде много детайли. Има родители силни егоисти. Те обгрижват чадото с безгранична щедрост и любов. Но появи ли се друг фактор в живота му, не са готови да го пуснат от вселюбящата си хватка. Чи как, кой друг шА го обича колкото тях. Няма начин! Започва една неистова борба отрочето да бъде спасено от натрапницата. И средства не се подбират. Може и имот да се купи само за шантаж.
Но детето вече е голям и осъзнат мъж. Майчината и бащина любов не са достатъчни. Какво прави? Връща им всичко, за да им се доказва? Какво точно ще докаже? Плюя ви на труда, не ви ща ни меда, ни жилото. Или се опитва да ги приобщи към новото си семейство?  Трудна работа са това взаимоотношенията, трябва и доза търпимост, само с перчене и демонстрации не става.
Моя имот ми го"писиха" когато бях на 15г. Изобщо не са знаели кого ще доведа. Това беше и Е моя работа. Могли - направили го. А родителите на мъжа ми го взеха за магаре. Отпред моркова, отзад тоягата. Когато живяхме в моя град, ореваха света да сме близо до тях. Взеха апартамента, за да се преместим. И като стана, като забременях, скриха моркова и извадиха тоягата. Голямо геройство - подсигуриха ни. Че и мм си вложи парите, та да нямаме средства за друго.
Относно грижата "на старини", то възраст няма. Свекъра млад легна на легло и не жена му, а аз бях тук. И лошия му син, за кратко наричан неблагодарен.

# 459
Adellle, подкрепям целия ти пост, но имай предвид, че има такива момичета/жени, които могат да преобразят детето ти по начин да не можеш да го познаеш. Нищо, че ти си го възпитавала.
Братовчед на баща ми - единствено дете, много обгрижвано, възпитано, обичливо, привързано, към родителите си. Осигурено жилище, обзавеждане, кола, пари. Жени се за много властна и мързелива жена. Обича я безумно. Свекърите й лазят в краката. Тя се възползва от това и се дразни на обичта помежду им. Започва да го манипулира, да поставя условия и той година след брака си забравя за родителите си. Много са страдали. Баща ми е опитвал да говори с него, но той е казвал, че жена му е неговия живот. Ражда им се дете, но не е позволено да го видят. Баща му умира с голяма мъка за сина си. Не ходи на погребението, не защото не иска и не му е мъчно, а не иска да има конфликт с жена си. Майка му остаря, продаде си къщата и отиде да живее при сестра си в друг град с надеждата, някой от нейните деца да я гледа. Същия този братовчед в момента е на 50+, с внук и не е виждал майка си от младини. Виждаме се, говорим си, таи голяма обич, към майка си и починалия му баща, но иска нещата да останат така. Продължава все така силно да обича жена си. Майка му е жива и се запозна скоро с внука си, който е на 28 години. Много трогателна среща, не ми се говори.
Да пази Господ!

# 460
  • Бургас
П.П. Сега ако някой ми каже, че няма да му е болно ако детето му /чийто живот е подсигурил/, му обърне гръб на старини, щото не бил длъжен, няма да му повярвам. Истината е, че всеки очаква благодарност, когато прави нещо хубаво за някого. Не става въобще въпрос за изискване, а за елементарно човешко отношение.

По тази логика, родители, които нямат възможност да осигурят жилище, автоматично си заслужават обръщането на гръб ли?
Ти абсолютно винаги свързваш уважението и задължението с даването на имот. Никога да сега не си го свързала с нещо друго. Нещата обаче не стоят така. Дори получилия имот има пълно право да обърне гръб на родителите си, ако има нещо друго. Дали ще усеща, че като му е било времето не са ги заслужили, т.е. като е бил зависим, дали ще е заради цялостни отношения или някаква лична причина, той ще си я има.
И обратно, родители които нямат материална възможност да подсигурят толкова голям подарък на детето си пак са гледани, обичани и уважавани. По съвсем други причини.
Едно нещо, което съм написала, не си го изтълкувала правилно  ooooh! Много си в грешка, че свързвам уважението и задължението с даване на имот. Уважавам и помагам както на родителите си, така и на свекърите си, а от тях една стотинка не съм видяла. И на родителите си, и на свекърите ми неведнъж съм казвала, че не искам нищо от тях и да си държат спестяванията, за да си ги ползват някой ден, когато са на едни пенсии просто защото се страхувам, че като дойде това време аз може да нямам възможност да им помагам. Извинявай за квалификацията, обаче е малко тъпо да ги пишеш тези неща за мен, при положение, че съм разказвала какви хора са свекърите ми и как все ги дундуркаме, и как се съсипах психически и физически да помагам, когато свекърва ми се разболя. Така че, хайде не ми разправяй кое с какво свързвам, защото много снахи на мое място нямаше да си мръднат и пръста, включително и доста от тези, които са получили даром имоти и пари.
П.П. Ако се стига до такива ексцесии и до такива тежки обстоятелства, които да те накарат да обърнеш гръб на родителите се предполага, че трябва да им върнеш и имота.

# 461
  • Mediterraneo

Човек рядко допуска у другите,наличието на качества които не са присъщи на самият него.

На мен лично,би ми било болно, но не защото неблагодарникът не ме зачита,пък аз видиш ли съм го люляла и песни съм пяла и имоти съм дарила..И прочее турски шекер..
Ще ме боли защото съм се провалила като родител..Или пък защото ще трябва да си призная,че най-скъпото ми същество,просто е кофти човешки индивид..Няма да го обичам по-малко от това..Но ще ме боли еднакво,без значение дали съм купила имот,или не..

Абсолютно си написала моето мнение по въпроса!
Изобщо- какво е това вторачване в тези имоти?! Имот ли е всичко, което можеш и искаш да дадеш на детето си?

Нито аз, нито съпругът ми има начален старт в този живот. Както казах- живели сме и с родители, и с баба ми и дядо ми, но това никога не е означавало, че някой ми е въртял домакинството или ми е плащал сметките  Rolling Eyes Това пък равенство откъде ви идва да го слагате, също не схващам  ooooh!

# 462
Братовчед на баща ми - единствено дете, много обгрижвано, възпитано, обичливо, привързано, към родителите си. Осигурено жилище, обзавеждане, кола, пари. Жени се за много властна и мързелива жена. Обича я безумно. Свекърите й лазят в краката. Тя се възползва от това и се дразни на обичта помежду им. Започва да го манипулира, да поставя условия и той година след брака си забравя за родителите си. Много са страдали. Баща ми е опитвал да говори с него, но той е казвал, че жена му е неговия живот. Ражда им се дете, но не е позволено да го видят. Баща му умира с голяма мъка за сина си. Не ходи на погребението, не защото не иска и не му е мъчно, а не иска да има конфликт с жена си. Майка му остаря, продаде си къщата и отиде да живее при сестра си в друг град с надеждата, някой от нейните деца да я гледа. Същия този братовчед в момента е на 50+, с внук и не е виждал майка си от младини. Виждаме се, говорим си, таи голяма обич, към майка си и починалия му баща, но иска нещата да останат така. Продължава все така силно да обича жена си. Майка му е жива и се запозна скоро с внука си, който е на 28 години. Много трогателна среща, не ми се говори.
Да пази Господ!
И един мормот завива шоколади  ooooh!
Не знам като ги пишете тези неща четете ли се? Таи голяма обич към майка си пък едно 28години не я е виждал....
Но иначе много възпитано, обичливо и какво беше ...?
И свекърите в краката лазили на снахата, пък тя мързеланата не ги заобичала......тюххххх.
Не проумявам как има хора, които клюкарски прилапват подобни истории...ниво вестник Шок, че и по-долу.

# 463
dobra , извинявай, но не преразказвам история и съм свидетел на това. Обидно ми е, честно.
Още помня дядото /брат на дядо ми/ как плачеше. Снахата е под всякаква критика. Тя не само с тях е прекъснала отношения, а не комуникара с никой освен съпруг и син. Не е работила никога. С братовчеда казах, че поддържаме връзка. Отбягва темата, затваря си очите. Задълбаем ли повече - плаче.
Това е положението. Историята е факт. Мразя да ме обвиняват в лъжа.  Stop

# 464
  • Бургас
И един мормот завива шоколади  ooooh!
Не знам като ги пишете тези неща четете ли се? Таи голяма обич към майка си пък едно 28години не я е виждал....
Но иначе много възпитано, обичливо и какво беше ...?
И аз това не мога да го разбера. И аз обожавам мъжа си, ама да тръгне да ме откъсва от семейството ми до степен да забравя напълно за тях, няма как да стане. Явно нито е толкова обичлив, нито толкова възпитан  Stop За мен това си е путьовщина в най-висша форма.

Общи условия

Активация на акаунт