Дискова херния - 11

• 148 846
  • 778
  •   1
Отговори
# 390
 Някой може ли да ми каже колко процедури се правят с лазер? Мислих че са 10 за 1 курс,но д-рката ми каза,че ще ми направи 5 или 6.Направих 1 процедура в четвъртък за 10-тина минути.Ефект няма за сега. Доколкото знам лазер терапията е безвредна.Така ли е наистина?
 А иглотерапията може ли да навреди на нашата болест? Ако не е добър специалиста и не ги слага иглите където трябва? Това ми е следващата алтернатива ако лазера не ми помогне. Със силни болки съм и се надявам тези процедури да не са ми противопоказни? Понеже балнеолечението не е за мен сега-така ми каза и физиотерапевтката.
 Някой да е пробвал скенар терапията? Има ли доволни от нея? Все пак смятам,че преди да се реши човек на операция трябва да изпробва всичко. Още повече че моята херния е в торакалния дял,а там е много рисковано и в България нямат опит почти с операции на това ниво.Торакалните хернии се срещат много рядко-само 1-2% от херниите са в гръдния дял.
 Sophia L.,кой оперира майка Ви и къде? Може е на лични.
 Благодаря Ви предварително за отговорите!

Последна редакция: нд, 04 окт 2015, 09:27 от bubka7

# 391
Аз правих 10 процедури с лазер преди 3 седмици някъде и ефект нямаше. Докторът каза че 6 процедури е най-малко, но тъй като съм имала лека херния трябвало 10 да направи, за да има ефект... е ефектът е налице - болките ми се засилиха и съм в леглото от 3 дни.

Последна редакция: нд, 04 окт 2015, 19:25 от irreal

# 392
Моля ако някой може да ми даде следните общи съвети. Изяснявам само, че имам час за личен лекар другата седмица, после невролог сигурно след няколко седмици и той ако ме прати на ЯМР - отидоха няколко месеца (това разбира се не е в БГ).
та докато си чакам ми се иска и да си помогна малко, но и ме е страх да не сгреша лошо.
Упражнения няма да правя преди да съм видяла специалист, както ме посъветва moonraker, но мисля да пробвам само водна гимнастика. Мислите ли, че е безопасно каквато и да е хернията ми? А плуване стил брус без усукване?
Басейна не се нагрява, но не е и ледено студен. Това е първото ми питане.

Второ, като цяло не ми е ясно с топлото и студеното как стоят нещата. Уж не са добри топлите басйни в остра фаза, но пък чета, че студеното време влошава положението, както и студеното море. Та какви темпераури са за предпочитане?

Отделно не знам в остра фаза ли се водя. Нямам режещи болки, но в момента много внимавам и не правя резки движения и такива с широк обхват. Но пък си имам болката в кръста почти постоянно, и в опашката ако стъпя по-рязко като ходя. Освен това чувствам, че ако изляза извън тези определени движения ще ме скове или заболи здраво. Гърба ми също поизтръпва от време на време. Не мисля и че мога безобидно да се наведа напред (няма и да пробвам).

Мерси на отзовалите се   bouquet

Последна редакция: нд, 04 окт 2015, 23:39 от Sparkle Red

# 393
  • Варна
Противно на всички очаквания, едно къпане в морето преди месец ми се отрази много отпускащо . Имах " нормални " за мен болки ( средно силни ) , плувах малко като жаба, не съм на ти със стиловете Simple Smile Почувствах се по - добре . Въпреки това, операцията няма да ми се размине ...

# 394
Противно на всички очаквания, едно къпане в морето преди месец ми се отрази много отпускащо . Имах " нормални " за мен болки ( средно силни ) , плувах малко като жаба, не съм на ти със стиловете Simple Smile Почувствах се по - добре .
И на мен ми се отрази добре плуването,като жаба,куче и по гръб(но без да се натоварвам).За водата са ми казвали"нито топла,нито студена".За упражненията-да ги правя задължително когато нямам остра болка,защото и аз в началото 45 дни ходех като робот и част от гърба взех да усещам като изтръпнала.Трябва да има кръвообращение!                          Искам да попитам някой взимал ли е Келтикан или Сириус-Д,някакви впечатления? Пишат хубави неща,но дали има ефект от тях?

# 395
Уф, те  хубави  неща и за Магнезиевото олио пишат  ама ей го  на ....  нямам никакъв  ефект  а някаолко месеца  се плескам . И продължавам на  всичко отгоре , че имам  още доста в тубата  ! ....
  Mr. Green

# 396
  • София
Няколко дена правих йога упражнения за заздравяване на гърба и уж се чувствах много добре, но от тази сутрин пак съм на ръба на схващането. Пих диклак 150, сложих колана, но признаците си седят. Вие какво правите в такива моменти?
И аз се включвам с въпрос за невролог за ЯМР - ще си платя.
От Пирогов не ми дадоха копие от изследването със скенера - било архивирано. Видя се протрузия, но не ми я описаха в епикризата

# 397
Аз едва излезнах от банята тази сутрин. Толкова ме беше сковало. И като се замисля на мен не ми направиха нови изследвания, а ме лекуват на базата епикризата от май месец...

# 398
Няколко дена правих йога упражнения за заздравяване на гърба и уж се чувствах много добре, но от тази сутрин пак съм на ръба на схващането. Пих диклак 150, сложих колана, но признаците си седят. Вие какво правите в такива моменти?
И аз се включвам с въпрос за невролог за ЯМР - ще си платя.
От Пирогов не ми дадоха копие от изследването със скенера - било архивирано. Видя се протрузия, но не ми я описаха в епикризата
Аз при първи признаци за схващане и болки пия прахчета Оки по 1-2 за деня и мажа кръста с някоя паста(фастум,волтарен,кетопрофен ветпром..,каквото имам) и по възможност лежане!

# 399
  • На планетата земя
Аз гледам нищо да не пия,повечко движение , упражнения и мазила.Добре че не са често такива дни с болки,но напоследък смяната на сезона и влагата се отразява.

# 400
Уф, те  хубави  неща и за Магнезиевото олио пишат  ама ей го  на ....  нямам никакъв  ефект  а някаолко месеца  се плескам . И продължавам на  всичко отгоре , че имам  още доста в тубата  ! ....
  Mr. Green
Твърде лековерна сте госпожо. Мазилата няма да помогнат генерално, ако помогнат ще облекчат за малко и такива едва ли се продават във всяка аптека.
Упражнения, упражнения, упражнения за стягане на кръстната мускулатура, корема, задника и бедрата. Движение, движение, движение. На какво разчитате, когато се мажете с магн. олио?

# 401
  • На планетата земя
Аз използвам магнезиев гел понякога,щипе на кожата ,мазно е доста и отпуска само за в момента.

# 402
  Mr. Green
Твърде лековерна сте госпожо. Мазилата няма да помогнат генерално, ако помогнат ще облекчат за малко и такива едва ли се продават във всяка аптека.
Упражнения, упражнения, упражнения за стягане на кръстната мускулатура, корема, задника и бедрата. Движение, движение, движение. На какво разчитате, когато се мажете с магн. олио?
Магнезиево олио и гел има  във всяка  аптека.  използвам  го  да  мажа ахилесовите  си  сухожилия и кръста , тъй като  ахилесите са вече с инсерционит (  доказан с ЯМР) . Да,  съгласна  съм  , че генерално няма  да  помогнат  за туй и не разчитам  на  тях .  Просто  си  довършвам  тубичката.  Упражнения  правя - само в тях  ми е надеждата.  Не се напрягам  много  защото  болките са ми остри. Постепенно натоварване ...... но още съм в началната  фаза!  Все пак  съм на  мнение , че движението  е  ключът. 

# 403

Упражнения, упражнения, упражнения за стягане на кръстната мускулатура, корема, задника и бедрата. Движение, движение, движение.
[/quote]☺☺☺👍👍👍 Ще гледам и аз да избягвам лекарствата,но като заболи някой път,не се търпи.😔

# 404
  • Berlin
Аз си купих колан, но не разбрах постоянно ли се носи (при болки, тежка работа) или само докато има фаза на остри болки?

Общи условия

Активация на акаунт