Явлението "Бг-продавачка"

• 98 590
  • 1 465
  •   1
Отговори
# 240
Не мога да понасям да ме обслужват различно на едно и също място в зависимост от това как съм облечена или обута.
Тъпата БГ действителност - за да те вземат насериозно  трябва да си се маскирал като клоун и да си с превзети обноски и арогантни маниери.
Абсолютно!  Peace
В интерес на истината навсякъде по света преценяват по нещо.
Само в България е толкова елементарно - по "тилифончиту" и "трити л'енти".

# 241
Поредната тема осрана от Защо ме търсиш. Тя и още 2 мацки сформират Светата троица на потребители, които са твърдо и непоколебимо уверени, че единствено и само тяхното мнение е меродавно. За всичко.

Понеже не пригласям на общото "Ах!"?
Вярвай ми, не ме смущава.

# 242
Повече, за чужбина в бгмама няма да говоря.
 Wink

Ами недей, защото някак не ти се отдава.

# 243
Ама къде пък толкова ви преценяват по дрехите? На мен си ми изглежда съвсем нормално отношението на касиери/продавачи. Любезни са повечето, пък хич не съм кой знае колко добре облечена. За съжаление, невинаги съм и достатъчно възпитана и усмихната като клиент - понякога излизам, и докато превключа на режим комуникация с живи хора, след 2 дни висене пред компа, ми е много трудно, пък и се случва да съм разсеяна, защото си мисля за други неща.

# 244
  • София
Легендата Чужбина не се ли изтърка вече? Отдавна мина времето когато голяма част от населението не беше посещавало съседните дворове  Wink

Сред приятелите ми на възраст 30+ почти няма човек, който да не е обикалял въпросната чужбина - от САЩ до съседна Турция. Включително и Непал, което е на пичковци, мен ако питате. Едни са работили, други са учили, трети пътуват по работа всеки месец. Четвърти като мен пътешестват за почивка, културен туризъм и/или море.

И всеки си има чисто субективни мнения - мъж ми например е влюбен до смърт в Лондон, където е живял 2-3 години, докато за мен това си остава един от най-неприятните градове в които съм била.

# 245
  Peace Най-досадното Таис, е че го ползват хора, които са помирисали най-много Сърбия или близката Гърция, ама ...

# 246
Анонимен, на някои хора им липсва част от възпитанието, а на мен може би един по-висок праг на търпимост. Проявено неуважение не толерирам и освен дежурен поздрав и желано съдействие, на широка усмивка от сърце няма как да се надяват.

# 247
Даже се сещам за една аптека, където фактически минавам, докато сменям автобусите, и понеже е по-евтина от аптеките в моя град, често купувам, освен за себе си, и за разни близки неща, които са ми поръчали. Та там има едно много любезно момиче. Един път си търся крем за лице и я разпитвам какво ще ми препоръча и тя ми вади някакви за 50+ лева и аз директно си ѝ казах, че не са ми по джоба и да ми предложи някакви по-евтини. Тогава извади тестери на сумати такива скъпи кремове и ми даде да съм ги пробвала поне, като каза, че и тя не можела да си ги позволи иначе. Купих си някакъв крем за десетина лева, мазах се доста време с тестерите, дори и сега, като минавам оттам, пак ми дава тестери, макар че купувам доста по-нисък клас козметика.

# 248
  • София
Анонимен, на някои хора им липсва част от възпитанието, а на мен може би един по-висок праг на търпимост. Проявено неуважение не толерирам и освен дежурен поздрав и желано съдействие, на широка усмивка от сърце няма как да се надяват.

Точно това искам. Поздрав и съдействие. От нито една продавачка или сервитьорка не очаквам да ми се усмихва като от реклама за избелваща паста за зъби. За съжаление, често и това е пряко сили.

Даун, подкрепям  Peace

# 249
кукумицинка, това е защото си клиент, който се държи възпитано и на ниво. Аз също давам повече от полагаемото на редовните и качествени клиенти.
Таис, аз оставам с впечатление, че много клиенти точно това очакват- да им се кланяме. Е, няма как да се почувстваш специален, ако наистина не си такъв.

# 250
Ето случка от днес, уж елитен магазин в центъра.
Поздравявам продавачката - отсреща мълчание. Питам мога ли да видя едно, второ, трето...ейй, как ми ги троскаше и се пурлеше все едно съм и изяла закуската  Laughing Намръщена, лафеше си зад рамото ми с нейни колежки за лични неща, и довиждане нямаше естествено.. какво повече да искаш  Laughing

# 251
Аз съм много чувствителна. Ако някой ми се усмихва сърдечно, ще ме предразположи, ще се размекна и ще купя разни ненужни работи. Не бива така.

# 252
А, това с разговорите, докато има клиенти е изключено. На мен ми се е случвало да си говорят по телефона съвсем спокойно. Това е грубо нарушение, обкновено взимам каквото ми е нужно и дори не казвам довиждане на служителката. Просто като цяло нямаме нужното ниво нито на обслужване, нито на пазаруване. И пак казвам, зависи много от това каква стока се предлага.
Корделия, ако касиерка в Пикадили се усмихне сърдечно сигурно се връщаш да си допазаруваш.  Peace

# 253

Таис, аз оставам с впечатление, че много клиенти точно това очакват- да им се кланяме. Е, няма как да се почувстваш специален, ако наистина не си такъв.

Даже и неспециалните клиенти искат да си купят нещо. Ти просто си решила, че на еди-кого си няма да продаваш, защото не отговаря на твоите лични критерии.  Какво пречи на някого да му вземеш парите, а не клиентът да ти ги бута, а ти да го гониш  newsm78

# 254
Не съм по крайностите. Не обичам, когато ми дишат във врата продавачките и когато аз вляза и изобщо не ме отразят ( а пък какво остава и посрещане с досада). Ей така наскоро бях да си търся обувки. Влизам, продавачката си решаваше кръстословица. Казвам "добър ден" - отговор няма  newsm78  Добре, почнах да меря, ама ми потрябва друг номер. Отговора веднага беше отрицателен, а жената се задълбочи още повече в кръстословицата. Малко ме съмняваше, че няма разнообразие от номерата, при положение че си е пълничко (а номерата са в една стаичка зад щанда, не бяха около обувките)  Whistling Надявам се женицата да не е такава по принцип, че не кон ми не знам какво може да убие  Laughing
Понякога съм влизала в магазини само да разгледам и тези търговци така ме омотават, че си излизам с торба  #Crazy  Embarassed (ама ето, така трябва)

Общи условия

Активация на акаунт