"Песен за огън и лед" 19 "Stick them with the pointy end"

• 34 804
  • 739
  •   1
Отговори
# 480
Леденият дракон ако подпука обикновените такива на хладничко, може хора и на Есос да не останат  Joy

# 481
И аз гласувах с Да. Ако изкочи от Вала ще е много интересно, иначе как ще стане това падане на Вала? Просто да надуят рога и да си падне ей така няма да е яко  Peace

# 482
Не знам дали сте го обсъждали, но не смятате ли, че между имената на вълчаците и съдбата на Старките има връзка?
В този смисъл най-логично е Джон да стане ББ или КН. Не смятам, че може да яхне Леден дракон, никак не е логично, дори да е Таргариен.
Книгите съм ги чела отдавна и ще ги препрочета, че много неща съм забравила.

# 483
И аз гласувах с  ДА. Харесва ми идеята да има битка межди ледения дракон и огненият, например Дрогон,...

Това за връзката между имената на вълчищата и децСтарк го забеляза Нед, когато трябваше да убие Лейди.

# 484
Не знам дали сте го обсъждали, но не смятате ли, че между имената на вълчаците и съдбата на Старките има връзка?
В този смисъл най-логично е Джон да стане ББ или КН. Не смятам, че може да яхне Леден дракон, никак не е логично, дори да е Таргариен.
Книгите съм ги чела отдавна и ще ги препрочета, че много неща съм забравила.
Връзката между имената на децата Старк и вълците им идва от там, че те сами са им избирали имената най-вероятно. И ако си Санса е нормално да си кръстиш вълчицата Лейди примерно Simple Smile

# 485
  • Варна

А как ще изтълкувате Нимерия?  Wink

# 486
  • Вестерос
С имената- не, със съдбата им -да

# 487
Аз също съм си мислила за имената.
Нимерия може би със съдбата на Аря - тя отива на друг континент като Нимерия и трябва да скъса с миналото си,да забрави коя е.Нали самата Нимерия пали корабите си,за да не се върне (дано не бъркам).
Бран ще има ключова роля за оцеляването на човешкия род - затова неговото вълчище е Лято.
Сив вятър  - Роб беше непобедим на бойното поле - и като тактика,и в самата битка;сивото е цветът на Старките,стана и крал на Севера.
За Джон - все още не знаем със сигурност какво му е приготвил Мартин,но Дух се връзва със съдбата му.
Санса - Лейди като самата нея.Лейди е мила,нежна,но я убиха.И то невинна.Санса е мила,нежна - а й причиниха толкова злини,без да има вина.
За Рошльо още не ми е ясно,но и там трябва да има нещоЗнаем,че  е най-дивият и необуздан от 6-сте и че Рикон проявява по-скоро характера на чичо си Брандън.Ще видим. :thinking
П.П.Имаше някакъв мит за Шагидог.

Последна редакция: вт, 09 юни 2015, 20:00 от irena681

# 488

П.П.Имаше някакъв мит за Шагидог.

Да, пускала съм го. Дано няма връзка с Рикон, че ще си изям чорапите от яд!
http://en.wikipedia.org/wiki/Shaggy_dog_story

Остава да го чакаме за нищо.
Но не вярвам. Бран прати глиганското при Ъмбърите в Сблъсък. Би трябвало решаващия коз да е при тях, и да премахнат Болтън.  Praynig

# 489
Хрумна ми, че Мел може  и да е пратена при Станис да му подлива вода - досега друго не е правила. Мятането на пиявици в огъня не го броя - и Джофрито и Роб умряха в следствие на интриги, а не на магия. Само Ренли умря от сянка и то к'во - направи Станис родоубиец... тъпанарката му с тъпанарка.
В нейната глава от пета книга не личи да има задни мисли. А и защо ще си губи времето да му подлива вода? Без нея той отдавна да беше пътник, нямаше никакъв шанс във Войната на петимата крале.
Гласувах с да за ледения дракон. Тия Другите все трябва да изкарат нещо по-специално, защото за момента въобще не ми изглеждат чак такава заплаха. Даже и без дракони са си съвсем победими, стига вестеросци да се стегнат и обединят - огън и стомана за зомбитата и обсидиан за Другите колкото щеш. Пък като дойде и Денерис с драконите съвсем не ги виждам бродниците, жив зян са горките.

# 490

Хексе-'заинтригува ме и снощи се поразтърсих. Защо смятаме, че Вала ще падне при 1000 ЛК. Не намирам инфо. Защо сме го приели за факт това също нямам спомен. Знае се, че Вала може да падне ако се надуе Рогът на Зимата и Игрит казва на Джон, Вала е направен от кръв, което тъкмо сега ми прави впечатление. Също и магии и заклинания.

И  аз имам чуството че съм го чел и не можах да го намеря,аз пък май за 999 си мислех че беше

# 491
Важно от Мартин:
http://grrm.livejournal.com/428790.html?thread=21724918#t21724918

"КнН е легендарна фигура като  Лан Хитрия и Бран Строителя, и вероятността да е жив е също толкова малка, както и те."

Големият шеф не е на 1000 години. Не мисля, че Мартин нарочно пише двусмислици. КнН от шоуто не е КнН от легендата на баб Нан.

# 492
  • Варна
Харесва ми , как Мартин пише :"In the book canon.."

ха-ха коментарите са страшни..

# 493
  • Варна
Питали са го и за конкретната сцена с изгарянето. Отказал е естествено да коментира и намеква, че не е написана още.

В същото време, хората масово се отказват от Team Dragonstone. Joy

Скрит текст:

I just ripped this off my wall.

# 494
По-добре не бих могла да го напиша. Ако на някой му се чете или още има неразбрали, ето ясно обяснение относно сцената с Шайрийн и защо има недоволство. http://gotgifsandmusings.tumblr.com/post/121016611972/no-this-wo … ppen-in-the-books

Общи условия

Активация на акаунт