"Песен за огън и лед" 19 "Stick them with the pointy end"

• 34 747
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
Не е от Валирия. Чичо беше коментирал по повод очите на Дейн, нещо в стил "Всички шведи може да са руси, но не всеки рус е швед"
Може да е отвсякъде, но не мисля че може да има общо първите хора. Все едно синеок китаец, колко китаец може да е?

# 631
# 632
  • София
Томен - принцът, който е обещан   Thinking. Томен въплъщава всички 3 богове в едно: Один, Тор и Тир. Odin (Ерис) е дядо му. Thor (Робърт Баратеон) е трябвало да е баща му. И Tyr (Jaime) е истинският му баща.Това прави Томен Vidarr - Vengeance - убиецът на Fenrir/Бран (което е загатнато,когато Томен и Бран си правиха спаринг в Зимен хребет.)Предсказано е да убие вълка Fenrir в Рагнарок като отмъщение за смъртта на баща си.  Sick

чакай, чакай. Какъв обещан принц, точно мекушавия лигльо,  Томен.  Shocked
и как така ще убие Бран. Ще отиде при него зад Вала ли? и горските чеда ей така ще си кротуват. да бееееее да, точно така ще стане.
и с какво Бран е виновен за смъртта на баща му? Още повече, че истинския му баща все още си е жив и здрав. Освен това Томен е някакъв треторазряден герой в книгата.
Иначе препратките са страхотни, поздравления.  bowuu Ама така все едно го изкарват плагиат Мартин. По-скоро е взаимствал някои неща, но не бива да се доверяваме на сляпо с всичко, само защото някои неща са сходни (някои, не всички). Това с Томен и Бран като връзка е пълно безумие за мен.

редакция:
А, забравих за предсказанието за Церсей, че ще види гибрелта на децата си. Т.е. Томен да кажем, че скоро ще е пътник, докато Бран ще е играе ключва роля предполагам до самия край на историята.

Последна редакция: вт, 16 юни 2015, 02:21 от Diavolo

# 633
  • София
майко мила, изчетох стотици, стотици мнения. непотетнените ще ме скъсат от смях
какво тръшкане е за Джон Сноу, какви клетви, какви заплахи, ааааааааа  Grinning Sunglasses
а нета полуде але але (май прав ще се окаже Подрик, ама и жалко, за пореден път се убеждавам колко малко са четящите хора).

Малко копи-пейст (иконките аз съм ги слагал)

Ще ги удуша сценаристите, собственоръчно ще ги удуша. Мръсни гадове, жалки сте. Убихте един светец! В живота е пълно с гадости и неправда, не искам да виждам същото и по телевизията.

Върнете ми Джони Sad

Без Кит няма смисъл да гледам повече. Ще се почва най-мащабната в историята подписка за спасяването му.

Гадове мръсни, чумата да ви тръшне до девето коляно  Shocked

Взех заем от 20 лв. да си платя нета за да видя как убиват Джон накрая Sad
бтв ДиД, дайте му 20 лв. на човека

Искам белите бродници да ги избият всичките

Нищо не знаеш Джон. Така и не разбра нищо. И аз не разбирам защо гледах тази помия. Аз съм до тук.

Вече съм за бродниците. Дано избият всички човеци.

Сериалът умря Sad Аз също, сбогом  Shocked
бтв. не си отивай

Дейвид и Дан сива люспа за вас и децата ви  ooooh!

и още и още купища бисери.  Joy

а преди няколко часа целия топ в замунда беше окупиран от сериала, за първи път виждам такова чудо.  Grinning

# 634
Е стига де, и в книгата бях страшно шокирана от атентата. Трябваше ми време да се окопитя, много беше силна сцената.
Ако бяха показали как се варгва, целия драматизъм щеше да иде по дяволите.
Стража изЦезариха Джон заради Диваците, защото Джон направи нови дивашки гарнизони на Вала, даде замък на род Тенн, ожени магнаря за братовчедка си, държеше се като повече Дивак, спомни си на съвета кой стои до него- Тормунд, не Марш Зловещия Счетоводител, който като види Бродниците бързо ще ги....преброи (хумора на Ед).
Бандата на Марш се бяха организирали преди получаването на писмото. Мъли му беше сипал нещо във виното, Дух затова се разръмжа към него, затова ръката на Джон се схвана когато посегна към меча. Съдбата му беше запечатана.

Наръга ли някой чичо Бенджен защото отиде до Зимен Хребет да види брат си, децата, и крал Боб?  Stop

# 635
  • Варна
майко мила, изчетох стотици, стотици мнения. непотетнените ще ме скъсат от смях
какво тръшкане е за Джон Сноу, какви клетви, какви заплахи, ааааааааа  Grinning Sunglasses
а нета полуде але але (май прав ще се окаже Подрик, ама и жалко, за пореден път се убеждавам колко малко са четящите хора).

Снощи за пръв път видя 50+ човека в темата за сереиала. ooooh!

Наръга ли някой чичо Бенджен защото отиде до Зимен Хребет да види брат си, децата, и крал Боб?  Stop

Това е друго. Джон се канеше да напусне с отряд диваци да спасява сестра си. Не че това наистина беше причината , но още една капка в чашата.

# 636
  • Варна
О, боже и аз го изгледах снощи... на места съшито с бели конци, на други - пълна идиотия. Единственото, което ми хареса тоя сезон, ама наистина, беше двойката Тирион-Варис, която в книгите липсва, но техните 15 минути общо екранно време си заслужаваха.
За Станис - просто нямам думи. Най-най-великия пълководец на Вестерос дори не свири за строяване в бойна формация, тръгна да си мре за чест и слава. Колкото и прецакан да се е чувствал, просто не е в характера му. Скока на Рийк и Санса не искам да ги коментирам. Всъщност може да са имали парашути уахахаха! Звучи също толкова "правдоподобно".
И Болтът откъде ги извади тия войници? Колкото и да е нямал загуби по време на войната, едно 5-6 хиляди и то конници? Какво? Замахна с магическата пръчица и те се появиха? А Дорн? О-боже-мой!  Mr. Green
Няколко линии се доближават до развитието на книгите - на Джон, Аря, Денерис, но можеха да се постараят поне да ги навържат малко по-логично.

# 637
  • Варна
Оффф, Аря не е толкова садистична в книгите... Нали? Нали?
 ooooh!

# 638
  • Варна
Не, изобщо. Първото убийство - на оня певец от НС си беше чисто изпълнение на смъртна присъда за дезертьорство. Аря е Старк, просто свърши работата, която обикновено вършеше баща й. Лично, със собствените си ръце, както той правеше.
Второто убийство, в спойлерната глава беше чиста работа. Подмами го, резна му веничката без той дори да се усети и се измете. Малко психопатско си подпяваше след това, но определено не е бруталния изверг, който гледахме в сериала  Joy

# 639
  • Варна
Не, изобщо. Първото убийство - на оня певец от НС си беше чисто изпълнение на смъртна присъда за дезертьорство. Аря е Старк, просто свърши работата, която обикновено вършеше баща й. Лично, със собствените си ръце, както той правеше.
Второто убийство, в спойлерната глава беше чиста работа. Подмами го, резна му веничката без той дори да се усети и се измете. Малко психопатско си подпяваше след това, но определено не е бруталния изверг, който гледахме в сериала  Joy

Не, на мен ми е ясно, че е психопат, но не беше садистична..
Убийството на Трант беше супербрутално и ако не го бяха изкарали педофил, щеше да е още по-потресаващо. Убит жестоко, защото си е вършил работата... Аз се съмнявам, че изобщо Трант е помнил кой е Сирио Форел..

# 640
  • Варна
Ако в книгата й се наложеше да убие Трант съм сигурна, че нямаше да го направи по този начин. Щеше да е най-малкото с финес. Наистина им се издразних на режисьорите за тая кървава бруталия. Ако беше Мартин (както и написа в спойлерната глава), щеше да го омае и да му резне гръцмуля преди да се е усетил. После можеше и да му прошепне коя е - за ефект.

# 641
Е,нали трябва да има насилие,кръв,бруталии,голотии - пък че не съответстват на характера на героя - голям праз.

# 642
Продължавам с боговете - Джайм/Tyr
- Tyr е главен бог в  предвикингската епоха;равен на Зевс,Юпитер и въобще е еквивалент на БОГ
- по-късно е изместен от Odin и Thor,които вероятно са били реални крале и митолигизирани след време
- Tyr е основен бог на норвежците по отношение на войната
- отличителен белег е липсата на едната му ръка
Боговете се опитали да вържат (оковат във вериги) вълка Fenrir (Бран) за своята безопасност;Tyr се натоварил с тази задача и проявил смелост и доблест,тъй като вълкът бил подозрителен към веригата,уговорката била ръката на Tyr да стои в устата на  Fenrir.Tyr оковава вълка,но губи ръката си.Джайм се опитва  да убие/осакатява(оковава) Бран заради собствената си безопасност и тази на близките си,задействат се верига от събития и това довежда до отсичането на десницата му
- извършеното от Tyr и загубата на ръката му го свързва и с понятията чест,клетва,справедливост,държавност;

Човекът,който прави съпоставките,защитава теорията,че Джайм е Азор Ахай;мечът му е закален,когато убива баща си (Ерис) и явно Джайм се изправя срещу силите на Бриндън Ривърс.Аз нещо не можах да схвана съвсем теорията;имаше нещо от рода,че докато Планината убива Оберин Мартел и Бран пристига в пещерата под язовото дърво,нещо се случва с  Джайм и нещата се навързват с предсказанието за Азор Ахай.Като го схвана,ще споделя. Blush

# 643
Джайм - Азор Ахай... никога не ми е минавало през ума дори.
Ще ми е интересно да прочета още.
Аз не съм фен на тия теории, че никой не е истинския родител на никого. Стига ми Джон.
Вярно, че се споменава, че Джайм не прилича на Тивин, ама аз си мисля, че той си му е син.
То и за Тирион теории колкото щеш.
Сега ще кажат, че Ерис е извикал Джайм в кралската гвардия, за да го пази и държи до себе си, а не за да има коз срещу Тивин.

# 644
  • Варна
Джайм = Азор Ахаи сме го обсъждали и преди. Има достатъчно намеци в сънищата му.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт