На море в Гърция 2015 - III

• 92 632
  • 810
  •   1
Отговори
# 120
Замисляме със семейството ми почивка на Лефкада за около 10 дни в края на Юни и имам няколко въпросчета към вас:
- Къде на Лефкада е най-подходящо за деца (4 и 8 години) от гледна точка на плажовете. Чета, че повечето стават изведнъж дълбоки, а и на западната част било по-бурно морето и имало течения. Със сигурност ще направим обиколка на целия остров, но ни се иска да се позиционираме в близост до хубав плаж  Simple Smile
- Колебая се дали да не разделим почивката на 5 дни в Лефкада и 5 дни в района на Парга, Превеза или Корфу. Къде най-много си струва според вас - харесваме диви плажове, а ако има и местенца със забележителности ще е голям плюс  Wink
Благодаря и се извинявам предварително ако темата вече е обсъждана, но нямам време да изчета всичко   bouquet

# 121
  • софия
За допълнителните здравни застраховки може ли да ме насочите към фирма или добър пакет за 6 дни отиваме с две деца, предложиха ми вчера да я направя за 10000 лева по 4.50лв. на човек, дали е добре това.

# 122
  • Пловдив
 tzvetihc, не мога да ти кажа дали цената е добра. Можеш да провериш сравнително на сайта на Дженерали примерно. При застраховките според мен е по-важно коя е асистиращата компания, а не от кого купуваш застраховката.
За себе си сме стигнали също така до извода, че 10 000 покритие е напълно достатъчно за спешна частна помощ. Останалото (болнична помощ) би се покрило от ЕЗК.
Дано е невъзвръщаема инвестицията  fingerscrossed

# 123
  • София
Момичета, достатъчно ли е човек да има Европейска здравноосугурителна карта или е по-добре да се направи застраховка. Не знам в Гърция как е системата, какво се покрива от касата, има ли лекари на Халкидики, работещи със здравната каса ...? Досега сме си правили застраховки, но се зачудих дали да не извадя карти.

# 124
  • София
За 6-ти юни ще сме в Неа Мармарас за три дни. Миналата година морето ни беше чак края на лятото и се изчаках. Тази година съм решила да отиваме за по два, три дни всеки месец.  Бяхме за първи май, сега за 6-ти юни, а истинската почивка в началото на юли. Още умувам къде.
Следя ви за идеи, но се чудя дали няма и интересни идеи за областта около Атина. Дайте идеи за интересни места за почивка за да попроуча.  bouquet

# 125
Благодаря за отговорите и съветите!   bouquet
Вече преведохме капарото за студиото в Парадисос Simple Smile
Темите са чудесни - от линковете на първа страница се ориентирах за сайтовете за настаняване на Халкидики, четох мнения за плажовете, водата и всичко, което ни интересуваше и в крайна сметка първото ни море там е вече организирано  Hug
Сега започвам издирването на заведенията, които си заслужават   chef
Пожелавам страхотно лято на всички!

# 126
  • София
Бихте ли дали  съвет, по път за Псакудия преди настаняването къде бихме могли да се спрем?Разглеждам  на карта първите селища на Касандра.Тъй като е пристигнем преди часа за настаняване, няма да бързаме да ходим в  хотела.Предпочитам да  разгледаме нещо по път,или с малка отбивка.А защо не и един бърз плаж Wink
Ох- остават 4 дни и вече не ме свърта Crazy

# 127
moni-m , да си изкарате прекрасно първото гръцко моренце !! Мястото е чудесно.

# 128
Привет Simple Smile
Пак аз с моите драми Simple Smile
Опитвам се да си изчисля предварително магистралните такси, обаче сайтът http://www.autogreeknews.gr е само на гръцки?!? Има ли някаква информация на английски?

# 129
  • София
Привет Simple Smile
Пак аз с моите драми Simple Smile
Опитвам се да си изчисля предварително магистралните такси,

Питаш за Лефкада, нали? На магистралата Верия - Игуменица има 4 плащания по 2,40 евро. Отклонението за Лефкада спестява последното. Има и едно плащане между Солун и Верия, което е 1,20- 1,40, но не винаги работи. От Кулата до Солун няма други такси засега. Скоро ще има. Тунелът преди Лефкада е 3 евро. Ценита са за лека кола.

Последна редакция: вт, 26 май 2015, 14:20 от Тaня67

# 130
Супер, много благодаря   bouquet

# 131
  • София
За допълнителните здравни застраховки може ли да ме насочите към фирма или добър пакет за 6 дни отиваме с две деца, предложиха ми вчера да я направя за 10000 лева по 4.50лв. на човек, дали е добре това.
Брокерите ми препоръчаха Уника и такава направих. Покритието й е за 15000€, платих по 12 и нещо на човек за 10 дни.
Аз пък да се похваля, направихме днес първия плаж, ходихме до Барбати, но малката се рязкиселя и ни секна плажуването. След това отидохме на плаж в Дасиа, но и там малко стояхме, че не взехме количката, а малчо трябваше да спи.

# 132
Здравейте, малко късно се включвам в темата, но имам 2 въпроса:
- удачно ли е да се ходи в Гърция през юли, август на море? Чувал съм, че горещините са убийствени по това време там.
- ако тепърва тръгне да се организира нещо за там, дали ще има останали оферти за юли да кажем?

# 133
  • София
Здравейте, малко късно се включвам в темата, но имам 2 въпроса:
- удачно ли е да се ходи в Гърция през юли, август на море? Чувал съм, че горещините са убийствени по това време там.
- ако тепърва тръгне да се организира нещо за там, дали ще има останали оферти за юли да кажем?

Прекрасно е времето юли и август, а горещината не е убийствена - убийствена е влагата.Разбира се,че може да се открие все още оферта за юли, традиционно август е по-труден месец, тъй като и в Гърция, и в Италия, пък и в останалия западен свят тогава излизат в отпуск. Peace

# 134
  • софия
Благодаря ви за коментарите за допълнителните здравни застраховки  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт