Булката, Кармата и Пътеките - букет от индийски традиции ~Тема 17

• 82 437
  • 756
  •   1
Отговори
# 510
Да, да, това казвам и аз, че искаха да покажат как Ананди е готова да застане срещу семейството си, просто не уцелиха каква случка да измислят, защото в показана не беше справедлива, това исках да кажа.
Е, сега като гледам какво се е случило, си припомних, че Васант се опита да каже, че понеже му е шеф, може да прави каквото си иска, което ме подразни. Жената си беше виновна, но това не е причина Васант да се държи арогантно от положението на шеф, той си беше прав от чисто човешка гл.т., нямаше нужда да добавя и другото, според мен.

Последна редакция: пт, 10 юли 2015, 16:31 от Sahasrara

# 511
Ананди винаги се е месила навсякъде, дори и като малка. Чак сега ли започна Гена да се дразни от този факт.  ooooh! Мен по принцип този сладникав тон на артистката, която дублира ме дразни

# 512
  • Terra incognita
Ананди винаги се е месила навсякъде, дори и като малка. Чак сега ли започна Гена да се дразни от този факт.  ooooh! Мен по принцип този сладникав тон на артистката, която дублира ме дразни
Напълно съм съгласна! Все да си изкаже позицията, все тя е правата. Няма право се меси в отношенията майка- дете с този свекървенски подход. А за дубльорката- мислех си, че само мен ме дразни тоя инфантилен лигав и превзет глас. Имам чувството, че гледам някоя анимация ooooh!

# 513
Ананди винаги се е месила навсякъде, дори и като малка. Чак сега ли започна Гена да се дразни от този факт.  ooooh! Мен по принцип този сладникав тон на артистката, която дублира ме дразни
Напълно съм съгласна! Все да си изкаже позицията, все тя е правата. Няма право се меси в отношенията майка- дете с този свекървенски подход. А за дубльорката- мислех си, че само мен ме дразни тоя инфантилен лигав и превзет глас. Имам чувството, че гледам някоя анимация ooooh!

Не си единствената  Grinning Гласът въобще не подхожда за кметски ...като дублираше малката Ананди беше премлив

А това издевателство над Нанду от страна на Гена е прекалено. Може ли да използва едно дете и да му нарежда с кого да говори и с кого не. Много зряла постъпка, няма що  ooooh!

Последна редакция: пт, 10 юли 2015, 17:26 от Dream Team

# 514
  • Terra incognita
Обаче избиват рибата с техните начини на простиране, нахвърляни като парцали по теловете, досущ като братята сигани hahaha А те наистина ли спят с дрехите, с които са по цял ден, или това е само за филма

# 515
Бре че бързо му махнаха гипса на Нанду...за рехабилитация да не говорим  Mr. Green

# 516
Здравейте!
Видях, че има питане за храненето с лявата ръка, а няма желаещи да отговорят, затова реших да се включа с отговор.
Въпреки, че храненето с дясната ръка е правило в индийската култура и мнозинството индийци се хранят с нея, няма категорична забрана за използването на лявата ръка за хранене. Има доста случаи на левичари в Индия, които не се хранят с дясната си ръка, а с лявата. Та случая със Сурадж може да е такъв - просто актьорът да е левичар.
Мисля, че имаше и питане за какво индийците използват лявата ръка - използва се за всички други дейности, които могат да бъдат извършени в ежедневието им и с дясната - писане, рисуване, домакинска работа и пр.
Неприятното е, че често левичарите се сблъскват с обвинителни погледи и въпроси от страна на останалата част от обществото - тези, които стриктно използват само дясната си ръка за хранене...

Имаше преди време обсъждане за шофьорските курсове в Индия. Не е истина, че обучаването става само с лични коли. На личен автомобил може да бъде обучаван курсист, който има претенции за това или ако се е включил в шофьорски курс при инструктор, който няма наличен автомобил (заради по-ниска цена на курса), но принципно шофьорските курсове се организират от специално училище - Maruti driving school, където повече от половината инструктори са жени. Използват се коли Марути, както и са включени часове за обучение на тренажори (електронни симулатори). Шофьорският курс е 3 седмици, включени са  и теоретични часове.

# 517
  • Пловдив
Само на мен ли ми се струва, или тези работници се държат като нашите цигани - на тях всички са им длъжни, но те не носят отговорност за нищо. Жената счупи ръка на дете и нито за миг не изпита угризения,  напротив даже. Аз ако съм толкова ще ме е срам и ще се тревожа, а те ходят да се джавкат с родителите. Ами работника днес - не стига че не си свършил работата и заради него продукцията е погубена, ами се репчи - не знаел какво ще е времето! Че нали точно щото не се знае, е бил важен ремонта, то ако знаят че все слънце пече, защо им е покрив.

# 518
Според мен всички вие смесвате съвсем различни ситуации.

Решението на Ананди си беше справедливо. Нито тя, нито някой друг оспорва вината на майката на другото дете или пък арогантното им държание и ги осъдиха за това, морално разбира се. Родителите на другото дете наистина се държаха възмутително и когато се намесиха между децата и когато говориха с Васант и Гена и когато обвиниха Васант пред селския съвет, даже скриха вината си за нараняването на детето. И въпреки това.... Каквото и да е държанието им този човек е работил цял месец и за труда си трябва да си получи заплатата. Всичко което се обсъжда са емоции свързани със случката с децата, но решението на Васант да не плати заплатата на работника си е грубо нарушение на трудовоправните отношения и то от позицията на силата и положението си. Поиска да го уволни и го уволни. За това никой нищо не може да му каже. Само че заплатата за положен труд я дължи. Никакви лични отношения тук нямат място.
Освен това самите Гена и Васант много преекспонират случая пак от позиция на егото и избиване на комплекси - Гена като майка, а Васант като син на Калиани.
И съвсем друг е въпросът с намесата на Ананди между Гена и Нанду. Това и аз не бих търпяла тук в България или по-точно в нашата част от света. В тяхната те живеят в общ дом, общо домакинстват, общо отглеждат децата си. Ананди беше около 12г. когато гледаше бебето Нанду като майка докато майка му домакинстваше. Така че в техния случай отговорността и грижата за отглеждането на децата е доста обща и поведението на Ананди за техните географски ширини не е така неприемливо както би било същото поведение в нашия свят. Не можем да се водим от нашия начин на живот когато се опитваме да разберем техните проблеми. По-скоро при Гена се получи нещо като завист, но не мисля че е завист към Ананди по принцип, а по-скоро тъга че животът на Ананди излезе извън границите на кухнята и дома. Самата Гена е образована и много интелигентна и съвсем малко по-възрастна от Ананди 7-8г. ако не греша. Едва ли да прекара живота си в кухнята е голямата й мечта, но живота й така се подреди, че не й предостави възможностите които предостави на Ананди. Вярно че нещата се сложиха така благоприятно за Ананди след голямата драма с Джаго и Гурата и тя си изстрада възможността която й се отвори да учи и да се развива. Само че в момента се вижда само лъскавата страна на живота на Ананди пъстър и разнообразен за разлика от еднообразния живот на Гена, който се върти около детето и в един момент то изразява предпочитания към Ананди. Нормално е Гена да не се чувства добре и редно беше за това да говори с Ананди и по този въпрос да има претенции, а не за решението на съвета. То си беше правилно от всякъде погледнато. И нека не забравяме, че и Ананди и Бейрон се опитаха да вразумят Васант за да не се стига до селския съвет, но той беше нафукан отново с положението си - богатия работодател, чичо на кметицата. Еми така не е редно. И вие го знаете.
Гнева на Васант и Гена беше оправдан дотолкова доколкото някой, без значение кой и по какъв повод си е позволил да нарани детето им. Детската свада не са я видели и няма какво да се коментира кой е крив кой прав.
Достойнството си Васант сам потъпка в момента в който отказа да плати заплатата за вече положен труд като форма на отмъщение.

# 519
Рори72, и аз споделям твоето мнение относно отношението на Ананди към Нанду. Освен това, да не забравяме, че сериала си има образователна страна за тяхното население, и може би с някои сцени относно храненето на Нанду /което подразни Гена/, имаше за цел да покаже, че винаги може да се намери интересен за децата подход, а не само насилственото заповядване, или пък съгласяването с техните желания.

Като цяло, мисля, че просто трябава да гледаме на абсолютно всичко случващо се в сериала, като представено ни с някаква цел - познавателна, образователна, внушаваща идеи... но за тях.... За нас.... след толкова много серии, за мен лично, стана безинтересен вече, гледам и слушам с едно око и ухо, от време на време Sunglasses

# 520
  • Пловдив
За каква справедливост става дума, няма такава в решението! Насилието над едно дете остана ненаказано! Ананди отсъди извинение?! Как наказаха тази жена, която счупи ръката на Нанду? Никак. Трябваше да има най-малкото парична глоба и то не една заплата, а няколко. Но не, явно справедливост е всеки да бие безнаказано чужди деца.
А относно сладката - няма нищо образователно, а даже е опасно. Ананди научи Нанду че може да приема храна от чужди хора, даже такива които  изглеждат странно. А ако следващия път наистина е заразена храна?  Много образователно.

Ако тона ми звучи леко остър, искам да уточня че това е само защото съм много чувствителна за всичко свързано с деца. Иначе - най-добри чувства имам към всички, пишещи тук. Но не само във филма, а и реално винаги ме боли когато дете е пострадало. Те освен, че са нашето бъдеще, са чисти и невинни души и най-много заслужават да са пазени и защитавани. От тази гледна точка също съм много разочарована от Ананди. Тя трябваше да откаже да присъства на съвета, ако трябва и от кметското място да се откаже. Навсякъде в света не е позволено да си в журито ако имаш някаква връзка, каквато и да е. Ананди показа явно пренебрежение към Нанду, и на мястото на Гена щях да бъда също толкова обидена и бясна. Семейството е за това, да стоиш зад  него и то да е най-важното за теб! За Ананди  болката  и страданията на Нанду, Гена и Васант значат нищо - тя отсъди едно извинение! Прочетох, че после Гена щяла да се извинява някому, но аз не само не бих се извинила, а и трудно бих простила. Когато истински обичаш някого, неговата болка е  и твоя болка. Но Ананди се прави на велика и справедлива, никаква съпричастност към хората които УЖ обича. Това не е семейство и не мисля, че Васант и Гена драматизират. Когато в тежък момент не можеш да разчиташ на близките си, какво семейство е това?!

Последна редакция: сб, 11 юли 2015, 07:10 от *Дорис*

# 521
Рори, съгласна съм донякъде с теб, аз и преди бях писала, че Васант много злоупотребява с позицията си на шеф и се държи арогантно. Действително не е той човекът, който ще раздава правосъдие и ще откаже да заплати честно положения труд на когото и да било.
Но наистина, както каза Дорис, едно извинение е направо смешно наказание за насилие над дете, защото това си е един вид насилие - волно или не, случило се е. Просто Ананди можеше да отсъди Васант да плати заплатата, но също така да намери друг начин да накаже жената, макар и да не е с пари, но някакъв по-разумен.
Отделно пък това семейство, а и другите работници, злоупотребява много с това, че са бедни. Призиви от рода "искаме справедливост за бедните" ми се виждат много глупави, направо комунистически по нашенски. Е като са бедни, трябва да винят останалите ли?! Или пък непременно в споровете те да са прави, защото са бедни?! Глупости на търкалета. Вечно реват, и тук съм съгласна с Дорис.
Андж, благодаря за обяснението за лявата ръка.   bouquet

# 522
Мисля, че прекалено внимание отделят във филма на тези селски съвети. Прилича ми на другарски съд от соца. По-скоро ми е чудно как Гена изведнъж започна да се дразни от поведението на Ананди  newsm78

# 523
Скрит текст:
Е как да не е в противоречие, Сурач и Сандия са над всички традиции, нали е важно да се обичат на екрана  Mr. Green
Излишно Mr. Green! Тук не става въпрос за Сурадж и Сандия , а за индийски сериал, в който никой не би си позволил подобна сцена, ако все още в Индия лявата ръка се смята за "нечиста".Ако някой може да даде логично обяснение на сцената, без да намесва актьори и сериал, да го направи. Hug
Скрит текст:
[/spoiler]

Здравей Тара41.Не съм много компетентна по въпроса с традициите в Индия,но ако е такъв  голям грях колкото го пишете ,според мен най-логичното обяснение  е ,че тази сцена е с огледален образ.Не съм сигурна ,но много често съм засичала такива сцени.Например:В един момент гривната е в лявата ръка,а в следващия в дясната и много др. такива.Поздрави Hug

# 524
Относно епизода със сладката,честно казано ми дойде в повече ...Ананди искаше да покаже,че нямало вещици , но само това ли е опасно в случая? Че тя тая сладка мина през сто ръце -първо жената я стискаше, после я навря в ръцете на Нанду, от там я дръпна Макан, после пак Нанду, после Гена му я взе, от нея се прехвърли в Ананди, която си отчупи и я даде отново на Нанду да си я изяде. Не, че съм някоя маниачка, но колко от ръцете в които беше сладката бяха мити? А Ананди уж начетена, все рови в Интернет, пък не знае за бактерии, хепатит и и т.н? И какъв пример даде на детето?

Общи условия

Активация на акаунт