СЕДМИ КЛАС - 65 тема

• 119 076
  • 1 911
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
Аз се опитвам да не се влияя от казаното във форума по повод на проверяващите. Доверявам се на казаното от самите деца за това какво са сътворили на матурите и на учителката им по МАТ, която е проверяваща /въпреки че 200 проверени от нея работи от близо 5000 за областта са едва 4%, а това не може да бъде представителна извадка/ Peace

И да се страхувам, и да не се страхувам, все тази. Не мога да променя нищо.
На 3-ти ще се реве - или от радост, или от мъка.  Laughing

По повод на езиците. Синът на моя шеф го записаха в ЕГ с френски с тенденция да учи в Швейцария или Франция, но в 12 клас, след зимната ваканция, младежът реши да учи в Англия.
При нас поне дилема няма, първите позиции са с английски, там друг вариант няма, понеже езикът не е водещ при избора.

Последна редакция: пт, 29 май 2015, 09:17 от dundi73

# 106
  • София
Нашата дилема - струва ли си да се нагърбим с немски (да предположим бала ни стига), ако към момента мечтите ни са презокеански, като все пак има още много време напред и не се знае утре какво... Английският е любим и отличен.

Момче от набора на каката ни (завърщващо немската в София) е прието тази година в Харвард на пълна стипендия. Няма невъзможни неща. Колкото и да е клиширано, се оказва вярно, че човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му.  Peace

# 107
От всичко най - много ще ми е жал за децата , които ще са разочаровани от оценките , а са положили огромен труд, Тук вече ще се наложи да впрегнем всички сили , за да разберат ,че не са посредствени деца, както цяла година им набиваха в главите ,че ако не се справят на матурите- значи са посредствени, а те видиш ли едва ли искали да са такива. Ето ти подход за амбиция на учителите!  ooooh!

# 108
Само от радост да е ревът на 3,06,2015г.!
Просто споделям,че  бях изненадана,че почти всички осмокласници от класа на детето ,бяха с ясна представа за обучение след гимназията,което вече трета година не се е променило-имам в предвид извън България.

# 109
  • Варна
 Русалка, благодаря! Детето заяви, че проблемът е никакъв да се справи, ако евентуално удари тавана, но това ще го видим след 3-ти.

Дънди, сега те видях! То дилемата май си е само моя - през годините си представях точно френски, и сега малко тъгувам за него:))

Последна редакция: пт, 29 май 2015, 09:38 от ЛюбОff

# 110
От всичко най - много ще ми е жал за децата , които ще са разочаровани от оценките , а са положили огромен труд

На същото мнение съм.Разбирам да не беше учила щях  да я нахокам, но тя се скъса от учене и накрая се оплеска по математика.Надявам се на някакво чудо на 3 - ти и рева да е от радост.

Последна редакция: пт, 29 май 2015, 09:52 от diamondlady

# 111
  • София
Колко да е оплескала? Поне за тройка има. Дори на тото да е играла на първи модул, пак ще е изкарала.

# 112
Колко да е оплескала? Поне за тройка има. Дори на тото да е играла на първи модул, пак ще е изкарала.

Не, не изобщо за тройка не говоря и дума да не става.Очакванията ми бяха  поне 90 точки, тя ги е докарала до към 70 и нещо.Но математиката сериозно ще и бутне бала това имах в предвид.

# 113
Според мене децата тази година се подведоха от тестовете и от преразказите от миналите две години и това ги демобилизира и те не пожелаха да положат малко повече  усилия. Тазгодишният вариант доказа, че модел на формата просто няма и може да се даде абсолютно всичко - правила, изключения, усложнена пунктуация и всякакъв вид текст за преразказ. В нито един вариант на учебник по български език няма такъв вид подчинено изречение за упражнение - имам предвид въпроса от отворения тип.

# 114
  • София
ааа, ти си имала предвид на 3-ти, но си пропуснала "-ти", което променя изцяло смисъла на изречението. Така, както си го написала Надявам се на някакво чудо на 3 и рева да е от радост., се разбира като чудо за тройка, а не на трети юни.

# 115
  • София
И аз пожелавам на 3-ти да има много радост в темата!  bouquet

# 116
Още малко остана.

# 117

Не, не изобщо за тройка не говоря и дума да не става.Очакванията ми бяха  поне 90 точки, тя ги е докарала до към 70 и нещо.Но математиката сериозно ще и бутне бала това имах в предвид.

С една висока оценка по БЕЛ няма да бутне бала много. Ако целта е език, може да го научи прекрасно и в езикова паралелка в СОУ и да го знае по-добре от деца, които учат в ЕГ. От детето си зависи основно.

# 118
И аз да пожелая да има много радост в темата на 3-ти.

И аз разпечатах бележката за НПМГ - вх. номер е 574.
Интересно ще е колко деца са се записали за явяване  newsm78

Нашият входящ номер е 479.

# 119
      Да се запиша с пожелания за добро представяне на децата , на които им предстоят изпити и отлични оценки на 3-ти юни Hug
      Нашият входящ номер за НПМГ е 897.

Общи условия

Активация на акаунт