Великобритания - тема 59 Лятно Морска

• 67 033
  • 753
  •   1
Отговори
# 645
  • UK
Само в Ofsted ли се ориентирате кои училища са добри, кои не толкова? Какво трябва да гледам друго, когато избирам училище?

# 646
  • Bristol
Е, това е проблема, как да бъдат мотивирани, а и ако на родителите не им пука... язък за базата на училището и добрите учители  Rolling Eyes

Моят син се вихри в Портсмът вече. Вчера се обади, че трафикът бил ужас, както и цените за паркинг и сега се чудим старото колело ли да потегнем или да вземем друго. Има ли смисъл от ново, предполагам там много колела си "сменят" собствениците, нали са все младежи студенти  newsm78 В събота сме поканени родителите в университета, та ще се разходим до там. Имам списък, какво е забравил да си вземе  Laughing

# 647
Е, това е проблема, как да бъдат мотивирани, а и ако на родителите не им пука... язък за базата на училището и добрите учители  Rolling Eyes

А какво е значението дали на другите деца им се учи или не?

# 648
Merry, той работи на две места и е ангажиран с другите неща, отговорността за училищата я остави на мен.
На мен от разстояние ми е доста трудно да се ориентирам.
Когато пристигнем ще трябва да смени жилището, което пак ще е обвързано с училищата. Аз по принцип не съм рисков играч и все гледам да минимизирам риска, дори се чудя дали да не изкарат учебната година тук,за да не губят от учебния материал, а аз да замина и да уреждам нещата на място.

Последна редакция: пт, 11 сеп 2015, 10:54 от Flo_Rida

# 649
  • Оптимист по принуда
Не можеш да записваш децата,ако не са в страната.

# 650
  • На село (близо до Лондон)
Flo-Rida, писах ти на лични много добре го познавам точно този район  Wink, хубав е но си има и много добри и лоши училища.

Ти и да дойдеш на место за училищата неможеш да направиш нищо да са точно в това училище което искаш. Ако децата не са тук в Англия, неможеш да кандидатстваш за училище. Общината ще предложи училище и те трябва да започнат до 3-4 дни.

А какво е значението дали на другите деца им се учи или не?

Check Please, ти сериозно ли питаш? За по-малки деца влиянието на родителите в къщи е най-важно, но като растат (след 11-13г) приятелите и съучениците стават важни.
То и в България е така. Колко пъти съм бягала от час в гимназията, защото не пишат отсъствия на целия клас ако всички ги няма...

# 651

Check Please, ти сериозно ли питаш? За по-малки деца влиянието на родителите в къщи е най-важно, но като растат (след 11-13г) приятелите и съучениците стават важни.
То и в България е така. Колко пъти съм бягала от час в гимназията, защото не пишат отсъствия на целия клас ако всички ги няма...

Сериозно питам. Моето дете не учи в България и не съществуват никакви прилики с образователната система там. Затова питам какво е значението в Англия колко точно им се учи на съучениците. Тук дори няма как да знам това. Не се срещаме с учители, родители и съученици постоянно, както беше в България, всъщност само първия учебен ден миналата година видях деца и учители. Родителите бяхме точно двама - аз и една сръбкиня.  Laughing После имаше две родителски срещи, едната от които не се състоя поради лошо време, а втората беше меко казано странна. Обикаляш стаи и говориш с който учител искаш. Учителите, с които исках аз да се срещна ги нямаше. Класната не съм я виждала никога, от администрацията отказаха да ми дадат телефона ѝ, а тя не се е свързвала с мен по никакъв повод. В общи линии си имам представа какво става в училище само от оценките на тестовете, които са два пъти годишно и от факта, че на дъщеря ми ѝ се ходи на училище и събота и неделя, но това може да значи много неща.  Laughing

# 652
Аз да се включа за Offsed - нашето училище е с лоша оценка там. Мисля, че беше 3
Само че, докладът им е от преди 3 или 4 години. След това са сменили директорката и има огромен напредък. Аз бях много разочарована, че ни предложиха това училище в началото. Взехме си квартира до най-доброто училище, но естествено нямаше места и ни пратиха там.
Към момента много ми харесва училището! Даже малкият ми син днес е за първи ден там Simple Smile
Всички много се стараеха да помогнат за адаптацията на големия. Има лично отношение, базата е добра... абе супер е. Не мога да сравня с другите училища, но това е прекрасно за мен.

# 653
Check Please, много е важно децата/младежите да ходят с желание на училище!

Но ние говорим за учене и това се измерва (за добро или лошо) с оценки. Незнам колко е голямо детето ти, но в secondary school си пише колко % от учениците изкарват А, B, C. Ако в училището обикновенно 100% от учениците изкарват А* и А, хич няма нужда да се виждаш с учителите те явно си знаят работата  Wink.

За съжеление такива училища са рядкост (ето тук виж кои са http://www.bbc.co.uk/news/education-30991185) и в общия случай, ако държиш на резултат от ученето се налага да следиш процеса на обучение, с учители и тн. Ето и една таблица за А levels, които трябва ако младежа реши в университет да ходи http://www.bbc.co.uk/news/education-31023681.

М@я училищата се променят и може да се е подобрило училището. Ако пак говорим за учене и щом е начално училище, провери колко % от децата изкарват KS1 (Y2) level 3 и колко в KS2(Y6) изкарват level 5 и 6. Колкото е по-голям процент толкова по-добре. Иначе има и много добре училища където децата ходят с желание (да си играят  Party) и учителите са kind.

Иначе за учене долу-горе върви така level 2 (Year2), level 4 (Year 6), C (GSCE) за А levels да правиш искат обикновено да имаш A*, A, B, но Мери да каже тя е по-навътре там.

Мери за студента по-старо колело, че се краде много по собствен опит от Манчестърския университет. Как е студента? Харесва ли му?

Последна редакция: пт, 11 сеп 2015, 12:11 от GI

# 654
Check Please, много е важно децата/младежите да ходят с желание на училище!

Но ние говорим за учене и това се измерва (за добро или лошо) с оценки. Незнам колко е голямо детето ти, но в secondary school си пише колко % от учениците изкарват А, B, C. Ако в училището обикновенно 100% от учениците изкарват А* и А, хич няма нужда да се виждаш с учителите те явно си знаят работата  Wink.

В secondary е детето ми. Само че си нямам понятие колко деца с какви проценти си изкарват тестовете, защото те се пращат по пощата на родителите и не се коментират. Няма и къде и как да стане последното.  Peace

# 655
  • До хладилника, който обичам
Нашата обратна връзка е по-добра. Родителските срещи са 2 пъти годишно, запазваме време за среща с учителите, които искаме, вадят индивидуални данни (ако ги имат), обсъждаме напредък, цели и т.н. Допълнително можем да уговорим среща, ако желаем, чрез head of year / tutor.
Училището не е в списъка на GI  Simple Smile Офстед казва, че е good.
Цитат
Academy's students excelled themselves this year in their GCSE examinations with 68% earning an A*- C grade in English at GCSE and 74% gaining an A*- C in Mathematics.

За държавно училище е прилично. Outstanding гимназията в квартала е също с 68%, та се надявам и да не преместят дъщеря ми в нея, ако има някога места, пак да се справи добре академично.
Но разбира се, че средата е от огромно значение и връстниците влияят много. Учителите могат да мотивират само донякъде; от там нататък ако peer pressure е негативно, е много трудно родителят да успее да пребори средата, за да успее детето академично.

# 656
Check Please тези таблици (league tables) са от резултатите от държавни изпити.

Естествено неможе да знаеш резултата на Jonny, но е публична информация % А от дадено училище.

Ето тук http://www.education.gov.uk/cgi-bin/schools/performance/school.p … amp;superview=sec отиваш пишеш името на града си, училището и ще извади нещо подобно

Chart Line Percentage achieving 5+ A*-C GCSEs (or equivalent) including English and maths GCSEs

School 82% 83% 73% 78%

От тук знаеш че 78% от учениците са изкарали 5+ A*-C на GCSEs на 16г.

Същото има за края на началното училище от същия линк

Reading test Maths test Grammar, punctuation and spelling test Writing TA

Percentage achieving Level 5 or aboveLink to help information
89%             89%                          95%                                     73%

значи 73% от децата са изкарали level 5 и 6 по писане.

# 657
Бу, съвсем прилично си е училището. Само да им се уча на децата  Sunglasses.

Аз много съм се разписала днес, личи си че съм без деца(и работа) в къщи. Изпратих и моя най-малък ученик в reception тази седмица и бре много време ми се отвори  Flutter. Доста ми е тихо в къщи...

# 658
  • Bristol
Явно в Малта е различен подхода. Тук си излизат публично официални данни за академичното представяне на училищата плюс OFSTED си е организация правеща проверки на училищата периодично и техните доклади също са публично достояние. Родителските срещи в училището на сина са отлично организирани, дават ти точен час за среща с учителите, които те интересуват. Ако някой учител е отсъствал на срещата се правят допълнителни уговорки и по телефон може да се направи срещата. Разбира се не става от днес за днес, а трябва да заявиш интерес и да се съгласите за удобно и за двамата време и час, ако не е ден за родителска среща. Малко по-тромаво е от колкото в началното училище.

# 659
  • UK
Мери, супер е Портсмут, дано му хареса на синът ти. Майка ми и сестра ми много го харесаха като идваха миналия месец, повече от Саутхамптън.

Днес отучих едни хлапета да обиждат хора на висок глас, понеже си мислят, че никой не ги разбира. Прибирам се аз от работа и чувам двойка около 18-20 годишни по мой адрес нещо за дебелата англичанка и полата на черти, и се обърнах и им теглих една българска... Много смешно ми стана Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт