Раждане в Майчин Дом - София (2 тема)

• 290 231
  • 1 737
  •   1
Отговори
# 1 290
cvEval
Специално по отношение на непозволението да се дава кърма, изцедена със собствена помпа, изцяло ги разбирам защо не дават. Принципно с новородените се подхожда внимателно и всичко се стерилизира. Представете си, че някоя майка даде на бебето си кърма от шише, изцедена с помпа, но поради лошо почистване/съхранение на помпата бебето получи инфекция. Болницата ще носят отговорност, не майката. Затова са ясни - или те ти дават шише с адаптирано мляко, или ти дават да ползваш тяхната помпа и да даваш (за това последното не знам, не ми се е налагало), или си кърмиш.

# 1 291
  • Пловдив
Някой знае ли как стой въпросът с нормален прием за раждане събота и неделя?

# 1 292
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Да, хубаво е да има хигиена и контрол, но не трябва да се прекалява. Склонна съм да мисля, на база наблюдения и личен опит, че е по-важно детето да приеме коластра и кърма, когато са му нужни, за да е добре предпазено в последствие. И е хубаво да се работи върху механизми, които да позволяват това, въпреки че изисква повече "усилия" от персоналът.
Но в момента живеем в такава ситуация, че гледат да минат по-лесно, да не си затормозяват главиците с глупости, а пък че ти искаш да си кърмиш детето и да му дадеш нещо качествено, вместо отвратителното АМ на никой не му е зор. Бутат шишето и са доволни, че никой не им пищи на главите Close... Това е недопустимо за мен и ми беше изключително неприятно и обидно, когато се опитах да кърмя и не получих никаква подкрепа. В друга болница също носих кърма и ми я върнаха...
Не е редно и не е честно - Това си е моето лично мнение и преживяване, не ангажирам никой с него....

# 1 293
Редно е в 21 век да има помпа. Меделата беше изпочупена и дефектираше когато аз бях там. Има майки, които не могат да се цедят ръчно, няма кой да покаже, няма кой една добра дума да ти каже... много е трудно на моменти.

# 1 294
Първото ми дете е родено в Токуда преди 4 години и там също не позволяваха да се дава изцедено мляко, поради съображения,че не могат да се стерилизират шишетата.сега не знам какво е политиката, но честно казано, не мисля,че е толкова неправилна тази забрана. Тук се сещам за още един важен въпрос, доколко се случва да има бебета, заразени с вътреболнична инфекция в МД?

# 1 295
Някой знае ли как стой въпросът с нормален прием за раждане събота и неделя?

Izvinete za latinicata
Prieha me v sabota, vleznah prez vhoda na speshnoto, centralnia vhod v lqvo ot barierata, ima si priemen kabinet. Pregledaha me i t.n. ako nesto konkretno te interesuva pishi.

# 1 296
Здравейте,
искам да попитам за проф. Николов - много хубави мнения има тук. Терминът ми е на 25 декември и утре мисля да ида на преглед , но от регистратурата ми казаха че не работи със Здравната каса. За прегледа е ясно, че се плаща, но ме интересува раждането - само за избор на екип ли се плаща, ако искам при него или и нещо друго ?

# 1 297
Здравейте!

Записах се да ме дледи д-р Дяволов преди 3-4 седмици, а сега ми трябва да се свържа спешно, но не намирам телефона му - някъде съм го загубила явно..

Моля, някой да ми прати номера му на ЛС!  Praynig
Спешно ми е!

# 1 298
Здравейте,
искам да попитам за проф. Николов - много хубави мнения има тук. Терминът ми е на 25 декември и утре мисля да ида на преглед , но от регистратурата ми казаха че не работи със Здравната каса. За прегледа е ясно, че се плаща, но ме интересува раждането - само за избор на екип ли се плаща, ако искам при него или и нещо друго ?

Здравей!
Аз раждах при проф.Николов преди две години и след 2 месеца,живот и здраве,пак при него.Плаща се избор на екип.Сумата зависи дали е секцио или нормално раждане.Секциото е по-скъпо.Точна сума преди две години-850 лв.май беше-нормално раждане.Сега мисля,че е с 50 лв.повече,ама ще те излъжа. Simple Smile Леко и безпроблемно раждане ти желая! Wink

# 1 299
Аз да си похваля моя доктор Др Златков.Внимателен ,млад и търпелив  Laughing

# 1 300
Някой знае ли с какво АМ захранват в момента бебетата в Майчин дом?

# 1 301
Миналата година по това време беше Фризолак.

# 1 302
Здравейте,

Здравей!
Аз раждах при проф.Николов преди две години и след 2 месеца,живот и здраве,пак при него.Плаща се избор на екип.Сумата зависи дали е секцио или нормално раждане.Секциото е по-скъпо.Точна сума преди две години-850 лв.май беше-нормално раждане.Сега мисля,че е с 50 лв.повече,ама ще те излъжа. Simple Smile Леко и безпроблемно раждане ти желая! Wink

Това не е вярно, изборът на екип си е 860лв. независимо дали нормално или секцио раждаш. Обаче преди да тръгнеш при Николов, питай го дали по Коледа ще си е тук, ако си секцио ще те среже преди това.

# 1 303
Здравейте!
Имам колебания коя от двете болници да избера-Токуда или МД.
Още ми е рано, но проучвам въпроса за да съм по-подготвена.
Следя се в МД, доктор Атанас Чернев. Ходя и при доц. Карагьозова и доц. Тюфекчиева.
Записвам се да следя за мнения, защото имам много въпроси и неща,които не са ми ясни.
Доц. ми каза, че може секцио по желание, избираш екип, което е 900 лв, по последни данни от сайта.
Това значи ли,че 900 лв е за раждането, и отделно нещо друго плаща ли се и какво-освен престоя?
Как става ангажирането на определен лекар за раждане? Можете ли да препоръчате добър екип за секцио?
Много съм раздвоена,чувала съм най-различни мнения и само хубави неща за Токуда. Много ми е важно, грижата, даването на навременна информация и доброто отношение, което малко се съмнявам дали ще получа в МД.
За Токуда съм чувала само хубави неща.
Зная, че е много относително и всеки ще ми каже различно, но е хубаво поне да имам някаква първоначална информация.

# 1 304
Miss_Bingley
Раждах в МД с избор на екип, беше нормално раждане, но ако се беше наложило секцио по спешност, щеше да е включено в цената, доколкото си спомням. При избор на екип и епидуралната си е включена в тези 900 лв. Раждах при д-р Силвия Савова, мога само добри неща да кажа за нея. Нямам личен опит при нея за секцио, но колежка беше раждала секцио при нея и е доволна.
И друг път съм писала тук мнението си на база личния опит - от родилната зала само хубави впечатления. Само Савова познавах, но попаднах на изключително добри и грижовни акушерки на смяна (чаках дълго за разкритие и попаднах в смените на две), и анестезиолог, също и други от персонала (може би пак акушерки?), които минаваха да ме питат как съм, да проверяват абокат, мониторите за наблюдение до главата ми и т.н. Имат си и централно наблюдение на всяка раждаща, моята стая беше точно до него и можехме да си говорим Grinning Идваха и стажантки, които също много се грижеха за мен, разсейваха ме, даваха съвети за облекчаване и т.н. Изобщо много съм доволна, не бях предполагала, че ще попадна на такива хора и пак там бих раждала.
За следродилно - бях на 12тия етаж вдвойна ВИП стая, там условията не са толкова лъскави, колкото в родилнатат зала долу, но са прилични. Много е писано за 12тия етаж и за впечатленията и от условията, и от акушерките. Моето мнение е положително, като все пак ми е ясно, че там не е супер излъскано и супер ново, както и че има киселяци сред акушерките. Но явно съм имала правилен подход с усмивка да реагирам на няколкото случая на киселеене и после все с усмивка се посрещахме и изпращахме с тях в стаята за тоалет или по коридора.
Нямам опит с Токуда, макар че знам, че там като условия на стаите е доста по-добре, но нормално - частна болница, че и доста по-нова. Но в МД се стараят и лека-полека ремонтират етажите, наскоро четох за някой от етажите, че се ремонтира. За мен това не беше от най-голямо значение, по-скоро исках да имам спокойствието на раждането при човек, на когото имам доверие, а за грижата за бебето знаех и от преди, че там са изключително добри.

Общи условия

Активация на акаунт