Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - 36

• 55 462
  • 742
  •   1
Отговори
# 390
Съпружка, аз само не разбрах кои са снимките на точно твоя двор? Първата ли?

Ако е така те съветвам по оградата да си намериш и да пуснеш ето такъв жасмин:
Скрит текст:
Това е цвета, ухае невероятно и цъфти по това време. Не съм сигурна, но май го водят нещо като фалшив жасмин. Препоръчвам ти го защото е вечно зелен, не изисква никакви специални грижи (даже да не казвам и абсолютно никакви  Laughing), а и расте бързо. За една година ще ти стигне височината на мрежата(особено ако го и ториш), на следващата вече ще ти остане да се посгъсти.

А, относно чемшира - имай на предвид, че расте адски бавно. Може би след 10години ще те скрие от съседите.  Laughing

Друг вариант е туята. Но тя вече изисква грижи като поливане, торене, подстригване. А и не е от най-бързите по растеж.

---
Относно люлка/хамак:
Градинската люлка от Практикер ми хареса. Имаме същата, само че в сиво от Кауфланд за същите пари. Доволни сме.
Хамака/стол от втория линк ми хареса много!
А хубав хамак/легло има в брошурата на Лидл за следващата седмица.

---
Аз бих си взела шатра със стени отстрани, за да може да се сяда и във ветровито/дъждовно време. Другия вариант е голям чадър.  Peace

# 391
  • София
Карамелена, бутай стени смело. Врата от коридора към кухнята не ти трябва, няма да я ползвате  - аз нали бях казала, че това е типовия проект на вилата ни, е, ние не бутахме и много съжалявам, на нас с трите деца (това преди да пораснат и  се сгаджосат) ни беше много, много тясно.

# 392
medissa, ето това са снимките от моя двор:
Скрит текст:

Дървениите ще ги изнесем, съответно ще измета и ще варосам, за да се освежи, телената ограда искам да скрия със зеленина.

# 393
  • София
съпружка, без да съм видяла двора съм сигурна, че lorenca е права. Стар софийски двор едва ли е поддържан и приятна гледка. Възможно е при теб да не е така.
Идеите са ти добри, има ли обаче къде да прибираш шатрата и мебелите през зимата?
Ако питаш за растения - това прави хубава гъста ограда и расте бързо. Чела съм че се садят 7 растения на 1 линеен метър.

http://olx.bg/ads/q-%D1%80%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D … 0%BB%D0%B5%D1%82/

За жив плет са подходящи и туите, пак близо засадени и еднакви на ръст. Можеш за засадиш и храсти рози, винаги са красиви. В тази връзка да се похваля - това е общия ни двор, но розите съм ги садила аз и се грижа за тях целогодишно.

Не знам как се разбирате със съседите, дано някой не ти охлади ентусиазма  Simple Smile

П.П. Междувременно си пуснала снимки. Не е ли много малък този двор?
За скриване на телената ограда много са подходящи трендафилите - в моя квартал има много такива къщи и е много красиво! Но те пък са листопадни...

Последна редакция: пт, 26 юни 2015, 15:11 от Vayana

# 394
Нито е поддържан, нито е приятна гледка, нямаме поддържани общи части - нито фасада, нито вътре етажите - единствено дето ремонтирахме покрива за наша сметка. Съседите не искат да се занимават и дават пари за нищо, дори никой не чисти стълбите.  ooooh! Това за мен е голяма драма, но от всички, които живеят там само мен ме притесняват тези неща.
Пред къщата имаме двор с цветя и разни детски пособия - разбирайте че съседите от първия етаж са го окупирали - насъдили са каквото искат, изнасят два стола отпред и следят кой влиза, кой излиза. В задния двор са си направили постройка от прозорец до прозорец /неизмазаното, което се вижда/ по тази причина това, което е останало от задния двор не е голямо, но да кажем е 1/3 от целия заден двор / 1/3 е това на снимката, после 1/3 барачка и накрая има още толкова двор/.
Като за начало ще почистя и варосам и ще засадя зеленина, но искрено си мечтая да я разбия тази постройка и да действам с размах.

# 395
  • София
Съчувствам ти, наистина. Не помня дали си писала защо сте купили този дом, сигурно имате причина, но аз не бих купила нито стар апартамент, нито стар етаж/къща.Както и да е -това си е мое виждане, а при теб е факт.
Дано успееш и дано не ти попречат на добрите намерения! Не се предавай  Simple Smile

# 396
Страхотен ентусиазъм! Ако бях аз щях да се затворя само вкъщи и нямаше да имам никакво желание да бутна каквото и да е

# 397
съпружка, виждаш ли го този двор всеки ден? Би ли седнала някога изобщо там ...
Ние имаме супер приветливо открито вътрешно дворче  - с поддържана трева, дръвчета, хубава дървена беседка, понякога и барбекю (но на подвижно) се спретва.
Но, най-много за петминутки да съм сядала в беседката ...

# 398
Последна на срещата, последна и с отзивите, но няма нищо ново да кажа от казаното до момента. Изключително ми беше приятна срещата, въпреки колебанията дали въобще да присъствам. Все още съм заек в темата, има го притеснението дори да пиша. Чудих се дали да не взема и малкия Карамел, че да си намеря оправдание за невъзможността да остана по-дълго, а тя пък породена от постоянните забележки, размахване на пръст и повишен тон, заради които пък видиш ли не мога да завържа разговор с никой  Laughing Самурайка, ще предам поздравите ти на малката от "какичката с която рисувах".
Аз като се прибрах мъжа ми ме посрещна с: "Е? Ще местим ли стената?" Успях да употребя хората в радиус 2 метра от мен, но глада ми за хорски мнения не е заситен и затова отново и на всеослушание   да питам, че тази стена я виждам като основание за малки и безброй цуполявения. Оригиналния проект на етажа, опита ми за онагледяване на сегашната ситуация Simple Smile Кухнята мислихме, че ще остава, но май ще си отива и тя. Мисля това даже е по-добрия вариант. Как виждате вие най-добрата преустройка? Мъжа ми първоначално искаше цялото коридорче да се усвои към хола, двете малки помещения (тоалетна и мокро) да се обединят и да се изкара вратата откъм антрето. Сега мисли стената зад камината да се премести 50см назад, т.е. да остане коридора без гардероб. Е заслужава ли си?! Другото за което сме на различни мнения е трябва ли ни или не вход за кухнята. В ляво зад дивана трябва да се предвиди врата за верандата.

Карамелена, направих два варианта един за теб и един за мъжа ти Simple Smile. Трудно ми е без размери.
Аз на срещата типредложих да бутнеш стенаат към верандата, но ми се струва, че е носеща, затова в тези предложения я оставих.

Мебелите и кухнята съвсем условно нахвърлих. Аз мисля, че трябва да оставиш вратата към коридора, защото е дълъг пътя до wc-то, но ми е трудно да преценя без размери.

# 399
Цитат
Аз мисля, че трябва да оставиш вратата към коридора

И аз мисля, че ще е полезна и доста използвана тази врата. Така че по-добре да я има.

# 400
  • София
Ние я използваме единствено за притичване до тоалетната, докато се вихрим в кухнята.

# 401
Sharky*, а когато се прибираш с покупки, или слизаш от етажа не влизаш ли направо през нея ...

# 402
Vayana, ние търсихме старо строителство - и сега да купуваме пак това ще търсим. Аз не съжалявам за покупката по никакъв начин. Иначе го купихме първо заради мястото, което на мен ми е супер удобно и така или иначе животът ми протича в квартала, та е супер, че и живея там, втора заради това, че направихме разпределението както искахме - т.е имота имаше потенциал и трето защото цената ни устройваше.  
Нещата от двора мога да ги прибирам в мазето, което седи празно.

Лоренка, не знам дали ще го използвам интензивно двора, то зависи и от времето. За мен това не пречи да го облагородя и да ми е приятно да го гледам.

# 403
съпружка, "За мен това не пречи да го облагородя и да ми е приятно да го гледам."
Да, започни едно по едно - варосването, тревите, цветята, после ще видиш и за оборудване къде какво.
Щом имаш време и желание - разбира се, че е по-добре да се облагороди  Peace
И дано съседите оценят  Rolling Eyes

# 404
Шарки помня, че имате същата вила. Даже беше казала как би искала да я промениш. Долу при гаража мислим да направим механа, тоалетна и спалня за гости. Как беше твоето виждане за преразпределение?
Блу, благодаря ти! Даже си сложила и фотьойл до камината Simple Smile Сега, така погледнато започва да ми харесва мъжовия вариант (пак заради фотьойла). За носещите стени, собственичката каза, че можело да се бута всичко. Къщата била с 12 носещи колони. Страхотна си! Това някаква програма ли е? Лесно ли се работи с нея?
Съпружка, давай докато кипиш! Оставиш ли го, свикваш и се примиряваш.

Общи условия

Активация на акаунт