?Въпроси всякакви за СО?

• 1 847 636
  • 20 915
  •   1
Отговори
# 11 025
Радвай се и си взимай жилище Simple Smile

# 11 026
Хубавата градина предполага по-висок стандарт на живот на ползващите я. Сега ще кажеш, че в Пловдив частните градини са зле, което вече не е мой проблем. Играла съм я играта с рева и невъзможната адаптация, болестите и антибиоците и съм си седяла вкъщи, та общо взето това не е решението. Децата имат нужда от себеподобни след определена възраст, ако ще да е за по 2-3-4 часа на ден. Пак казвам, ако бащата вади едни добри пари и майката може да гледа децата и себе си, ок. Но, да си обслужващ персонал и да свиваш бюджета, дремейки вкъщи, при условие, че детето няма хронични проблеми ми е странно. Естествено, всеки си знае, аз говоря за себе си.

Последна редакция: чт, 08 фев 2018, 16:08 от Анонимен

# 11 027
  • София

мамин златен не може да си пусне прахосмукачка или да поръча храна, един или два пъти седмично. Айде, няма да прекалявам, да го карам да готви той Innocent
Що? Кво му пречи? Smile
Не може или не иска? Rolling Eyes

# 11 028
  • София
Хубавата градина предполага по-висок стандарт на живот на ползващите я. Сега ще кажеш, че в Пловдив частните градини са зле, което вече не е мой проблем. Играла съм я играта с рева и невъзможната адсптация, болестите и антибиоците и съм си седяла вкъщи, та общо взето това не е решението. Децата имат нужда от себеподобни след определена възраст, ако ще да е за по 2-3-4 часа на ден. Пак казвам, ако бащата вади едни добри пари и майката може да гледа децата и себе си, ок. Но, да си обслужващ персонал и да свиваш бюджета, дремейки вкъщи, при условие, че детето няма хронични проблеми ми е странно. Естествено, всеки си знае, аз говоря за себе си.
Това с градината е безспорен факт, но на градина се ходи от 3-4 годишна възраст, а по-малките деца не са ок на ясла, яслата е компромис. А след 3-4 като се сложат боледуванията и с кариерата няма да е лесно. Работодателите не се кефят две от 4 седмици в месеца служителката да отсъства, а ако наеме жена да гледа болното дете ще и дава почти цялата си заплата. Като сложим не едно, а 2-3 деца с 2-3 години разлика и отглеждането им до 4-5 годишна възраст и те си стават 10-15 години вкъщи. Теоретично, ясно, че на практика все по-рядко може да се случи, но пък ако може, не виждам какво осъдително има в това. И все пак го чета непрекъснато.

# 11 029
Скрит текст:

мамин златен не може да си пусне прахосмукачка или да поръча храна, един или два пъти седмично. Айде, няма да прекалявам, да го карам да готви той Innocent
Що? Кво му пречи? Smile
Не може или не иска? Rolling Eyes

Говоря хипотетично.. Според мен нищо не му пречи, но тук се начетох на такива истории, че знае ли човек на какво ще попадне. А и в реала съм се сблъсквала с какви ли не.. Пример: Мъж, между 35-40 годишен, живее сам, но всяка вечер е при майка си да вечеря (даже ми е отказвал покана за вечеря, защото накарал майка му да му готви нещо засукано и не може да се отметне..) през деня кара на сандвичи.... Та този същият хубавец ще ме кара да намаля работата, за да заместя майка му. Smile

Аз съм от провинцията също и не говоря за жените от провинцията. Говоря за жените, които искат да си седят вкъщи по цял ден и мъжа да ги издържа на 100%, в това число слагам и барбитата... и те ме отвращават Simple Smile
Редактирах се, че не се бях изразил добре.

Така може, мерси за уточненията Hands V

# 11 030
Аз не виждам нищо осъдително, ако децата боледуват или семейството разполага с пари. Аз сега тръгвам на работа, давам и второто дете на градина, надявайки се да не боледува много, че е калено с вирусите на брат си. Ще поживеем, ще видим, за мен и моите деца, това е правилно решение. За друг вероятно друго е правилно.

# 11 031
Хубавата градина предполага по-висок стандарт на живот на ползващите я. Сега ще кажеш, че в Пловдив частните градини са зле, което вече не е мой проблем. 

Две деца вкарах в може би най-добрата пловдивска частна градина. Едното изкласи и му хареса; при второто обаче не знам какви бяха ползващите, но ми се разболяваше в рамките на три дни, тоест - и гъзарите си пускат децата с вируси, може би да не стоят у дома и да развалят дизайнерските мебели.

Та градината може да е много хубава по някои параграфи (персонал, битови условия, по-малки групи, материална база, празници), и пак да не се впише в живота на семейството. Сега, по принцип има майки, които са готови на всичко в името на градината, но за мен е важно дали на мен ми е удобна - и ако е неудобна, ако ще за Харвард да подготвя, няма как да се хиля и да се правя на доволна.

# 11 032
А моите ходят в кварталната частна градина, важно ми е да са гледани и щастливи. Вируси има навсякъде, но е хубаво, че след определена възраст вече минават лесно.

# 11 033
Ми щом боледуват, не е ясно колко точно са "гледани", за щастливи да не говорим. И имаше голяма разлика между времето, когато в тая градина групите бяха по 12 деца и майките не пускаха болни и няколко години по-късно, като направиха групите по 17 деца и качеството падна, не само по отношение на болестите.

# 11 034
Ами за мен е показателно, че детето иска да го взимам последно. Приемам, че е щастливо. Вече е голям и да чукам на дърво ми е здрав. Както казах тук има избор и хората се стараят. В Пловдив като няма, вероятно за теб е ок да си седиш вкъщи. Аз в нас с голямо дете щях да откача, а то да скучае и донякъде да не се развива адекватно за възрастта си. За бебета никой не спори, че вкъщи е най-добре.

# 11 035
При големите вече е друго, ходят с желание, имат си планове за деня - а на 3-4 още е някакво животинче, което се чуди какво му се случва, уж е весело, а всъщност доста страда.

Двегодишното въобще не го виждам да се гледа някъде в ясла или подобни.

# 11 036
  • София
Моят номер 3, от момента, в който го преместихме от държавна в частна градина и спря да боледува. И като казвам спря, точно това имам предвид: ако се разболее, все ваканциите ще да е.

# 11 037
  • София
Това с боледуването е до гени и до късмет. Има по-тежки от към болести години, други са по-леки, ако детето не е болнаво и хване хубава година все едно къде е, същото е и ако не хване тези две блага. Има деца леко сополиви си ходят на градина и им няма нищо, други от най-малкото дори вкъщи усложняват, та е индивидуално, не мисля, че има виновни. Просто късмет.

# 11 038
Именно, имам 2 лекоболедуващи и едно, при което е кошмар. Определено не може да се каже, че не-ходенето на работа е само от мързел.

# 11 039
Никой не говори за теб, ама не разбираш. Малки са ти децата и твоето място си е вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт