?Въпроси всякакви за СО?

• 1 846 795
  • 20 915
  •   1
Отговори
# 12 675
  • Варна
Е, те като са от 15 години заедно не е като да не я е опознал тоя човек що за майка е. Не се предполага, че тя ще го продаде за да изяде или изпие парите. Не знам, аз така бих разсъждавала - те влагат парите, един ден ще остане за моето дете, значи проблем нямам.

# 12 676
  • при късмета
Amour*, пропускаш съществен въпрос, а именно, че голяма част от парите ще дойдат от продажба на имот на родителите ѝ. И тя самата обмисля да е на детето, просто не знае дали от банката ще се съгласят. Юридически, мъжа ѝ не може да има никакви претенции. Дори да имаха брак, вярно, че неговото съгласие да купи имот само на нейно име ще се иска, но не е пречка при покупката да е само на единия. Доказва, че парите са само негови и купения имот ще е само негов, нищо, че е в брак.
А и целта доколкото разбрах е родителите да са по-близо и затова е цялото упражнение и затова и хората си продават настоящия имот.
Мисля, че и обратния казус да беше, нямаше да се променят съветите

# 12 677
Всички нападате мъжа й...обаче той има някаква заслуга тя да успее да спести парите, които сега иска да вложи.
Освен това, нейната част от "семейните" спестявания ще се вложат само н "нея".И освен това, той е потенциален потърпевш от изплащането на кредита после....една част от нейната заплата няма да влиза вече в "семейството".

какъв "потърпевш" в едно семейство?!?
подписът ли прави хората семейство?

# 12 678
  • Сф
Ами то и пътя към ада е постлан с добри намерения. Само че в живота често остават само намеренията.
Затова е добре тия намерения да са оформени документарно.Начини има, но те се ръководят от желанията и когато единия постъпва егоистично, си носи последствията, сега или в бъдеще.

# 12 679
  • Sofia
Нагледен пример за абсолютен двоен стандарт във форума. Simple Smile И аз само си представям какво би се случило, ако ролите на участниците бяха разменени.

Моето лично мнение е, че авторката изобщо не бива да се меси и да налива пари в имотните въпроси на родителите си, при положение че вече си има свое семейство, което да ѝ е приоритет.

# 12 680
Не забравяйте, че те живеят в жилище, собственост на бащата на анонимната. И този факт им е спестил доста наеми през годините, включително и на мъжа й. Така че пито-платено. Сега тя иска да се реваншира. Анонимна, казваш "общи семейни спестявания", до колкото разбирам, те са в твоята сметка и са си твои. Той си има сметка и си има негови. Аз тук проблем не виждам - продават си хората имота, ти вадиш твоите спестявания, теглиш кредит и си го плащаш, като не ощетяваш семейния бюджет. Обясняваш му, че ще го прехвърлиш на детето като го изплатиш и толкова. Сега временно е на твое име, заради банката. Излез с този мотив.
Кофти са тези неща, но ето че и той си има апартамент, но друг го ползва. По този начин страната на анонимната е ощетена, защото веднъж баща й се бърка за апартамент, където да живеят, още веднъж сега, а от другата страна-нищо. И той с пари в банката. Емиии, няма как да стане хем агнето цяло - хем вълка сит.
Заради такива сметки не предприемам и аз вече доста време разни такива продавания, тегления, кое на кого, кой колко дал, защото знам, че проблеми ще има.

# 12 681
Не бих записала имот на дете - много бързо ще стане на 18 и ще е лесна плячка за мошенници и измами. Да не говорим и без това колко бели може да натвори, ипотеки, продажби ...

На същото мнение съм, имоти на деца не купувам.
Ако мъжът иска да има собственост върху имота, да изтегли кредит, да го плаща и да го впишат със съответния процент съсобственост. Но май в случая ми се струва, че жената не е особено навита да бъдат съсобственици и иска да си бъде само неин и точно това ще породи сръдните от страна на мъжа. Не мисля, че може да направи нещо, с което да избегне неприятната разправия, защото двамата искат съвсем различни неща - тя иска жилище, което е само нейно, той пък иска участие, е няма как да се разберат мирно. Но тези хора дори не са съпрузи, явно не са се оженили поради предпазливост точно от този вид, та не разбирам напъните за обща собственост от дтрана на мъжа.

# 12 682
Напъни от страна на мъжа за собственост реално няма, той още не знае за плановете на партньорката си.

А за да не плащаш наем 15г е нормално да имаш спестявания като за половин апартамент поне, но хората рядко мислят разумно Simple Smile

# 12 683
  • Варна
Не виждам как точно ще ощети семейния бюджет, при условие, че кредитът няма да е никак голям, а тя самата написа, че заплатата й към настоящия момент е по-висока от неговата.

# 12 684
  • София
Авторката не е споменала, че мъжът ѝ иска участие. Или съм пропуснала Thinking Та е възможно и да не се стигне до разправия. Лично аз в тази ситуация бих записала имота само на мое име.

# 12 685
Бащата на авторката си купува апартамент на свое име, тегли кредит и я моли да е съкредитоискател. Банката е съгласна, апартаментът е наследствен и това е. Има ли братя и сестри авторката, после да не се окаже, че и с тях ще дели?

Друг вариант, за който се сещам е - бащата продава апартамента, в който авторката и мъжът и живеят, те си го купуват от него или си купуват друг, или го наемат, със собствените си финанси, а бащата си финансира нова покупка.

Но ми се струва, че тук не е проблем финансирането, а някакви лични семейни драми.

# 12 686
Скрит текст:
Не бих записала имот на дете - много бързо ще стане на 18 и ще е лесна плячка за мошенници и измами. Да не говорим и без това колко бели може да натвори, ипотеки, продажби ...

На същото мнение съм, имоти на деца не купувам.
Ако мъжът иска да има собственост върху имота, да изтегли кредит, да го плаща и да го впишат със съответния процент съсобственост.
Но май в случая ми се струва, че жената не е особено навита да бъдат съсобственици и иска да си бъде само неин и точно това ще породи сръдните от страна на мъжа.
Скрит текст:
Не мисля, че може да направи нещо, с което да избегне неприятната разправия, защото двамата искат съвсем различни неща - тя иска жилище, което е само нейно, той пък иска участие, е няма как да се разберат мирно. Но тези хора дори не са съпрузи, явно не са се оженили поради предпазливост точно от този вид, та не разбирам напъните за обща собственост от дтрана на мъжа.
И с пълно право...това е проява на абсолютно недоверие към половинката, с която си от толкова време, че и дете има.
Я се замислете, ако днес вашият мъж ви каже същото, че иска да СИ купи апартамент на кредит, вие дали няма да се почувствате обидени, засегнати, че той иска да вложи спестените си пари в нещо само негово?
Колко от вас са о.к. с подобен план и с радост в сърцето биха казали "О.к., мило, нямам нищо против, купи СИ жилище!"?

И да напомня, че анонимната НЕ иска юридически и правни съвети, а емоционални.
В правно отоншение тя изглежда идеално "подкована", не знае как да се справи с недоволството, което очаква от мъжа си....
С плана, който си е начертала, пак БЕЗ негово участие, директно върви към разрив.

# 12 687
  • Sofia
Как да няма? Той не е разведен с авторката ('айде, в техния случай е "разделен", понеже нямат граждански брак). При това положение, не виждам как нейните финанси не са и негова работа.

# 12 688
Ако реша да си купя апартамент по посочения от авторката начин, моят мъж няма да ми направи проблем. За мен противното е липса на доверие и егоизъм. Мъжът ми в момента изплаща апартамент на негово име, а аз вероятно трябва да се врътна обидена, че видиш ли аз не фигурирам там. Еми извинете, ама не виждам логика.

# 12 689
Точно и аз мисля така.

Общи условия

Активация на акаунт