Отговори
# 450
Здравейте! Не съм писала отдавна, но то няма кой знае какво. Жегата ме мъчи яко Sad , то по принцип не я понасям, ама сега хептен. Снощи до 02:30 няма заспиване а и беба не ми влиза в положение, тъъъкмо задрема и ми нададе един ритник (а те в последно време са бая мощни) Голямото мрънкане започна Grinning , ама поне се оплаках, та ми е по-леко. Прохладен следобяд

# 451
Докато сина ми беше малък и аз много го пазех. Постоянно се ядосвах на майките, които си пускат болните деца по площадките. Сега вече съм над нещата. Наистина в момента половината деца на площадката са болни - кашлят, сополи. Хората са дошли с децата на море и те се изпоразболели. Ужас ама какво да направя. Моя ли да го държа вкъщи или изолиран. Така и така след някой месец като тръгне на ясла няма да мога да го опазя. ММ и той така разсъждава. Естествено когато синът ми е болен предупреждавам другите майки, че докато оздравее няма да излизаме с тях. И на площадката не го водя. Някое дете ако тръгне да играе с него на някоя  градинка предупреждавам майка му и тя да преценява какво да прави. Така е редно. Някои деца по-тежко боледуват, стигат и до болници.

# 452
  • Сливен
И аз действам с болните като Бисквитка - не ме притесняват вируси и бактерии, смятам, че човек трябва да се срещне и с такива неща и работя по имунитета на децата си, засега успешно - дъщеря ми ходи от едногодишна на ясла, вече е на ДГ, за 2г. е боледувала не повече от 2-3 пъти и се лекува със собствени сили, отказва лекарства под всякакъв вид, баткото и за него не помня от кога не е боледувал, изкара цялата зима по къс ръкав и анорак - учуди целия свят, на улицата ме срещаха съседки да ми кажат колко гол ходил - никой не се пита защо е здрав като ходи толкова гол. За повечето хора съм смахната в това отношение, ама не ми дреме - децата ми са здрави, а техните - боледуват доста често. За мен прекаленото пазене изиграва много лоша шега в един момент. Дано и бебето е като тях  Praynig

# 453
Това е тукашната логика. За това си ходят сополиви на градина. Така си изграждали и имунитет. На 17 градуса по къс ръкав. Няма.лошо време за тях,с подходящите дрехи детето могг и в дъжда да играе вън. Опитвам и аз така да действам и Алекс си ходи със сополите на градината,защото като се огледам те всичките сополиви. Последният път му мина за два дни. Пък и докато се усетят ,че някое дете е болно то вече вируса го е разнесло и е късно. Моите племенници от пазене и лекарствапса толкова кекави, че един вятър да ги лъхне и са готови. Сладолед не знаят какво е, ако не е разтопен,защото после пак са болни.

# 454
Ех, най-после да прочета всичко... От повече от един месец се опитвам да наваксам. Няма вече тема, която не сте обсъдили.
С моя бебо всичко е наред въпреки разнообразните ми проблеми, пък нали това е най-важното.
Видях, че всичките умни въпроси, които задавах в групата във Фейсбук, са обсъждани и тук... Така че благодаря на всички, които ми отговаряха и там.
Завиждам ви благородно на всички, които сте вече в болнични, аз ще си работя до 6 седмици преди термин: тук няма кой да дава на бременните болнични, освен ако нямат мнооооого голям проблем.
Аз хем бях официално в графата рискова бременност, пък досега нито един ден не съм била вкъщи. Строим капитализма. дето се казва...
За сметка на това си изразхадвах поне цялата отпуска, докато можех да пътувам и поне можах да изкарам две почивки преди раждането.
Другата седмица ще ме пускат на апарата за първо CTG и вече много се вълнувам.
Моята диагноза за гестационен диабет ще си остане до края на бременността, въпреки че всички стойности са ми наред. Така че ще се радвам да си пиша на лични с някоя от вас, на която също е заповядано да си следи кръвната захар. Така че не се радвайте, ако сте като мен от тези, които не качват килограми, може да има връзка с кръвната захар.
Със съвети аз нямам проблеми, всеки да ме съветва каквото прецени, може пък да науча нещо полезно. Пък и нали ни е първо бебе: има толкова неща, от които хептен си нямаме понятие....

# 455
тук няма кой да дава на бременните болнични, освен ако нямат мнооооого голям проблем.
Ева, къде е това тук?

# 456
Ева и аз като теб ще съм с работата.
Мисля и двете бяхме Германия.

Denise - честити хубави резултати от теста, наяж се сега едно хубаво, аз така направих  Mr. Green

# 457
това с болните дечица сред здравите си е проблем. аз нямам такъв опит и не знам как ще реагирам.
Slynchitse - къде ходиш на лекции? Аз бях няколко пъти в The mall,  интересни неща говорят винаги и на края и подаръчета малки дават. Но тъй като ходя на работа не успявам винаги да присъствам, а като за първа бременност всичко ми е интересно и като пропусна някоя лекция се чудя- ах, сега това като не знам как се прави как ли ще се оправям...ама пък преди е нямало лекции и хората са си отглеждали децата хаха

# 458
И аз си говоря най-редовно, още сутрин го почвам, измислила съм му едно галено име (мнооооого далеч от както ще се казва) и му разказвам всичко. Като излизам някъде му казвам къде отиваме, ей такива неща  Mr. Green
Миналата седмица баща му реши, че се чувало нещо от корема ми, та и аз реших да чуя с едни слушалки. ММ вика: Какво ли си казва, аз още не съм се родил, а тия двамата вече ме контролират  hahaha

# 459
тук няма кой да дава на бременните болнични, освен ако нямат мнооооого голям проблем.
Ева, къде е това тук?

Да, Германия е  Grinning Сори, че не уточних

# 460
Денис чудесни новини   bouquet
Диана супер, че си намерила такъв лекар  Hug и най-накрая вече имаш заместничка  Hug И аз имам нова колежка, но не мисля, че ще се справи със всичко, което аз правя, та търсим още 1 момиче да се разпредели работата .... Mr. Green

Болести не си водя детето болно по площадките, но не съм крайна, обаче сестрата от градината ми каза, преди 3 дни, че на площадката имало дете със скарлатина........отишла да направи забелека на майката, а тя отвърнала " е какво толкова" , така че ......хора всякакви, не можеш да ги опазиш от такива  Whistling

# 461
  • при моите деца .....
Привет!
Успявам само да ви изчета....
И аз съм от работещите все още... но малко ми е тежко, особено в тези жеги....

При кихате и на мен ми се е случвало да изпускам.....
Утре ще отида на ЖК - да си взема направления за всички изследвания - в 24 г.с. съм....
Браво на всички за добрите резултати.

Хубава вечер!

# 462
оф това кихане и силен смях също - и при мен и при мен понякога ...  Embarassed
но четох, че е нормално да се случва.
слънчице, дай да видя как изглежда тоя македонски крем - мисля, че някоя друга мама също беше писала за него, че е добър.

# 463
  • София
Браво за хубавите новини от прегледите днес!
Мен ме мъчи жегата, със забавени реакции съм и не ми се яде нищо, карам на диня, каксии и смокини.. Simple Smile)
Вие избрахте ли педиатър? И изобщо това ми е болна тема, но да я повдигна, как ще изберете педиатър за бебчето? Ако вече имате детенце- как избрахте лекар? Аз искам лекар, който да идва у дома и да му плащам за посещенията, но незнам къде да го намеря. Не мога да си представя да висим с часове пред кабинета, с оше няколко болни дечица и да чакаме, те да се изнервят, да реват.. Много ми е мъчно като видя такава картина пред някой кабинет..

# 464
Аз не мога да обвиня майките, които си пазят децата. Ако боледуват тежко и продължително как няма да ги пазят. То си зависи от детето. Аз съм благодарна и да чукна на дърво, моето боледува рядко, оправя се бързо и отказва лекарства, така че със собствени сили. Това много ме радва. И аз и ММ сме здрави и не боледуваме, а ако лепнем нещо го изкарваме на крак с някое прахче. Аз още от бебе се стараех да го калявам. Обличах го леко и не го завивах със 100 неща. Гледах аз как съм облечена и него обличах така и мятах едно одеалце отгоре. Другите майки ме обсъждаха, че съм безотговорна и че прекалявам. Ама техните деца сега боледуват повече и антибиотици пият, и от малки ги тъпчат с лекарства превантивно. На плаж не ги водят, в мола не ги водят, голямо треперене. Като видя на плажа някоя майка дето не дава на детето да влезе във водата и накрая го пуска и засича време и после вика като ненормална да излезе. То седи като наказано на хавлията и мърмори, а на нея й се късат нервите. И накрая след "почивката" всички са кълбо от нерви. Всеки път си казвам, че няма да съм такава майка. Моя е на 1г и 8м и не излиза от водата. Баща му го грабва от вкъщи по памперс и го носи на улицата да му покаже нещо. Пуска го по боси крачета да обикаля. Много се радвам и ми е важно да има щастливо детство, ей така с дребните нещица, на които и ние сме се радвали като деца.

Общи условия

Активация на акаунт