Косопад - 8 тема

• 173 121
  • 757
  •   1
Отговори
# 675
K.A.G. Приорин сама реших да пия, а маската е с черно рициново масло от Зоя - да уточня.

# 676
Габриеле, благодаря!
В книгата на Мермерски са предложени  начини за борба с косопада. Ето някои  от тях:
1. Половин чаша кисело мляко и 2 хинина, без глазурата. Смесват се добре. Мажат се корените. Завива се с найлон и кърпа. Стои 5 часа и се измива./Казват, че ефектът е поразителен/.
2. 50 млл червено вино,1 ч.л. зехтин, 1 ч.л. мастика, 1ч.л. урина. Прави се 5-минутен масаж.
3. 1 с.л. зехтин, 1 с.л. лимонов сок. Втрива се в корените, увива се с кърпа. Прави се вечер, престоява през нощта, сутринта се измива.
4. 14 намазвания  през ден с първа сутрешна урина. С памучен тампон се втрива, слагат се 2 слоя  вестник и кърпа. Стои  30 мин.
5. Маска от къна и 2 жълтъка. Прави се кашичка, втрива се в корените на суха коса. Увива се и се стои 20 мин.
Гнездови косопад:
1.   С разряназана на 2 скилидка чесън се търка поразеното място. Прави се по 3-4 пъти на ден. Пониква нова коса.
2.  250 г безсолна свинска мас, 2 шепи цвят от невен. Пържи се, докато невенът се стопи. Прецежда се и се слага в бурканче. Съхранява се на хладно. Мажат се поразените места.
3. Пресен сок от настърган  хрян се втрива  в кожата на главата.

Последна редакция: вт, 29 дек 2015, 10:19 от K.A.G.

# 677
denis, биотина на Джеймисън добър ли е?И колко мг трябва да приемам за да имам нови растежи?

# 678
  • София
denis, биотина на Джеймисън добър ли е?И колко мг трябва да приемам за да имам нови растежи?
Марката е добра, но не зная в какви дози се предлага Биотина.
За да се стимулира по-бърз растеж, дозата трябва да е поне 2000 мкг до 5000мкг е добре.
Започни с по-ниска доза и ако няма ефект я увеличи.
Напр. за мен 2000мкг е напълно достатъчна доза, доволна съм от нея

# 679
Денис от чужбина ли  вземаш Биотина, че тук   видях само от 250 mcg. и 10000 mcg ?
Но нещо ме озадачава в упътването на
Скрит текст:
Цитат
Този продукт осигурява 10 000 mcg биотин в доза, което гарантира покриването на ежедневните нужди от тази основна субстанция за организма.
Ако 10000mcg са ежедневните нужди на организма 2000mcg не са ли прекалено малко?

# 680
  • София
Да, поръчвам от iHerb / има тема - заповядай там  Hug/
10 000 мкг е много висока дози и в никакъв случай не e ПДД / която е 30-50 до 100мкг/
Информацията не е много вярна Simple Smile

# 681
  • Street of Dreams
Освен това, биотинът има някакво действие единствено в случай,  че има недостиг на биотин в организма, което е изкюч рядък случай. Ако не е така, излишните биотин се изхвърля от организма и от пиенето на хапчета няма никакъв смисъл. Това ми го казаха лекар и аптекар и съвпада с личния ми опит - няколко месеца гълтах 5000 мкг.

# 682
Освен че част от излишния биотин се изхвърля от организма, приемът на големи дози води до дисбаланс на други вит/минерали в организма - например на калций. Ако в организма ви има скрит/неоткрит дефицит на калций (или той е на долна граница), с висок прием на биотин мн бързо ще понижите още повече нивата му и ще си докарате косопад, този път от дефицита на калций.
Вит. С в големи дози също намалява нивата на калция.
Въобще, широко разпространеното "дори да е в повече, просто ще го изпишкате и няма нищо страшно" е голяма лъжа!
Нивата на вит/минерали/микроелементи в организма са взаимосвързани и зависими, често се конкурират за едни и същи рецептори и др. Продължителният, висок прием на отделен нутриент (при Недоказан недостиг) неминуемо води до дисбаланс на поне още няколко.
При някои организми последиците стават видни мн бързо, при други не, но това не означава, че няма такива и че за всички е безопасно. Няма вещество без никакви странични действия.
Минимумът е: когато четете колко е полезно нещо, преди да си го вземете, пуснете едно търсене в Google и вижте какви са страничните му действия и противопоказания. Отделно може да имате такива и без да знаете Wink
......
Хубав похват: Започвайте приемът от по-ниска доза (ако активното в-во е устойчиво на стомашните киселини, може да счупите таблетката на 1/2 или 1/4), вижте как реагира организмът и ако решите, увеличете приема постепенно.

Последна редакция: вт, 29 дек 2015, 17:53 от Figs

# 683
Аз нямах никакъв ефект от морската сол

# 684
Преди време гледах, че тази моделката Моника Валериева използва едни ампули против косопад на Kerastase densifique.  Хвалеше ги много, разрових и прочетох че не са лоши но ми се струва че ще са доста скъпички.
Иначе майка ми преди си вареше коприва и си мажеше с едно памучено тампонче всяка вечер косата. Съхраняваше я в хладилника. Много й помогна.

# 685
Корени от коприва ли? Каква пропорция?

# 686
  • София
Преди време гледах, че тази моделката Моника Валериева използва едни ампули против косопад на Kerastase densifique.  Хвалеше ги много, разрових и прочетох че не са лоши но ми се струва че ще са доста скъпички.
Иначе майка ми преди си вареше коприва и си мажеше с едно памучено тампонче всяка вечер косата. Съхраняваше я в хладилника. Много й помогна.
Аз от ампулите на Кератаз полза не видях, освен че и те ми дразнеха себореята. За сега май само серума на Наноген не ми пречи. Шампоана, маската и балсама на марката обаче са гадни.

# 687
Записвам се за темата.

От 2 години започна да ми пада много коса. Преди беше супер гъста. Опада ми почти половината. Все още изглежда прилично, но не знам къде ще му излезе края  ooooh!

Пия витамини за коса. Правя се маска с жълтъци и масла. Има малък ефект, но аз не съм и свръх постоянна Blush Предполагам си трябва повече време.

Наскоро си взех тривитаминола и ще го добавям и него.
Успех на всички с борбата!  Flutter

# 688
  • София
Здравейте, момичета!  Simple Smile
Включвам се, за да споделя, че съм изключително доволна от ето тези продукти

Косопада ми се редуцира още на петия ден, а след края на втората седмица спря!! За мен си е чудо, защото бях останала с половината си коса, която и без това е тънка и не особено гъста. Протеина малко ми поизсуши косата, но пък забелязвам, че косъма ми е по плътен / дебел. Сега съм в чуденка дали да си купя поне лосиона за скалп...

# 689
  • София
Благодаря за отзива за Трихотерапията на Филип Кингсли  bouquet
Аз също й възлагам големи надежди, но ще видим. Хранителната добавка обаче ми се струва доста нискодозирана.

Общи условия

Активация на акаунт