МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 18

• 102 734
  • 786
  •   1
Отговори
# 720
Не е точно така в частта с циганките. Когато раждах първия път хванах промоцията с нулевото нормално  раждане. В отделението тогава имаше само две мургавелки, които по-скоро бяха туркини според мен. Та въпросните бяха настанени в една стая, а останалите момичета си бяхме само българки по стаите. След мен още 2 приятелки минаха с безплатно раждане и те не се оплакаха от някакво нашествие на циганки, тъй че ще видим и този път как ще е. Сега пак ще хвана промоцията, направо се замислям дали да не отида да пусна едно тото, чак не вярвам на късмета си  Laughing

# 721
http://www.devamaria.com/bg/news/view/2/9406

Напълно съм съгласна  сIce Queen и само се радвам, че вече родих и не съм жертва на тазгодишните експерименти на ДМ. Направо съжалявам акушерките им, ще луднат съвсем. За разделение на пациентите не виждам как може да стане, все пак имат десетина стаи в отделението и представете си пет от тях да са ВИП. Когато аз лежах там при нас настаняваха гинекологично болни за д-р Хубчев, понеже на третия етаж където е хирургия беше пълно с инсулти LaughingПреди време майка ми беше на контролен преглед в съдова хирургия и чула как на касата при изписването на една ромка, свекър й направил скандал, че няма пари и като си ги искат по-добре да вземат майката и бебето да си ги гледат Joy Joyтака че да ви е честито. Ако някой си мисли, че ще роди безплатно се лъже жестоко. При тях дори и кръвопреливането се заплаща и то доста солено.
Между другото в тази статия пише, че за сметка на безплатното раждане ще бъдете обект на обучение за специализанти Laughing недопустимо за частна болница според мен. И пак тази неонатология..аз самата родих на друго място и детето ми беше чудесно обгрижено. Всеки има право да си вземе решение, но да си спасяват отделението, за сметка на качеството и удобството на пациентите, не мисля, че това е адекватно решение в случая.

# 722
Момичета, не се притеснявайте няма да се напълни с циганки. Не знам дали прочетохте внимателно, но има условия, за да родиш безплатно копирам направо от сайта:
"Бъдещите майки, които проследяват бременността си при акушер-гинеколог, който не работи в „Дева Мария“, но искат да се възползват от възможността да родят безплатно в болницата, имат два варианта.

Единият е да прехвърлят Женска консултация при акушер-гинеколог от МЦ „Дева Мария“ или МЦ „Света София“. Вторият вариант е да останат при проследяващия бременността им лекар, но месец преди вероятния термин на раждане да извършат безплатен комбиниран преглед в болницата.

Прегледът включва консултация с акушер-гинеколог и анестезиолог, чиято цел е по-точна преценка на изследванията, начина на раждане (естествено или с цезарово сечение) и вида на обезболяване (епидурална, спинална анестезия). "
  Не мисля, че никоя циганка няма да даде около 100лв за предварителния преглед и ако някоя от тях даде няма да е мърлява и миризлива.

# 723
Момичета, не се притеснявайте няма да се напълни с циганки. Не знам дали прочетохте внимателно, но има условия, за да родиш безплатно копирам направо от сайта:
"Бъдещите майки, които проследяват бременността си при акушер-гинеколог, който не работи в „Дева Мария“, но искат да се възползват от възможността да родят безплатно в болницата, имат два варианта.

Единият е да прехвърлят Женска консултация при акушер-гинеколог от МЦ „Дева Мария“ или МЦ „Света София“. Вторият вариант е да останат при проследяващия бременността им лекар, но месец преди вероятния термин на раждане да извършат безплатен комбиниран преглед в болницата.

Прегледът включва консултация с акушер-гинеколог и анестезиолог, чиято цел е по-точна преценка на изследванията, начина на раждане (естествено или с цезарово сечение) и вида на обезболяване (епидурална, спинална анестезия). "
  Не мисля, че никоя циганка няма да даде около 100лв за предварителния преглед и ако някоя от тях даде няма да е мърлява и миризлива.

Ако цитирам твоя цитат - "извършат безплатен комбиниран преглед в болницата". На мен безплатен комбиниран преглед не ми звучи като 100лв.

# 724
Ама и безплатен да е, те на редовните не ходят, а и пак казвам, ако е някоя която се грижи за своето здраве и това на бебчето си и ходи на редовни прегледи и т.н няма да е мърлява и мисля, че тогава проблем няма, поне за мен нямаше да има.

# 725
 Това е ясно,но тях ги карат основно линейките и никой не ги връща, защото е спешност. Стана ми интересно и отворих сайта- 2500лв. За ВИП стая Joy Тези хора добРе ли са?? За тези пари ще родиш при наистина добър лекар в Пловдив или Варна например, които са си наистина университетски клиники, а ако родиш в друга болница в Бургас ще си осигуриш детето с доста необходими за раждането неща

# 726
....Вторият вариант е да останат при проследяващия бременността им лекар, но месец преди вероятния термин на раждане да извършат безплатен комбиниран преглед в болницата.
....

Освен циганките, остава въпросът и с поддържането на базата и поддържането на кадрите.
Нали не си правите илюзията, че здравната каса ще отпуска пари за почистване, пране на чаршафите, за тоалетна хартия  и подобни "екстри"? Защото виждаме как се отпуска на държавните болници.

Сега, ако нормалното раждане струваше 250лв, а секциото 500лв, можеха спокойно да отделят 50 лв, с които да покрият хигиенните нужди за периода, в който една жена е там.
/Достатъчно дълго съм управлявала хотел за да знам, че високо ниво на хигиена не се постига с безплатни стаи./

На първо време ще удържат положението. После ще е като в държавна болница - носи си чаршафи, тоалетна хартия, лигнин, памперси, АМ, духалки през зимата...

Е, аз не искам да нося! Искам да си платя и те да го осигурят! Ако искам да нося чаршафи - има стотици такива болници в България! Ще отида там!

Искам и моя АГ да се чувства спокойно. Да му плащат и да обслужва Х жени на ден, а не за същите пари да обслужва 2Х на ден. Но това май не е проблем за тях, нали стават университетска болница. Супер!
Искам чистачката в ЧАСТНАТА болница да чисти на Х хора, които са си платили за да им е чисто, а не да чисти на 2Х, които ще се наредят, защото е безплатно...

Сега да не си помислите, че съм някоя, която не знае какво да прави с парите си и къде да ги изхарчи. Напротив! Мисля да раждам 1-2 в живота си и искам всичко да ми е подредено и комфортно. Искам и на хората работещи около мен да им е комфортно. За 1-2 раждания през живота ми съм готова да си заплатя.

# 727
Това че раждането е безплатно според мен не означава, че и престоя ще е безплатен Wink

# 728
....Вторият вариант е да останат при проследяващия бременността им лекар, но месец преди вероятния термин на раждане да извършат безплатен комбиниран преглед в болницата.
....

Освен циганките, остава въпросът и с поддържането на базата и поддържането на кадрите.
Нали не си правите илюзията, че здравната каса ще отпуска пари за почистване, пране на чаршафите, за тоалетна хартия  и подобни "екстри"? Защото виждаме как се отпуска на държавните болници.

Сега, ако нормалното раждане струваше 250лв, а секциото 500лв, можеха спокойно да отделят 50 лв, с които да покрият хигиенните нужди за периода, в който една жена е там.
/Достатъчно дълго съм управлявала хотел за да знам, че високо ниво на хигиена не се постига с безплатни стаи./

На първо време ще удържат положението. После ще е като в държавна болница - носи си чаршафи, тоалетна хартия, лигнин, памперси, АМ, духалки през зимата...

Е, аз не искам да нося! Искам да си платя и те да го осигурят! Ако искам да нося чаршафи - има стотици такива болници в България! Ще отида там!

Искам и моя АГ да се чувства спокойно. Да му плащат и да обслужва Х жени на ден, а не за същите пари да обслужва 2Х на ден. Но това май не е проблем за тях, нали стават университетска болница. Супер!
Искам чистачката в ЧАСТНАТА болница да чисти на Х хора, които са си платили за да им е чисто, а не да чисти на 2Х, които ще се наредят, защото е безплатно...

Сега да не си помислите, че съм някоя, която не знае какво да прави с парите си и къде да ги изхарчи. Напротив! Мисля да раждам 1-2 в живота си и искам всичко да ми е подредено и комфортно. Искам и на хората работещи около мен да им е комфортно. За 1-2 раждания през живота ми съм готова да си заплатя.

За това съм съгласна на 100%, аз само казвам за циганките. Слава Богу аз родих миналата година, ден преди да вдигнат цените.

# 729
Какво значи университетска болница и че ще се обучават кадри там? Специализантите ли ще гледат пациентите или... В смисъл не съм запозната какво е това и как се процедира.

# 730
Това че раждането е безплатно според мен не означава, че и престоя ще е безплатен Wink

Именно, то като си избереш няколко екстри дори става по-висока цена и от сегашните.. и за какво?
Дори проблемът не е само в ромките, ами отиваш в частна болница, обслужват те като в държавна, просто защото нямат достатъчно персонал и накрая пак плащаш..моите уважения, но всичко това е хвърляне на прах в очите и опита да се спаси едно доста непопулярно вече отделение. Интересно ми е защо другите болници в града- без значение дали частни или държавни, веднъж досега не направиха подобно грандоманско изказване:кой са спасили, каква им е апаратурата и т.н. Най-вероятно просто, защото си работят нормално.
Специализантите са лекари, които се обучават за придобиване на специалност и когато болницата и университетска те участват в твоето лечение или раждане. Например може да ти води раждането или да ти направи секциото например. Един вид ставаш учебен обект LaughingТова според мен е недопустимо за частна болница.

# 731

Специализантите са лекари, които се обучават за придобиване на специалност и когато болницата и университетска те участват в твоето лечение или раждане. Например може да ти води раждането или да ти направи секциото например. Един вид ставаш учебен обект LaughingТова според мен е недопустимо за частна болница.
Значи де факто ако не си избереш екип, и си ползваш безплатното раждане, може теб да те поеме специализант? Аз така или иначе винаги съм искала и държала на избора на екип, ама пък ако после за нас се грижат стажанти...
На мен ми прилоша, направо си лягам, че от притеснение ще вземе да стане някой гаф...

# 732
Няма нищо лошо да стане университетска болница, стига да е наистина такава и да има истински добри специалисти които да обучават специализанти. Обаче мен ме съмнява че големите имена от София, Пловдив и Варна ще дойдат тук да обучават. А ако ще идват от дъжд на вятър да нагледат специализантите то през останалото време ще преглеждат лекари без специалност и без надзор от специалист. Поне така е логично да стане, имайки предвид и това колко лекари напуснаха болницата напоследък.
Според мен това с безплатното раждане е замазване на очи, колкото да покрият някакви изисквания за университетска болница. Най-вероятно са измислили начин да си вземат парите - престой, храна и т.н.

# 733
Това показва едно - Девата се превръща в пропаднала болница, без специалисти, без персонал, и без пациенти, което ги кара да ги привличат дори безплатно, само и само да роди някой там. Доста са го закъсали, за да прибегнат до такива отчайващи ходове.  Joy

# 734
 То специализанти имаше и в държавната болница и това, което видях е, че не ги оставят сами и нали и те трябва да се научат по някакъв начин, но все пак е държавна болница..в частната отиваш с друга нагласа, най-вече заради определен лекар според мен, а не да те човъркат и да експериментират с теб.

Общи условия

Активация на акаунт