Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 36-та тема

• 77 943
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
  • на плажа
Замисляла съм се, но пък нали хомеопатията не отрича съвсем алопатичната медицина. В момента се обвинявам, че послушах хомеопатката вчера и не започнах антибиотика, защото тя каза да не го давам, но днес детето е отпуснато. Заспа в колата по обяд. След като се прибрахме пак. Сега спи и май има температура. Няма да бързам с антипиретиците.

# 496
Здравейте. Има ли практикуващ класически хомеопат в темата? Ако може да ми пишена лични да питам нещо?

# 497
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
В момента се обвинявам, че послушах хомеопатката вчера и не започнах антибиотика, защото тя каза да не го давам, но днес детето е отпуснато. Заспа в колата по обяд.

не го приемай лично, но не разбирам за какво се обвиняваш...?
моето дете в понеделник имаше Т. т.е. през нощта и предиобед. не съм я мерила колко. спа почти през цялото време. като беше буден го питах какво иска да прави: гледахме книги, реши пъзел да прави - много му дойде. следобед заспа, събуди се в 16.00 и каза: мама вече не съм болен! на другия ден беше на ДГ и ми каъаха, ê не личало да е бил болен. не съм давала нищо.

много ясно, че като има Т и е болен, ще е отпуснат. тялото се бори с болестта и пести сили.

# 498
  • Пловдив
И дъщеря ми в сряда вечерта вдигна температура и аз много се зарадвах. Как се променят нещата само. Преди изпадах в паника и не знаех къде се намирам от притеснение. Сега чак мъжът ми като си дойде и с такава радост му разказвам, че има температура детето.
И аз съм преминала през много сериозни температури и кризи с детето, докато изчистим всичко подтискано в организма и. Детето ми е лежало, ката парцал с 40 и кусур градуса температура. Но аз вътрешно си знаех, че конвенционалната медицина не е за мен вече и не искам да се връщам към нея. Една от най-важните ми мисли, когато имаме проблем е, че даже и да се поддам да дам алопатия/това беше в началното ни лекуване, докато се убедя напълно в това, че хомеоратията е моето лечение/, няма да реша проблема, а само ще го задълбоча.
Болестта е пътя към здравето. 

# 499
Момичета има ли повлияли трета сливица с хом? Детето ни диша през уста само от поне две години, и не се повлиява от хом. Разботим с класически хомеопати от поне 5 години.

# 500
  • Пловдив
5г. и без резултат newsm78 Нещо не е наред...що чакаш толкова време?

# 501
5г. и без резултат newsm78 Нещо не е наред...що чакаш толкова време?

а какво според теб да направим? да я махнем третата сливица ли? тя не се възпалява, не прави усложнения...

# 502
  • Пловдив
чакай сега...то махането най-лесно.Имах предвид,че толкова години,ако е правилно лечението трябваше да има резултат.Или намери нов хомеопат или си премини към стандартната медицина...детето се мъчи така и нали казват,че се изкривява захапката.

# 503
  • Пловдив
Моята голяма дъщеря докъм 7-годишна имаше проблеми с третата сливица. Всяко разболяване протичаше със запушен нос, хъркане и т.н. Усложнения обаче не е правила (освен 1-2 отита, преминали сами), в един момент даже спряхме с хомеопатията и го израсна. Сега пак там й остава слабото място, но хремите минават много по-бързо и по-леко и не я съпътстват постоянно, както беше преди, особено през зимата.
Захапката не й е изкривена, макар че и тя имаше дълги периоди, в които дишаше през устата. Това е нашият опит!  Peace

# 504
При дъщеря ми хомеопатията не помогна с третата сливица. Не са й констатирали промени в челюста и захапката. Всъщност кой трябва да го установи това? На ортодонт не сме ходили. Може би с хомеопатия  да сме избегнали досега многото капки и стандартното лечение. УНГ ми каза, че обикновено след 8г възраст започва успокояване на сливицата и до 10г възраст го израстват. Нещо такова.
Зимата тепърва започва, така че не мога да коментирам дали тази година ще е по-добре. Миналата за всеки случай не беше.
В края на миналата учебна година беше станала втора степен, а преди беше трета степен. През устата  дишаше като доста по-малка. В повечето случаи диша през устата като е болна или нощем като легне по гръб. Вече по-рядко като е по гръб и здрава.

Някой тук беше писал, че зависи не само големината на сливицата, а и самото й разположение. При дъщеричката на въпросната потребителка (мисля, че беше Шайн), сливицата беше втора степен, но имаше промени в челюстта. Това доколкото помня.

# 505
  • Пловдив
Замисляла съм се, но пък нали хомеопатията не отрича съвсем алопатичната медицина. В момента се обвинявам, че послушах хомеопатката вчера и не започнах антибиотика, защото тя каза да не го давам, но днес детето е отпуснато. Заспа в колата по обяд. След като се прибрахме пак. Сега спи и май има температура. Няма да бързам с антипиретиците.

Хомеопатът ви е категорично за смяна. С тези симптоматични предписания, най–много да навредите на детето си с прием на ХЛ.
ХЛ-во и капки за уши ooooh!, Господи....!

# 506
Ох, това със смяната на хомеопата....все едно има много най добри и да ги сменяме.

БТВ за по вече от 7 години от как всички сме на хом у дома сме сменили 3 хомеопата, уж от добър по добър. Със сигурност класически.

# 507
Хубаво да се сменя,ама кажете кои са тези добри хомеопати,при които има прогрес в лечението.Всички търсим тях,ама все не уцелваме.

# 508
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

БТВ за по вече от 7 години от как всички сме на хом у дома сме сменили 3 хомеопата, уж от добър по добър. Със сигурност класически.

е, аз за 4г. откак се е родило детето смених 3ма педиатри  Whistling

# 509
Моята голяма дъщеря докъм 7-годишна имаше проблеми с третата сливица. Всяко разболяване протичаше със запушен нос, хъркане и т.н. Усложнения обаче не е правила (освен 1-2 отита, преминали сами), в един момент даже спряхме с хомеопатията и го израсна. Сега пак там й остава слабото място, но хремите минават много по-бързо и по-леко и не я съпътстват постоянно, както беше преди, особено през зимата.
Захапката не й е изкривена, макар че и тя имаше дълги периоди, в които дишаше през устата. Това е нашият опит!  Peace

Същото беше и при нас  Peace Преди да започнем да се лекуваме с хомеопатия синът ми правеше постоянни бронхити и отити, съпътствани винаги със задна хрема и запушен нос. Хъркаше ужасно. Откакто го лекуваме с хомеопатия не е правил нито едно от двете заболявания, рядко хърка, спи с отворена уста обаче. Не му е изменена челюстта и изобщо няма никакви здравословни проблеми. На година хваща по някой вирус веднъж, който минава за 2- 3 дни максимум. Честно казано, не сме ходили скоро при УНГ и не зная как му е сливицата, но видимо има подобрение и то голямо. Между другото аз също спя с отворена уста, а нямам подобни проблеми  Peace

Общи условия

Активация на акаунт