Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 36-та тема

• 77 900
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте!Моля ви да ме насочите към някой опитен хомеопат,който работи с деца.Става въпрос за сина ми(3 г и 9 м).С увеличена трета сливица,последните 2-3 месеца има 3 отита,последният гноен с перфорация,изпи 2 антибиотика,хърка,когато спи,непрекъснато говори на нос,диша през устата,кашля отвреме на време.Изобщо много ме притеснява,особено след последния отит,изглежда блед,със сенки под очите,не спи спокойно заради дишането.Предстои ни до 1-2 седмици преглед при УНГ специалист,засега незнам каква степен е увеличена сливицата и тн.Не съм убедена,че положението ще се подобри ако се отстрани сливицата(в дългосрочен план,чувала съм,че оперираните страдат после с долните дих.пътища,също че може да рецидивира).Иска ми се операцията да е последен вариант.
 Какви са ви впечатленията за хомеоп.лечение на трета сливица,ефективно ли е.Малко съм предубедена и ми се иска да се доверя на някой,но ми е трудно.Имам опит с клас.хомеопат Тенева,която не успя да ми спечели доверието и ме отказа за доста време от класическата хомеопатия.Ще съм благодарна за отговорите и мненията ви!

Така като чета признаците, ако те са постоянни /зима и лято/, сливицата е 3-4 степен. Иначе колкото и да съм оптимист, честно казано кисти, полипи и дискови хернии се лекуват хомеопатично по-лесно, отколкото трета сливица при деца. Да не говорим, че конституционалното лечение на деца винаги е по-трудно /заради непроменяемостта на родителите/, независимо от закостенелите споразумения, които ние - като възрастни - така сме вкоренили в себе си, че на пръв поглед нашето лечение би трябвало да е по-трудно.
На този хал сме и ние с трета сливица, и при първото дете, и сега при второто. На първото я извадихме на 4 години, не рецидивира, не е имала проблеми с дробовете, понеже всичко спираше при другите сливици - ангини и прочие. Подозирам миазми и ригидност на родителите - в случая аз и бащата  Grinning. Сега предстои функционално лечение, след което се връщаме на конституция. УНГ предписват кортикостероидни мехлеми и лимфомиозот за трета сливица - друго "оръжие" нямат... Честно казано се надявам да се справим, детето е страхотно, само ние сме... Crazy

# 541
Колко лесно да се лекуват полипи при възрастен? За 5 години 3ма класически хомеопати не се справиха с моите. Както и с миомите.

# 542
Дискова херния също не виждам как ще се излекува. Тя е механично увреждане. Най-много да се облекчи болката.

Третата сливица на щерката също не се повлия.

А това за родителите донякъде ок, но пък не мисля, че изцяло трябва с тях да се оправдава всичко. По-скоро предразположеност и наследственост, както и това, че хомеопатията не е всесилна. Никой метод не лекува всеки на 100%.

# 543
  • Русе
Писала съм и преди, че при дъщеря ми добре се повлия лечението на трета сливица с класическа хомеопатия.

# 544
  • Пловдив
И аз се обърнах към хомеопатията през 2010 г именно заради 3-та сливица.Тя изчезна(излекувана или потисната може би) ,но след нея други проблеми се заредиха,и така вече 5 години сме по хомеопати Simple Smile

# 545
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Дискова херния също не виждам как ще се излекува. Тя е механично увреждане. Най-много да се облекчи болката.

Скоро даваха репортаж, че в Германия прекалено често оперират от дискова херния и операцията не облекчава положението. Препоръчаха неинвазивно лечение като остеопатия.

Никой метод не лекува всеки на 100%.

точно така.

# 546
Аз никога не съм ходила на остеопат и не знам нищо за нея.
Ходих обаче на Боуен в Идея вита и мога да кажа, че е пълна простотия и няма никакъв ефект.

# 547
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Аз никога не съм ходила на остеопат и не знам нищо за нея.

работи на 3 нива: тъкани и органи, сухожилия и мускули.
премахва блокади и подсилва саморегенерацията. като бях бременна остеопатът само си слагаше ръцете на определени места (това понеже бебето усеща всичко и да не му навреди), след раждането ми натискаше определени точки.
прилага се и при бебета.

мъжът ми не вярваше, докато не видя действието при 6 седмично бебе.

# 548
  • Обетованата земя
Според вас има ли смисъл да се опитва хомеопатично лечение при човек със сериозни проблеми със сърцето и поставен пейсмейкър?

# 549
Според вас има ли смисъл да се опитва хомеопатично лечение при човек със сериозни проблеми със сърцето и поставен пейсмейкър?
Надали едиствените му проблемш са със сърцето. Така че - да, защо не.
Баща ми е в почти крайна патология на едно лекарство. Подобрение на физическо ниво - почти не получи от ХЛ. Но за сметка на това на емоционално - доста.

# 550
Преди бях питала тук за кожните образувания-бемки,петна,брадавици.Хомеопата ми назначи в това направление хл,минаха 2 месеца,незнам каква трябва да бъде реакцията след хл.Имам изменени бемки,знам че са преканцерозни състояния и трябва да се махнат.Конкретно въпросът ми е- целта с хл каква е: организмът ли ще се справи,ще се изчистят ли, ще стоят ли,въобще какво ще се случи.Знам,че не е хубаво да се махат,но пък са изменени от преди,а не виждам нещо след хл.

# 551
Според мен изобщо недей стоя и чака чудеса ами отивай на консултация със специалист и да ти ги махат. Това не е шега работа все пак!

# 552
Аз не бих махала подобни образувания. На определено бих споделила на хомеопата каква трансформация е настъпила.

# 553
Ако имат изменения и дерматолозите казват, че са опасни, не бих чакала. Това е един от най-бързоразвиващите се  ражи.
Ако се лекуваш отдавна с Х., а са се изменили, значи не е съвсем наред.

# 554
Зависи как се изменят! Не мен преди време спонтанно ми падна кафявото на една банка. Все едно коричка падна. Появи се отново, но сега е много по-бледо и не толкова изпъкнало. Ето ти движение.

Общи условия

Активация на акаунт