Ваканцията след ПЪРВИ клас! :) - 2 тема

• 30 981
  • 416
  •   1
Отговори
# 210
  • В светлината на слънцето
Сисе, честит домашен любимец. Много ги харесвам аз чинчилите. Heart Eyes

Така като гледам ние май последни ще акостираме в София - завръщането е планувано ден преди началото на учебната година, но плановете може и да претърпят реорганизация. Хич не ми се иска да пътуваме точно последният почивен ден преди 15-и - ще бъде ад по пътищата най-вероятно. Та може и да се върнем  по-раничко. Обещала съм им и едно прескачане в най-близкото гръцко за хапване (ами като няма море, поне това да намажат), пък и да заредим със зехтин. И още басейн на открито съм обещала. Абе планове има, само да има време за изпълнението. Grinning Не искам да мисля в какво ще си напъхят порасналите крака за първия учебен ден. Mr. Green

# 211
Ваканциите и неучебните дни  вече са  ясни...

Аз съм доволна - голяма междусрочна (наречена зимна ) ваканция и матури преди 24 май с ден почивка...

http://www.mon.bg/?go=page&pageId=7&subpageId=61

# 212
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Ваканциите и неучебните дни  вече са  ясни...

Аз съм доволна - голяма междусрочна (наречена зимна ) ваканция и матури преди 24 май с ден почивка...

http://www.mon.bg/?go=page&pageId=7&subpageId=61

тъй, тъй  Laughing може да не заем кога и с какво почваме, но знаем кога ще почиваме  Laughing

бях забравила, че само първолачетата завършват на 24 май  Blush мммда, дълга година ще е  Hug

# 213
Отдавна не съм се вясвала....
Бяхме на море, прибрахме се...сега ще отидем и на планина за няколко дни и от другата седмица ще се стягаме за училище.
Нищо още не съм купувала, то освен тетрадки...друго не и трябва.
Дрехи има малко за есента, които и бяха големи пролетта и останаха нови и необличани.
Обувки също има 1кецове и 1маратонки...тази година не мисля да хвърлям 50-60лв. за обувки, които ще носи има няма 3-4седмици.

Книги сама е прочела няколко съвсем кратки. От списъка така и не пожела нито да прочете сама, нито аз да чета.
Само Патиланци четохме заедно и това беше.

# 214
Ние вече сме на училищна вълна .

Вчера бе първият учебен ден . Всичко мина добре ; имат около 8 деца от същият клас миналата година в сегашния. Най-добрата и приятелка от уч. автобус тази година е в нейния клас и са много радостни и двете .

Седнаха на един чин ,но сигурно след тази седмица ще се разместват децата и й казах да не се огорчава ако не стои с Ева .

Автобусът я взема пред нас и оставя пред нас ,за разлика от двете години когато или вървяхме до там 1-2км в почивните ми дни или училщния бус я  вземаше от занималнята рано сутрин и я караше  обратно в занималнята където ние след работя си я вземахме.
Много е приятно и лесно  само да видиш автобуса, той да спира пред входа на къщата и детето да се качи само и  да ти махне ,а ти да си на верандата без да вървиш и бягаш да не закъснеете.

Пътува доста по малко от миналата година ,където имаше по 50 минути път в посока (сутрин и следобед) ,а сега е 10 минути сутрин пътя до у-ще и 30 минути следобед ,защото заобикалят квартала от другата страна .

Вчера след у-ще взехме и костюмите и обувките за танците и днес от 7 вечерта е на танци за час ,а ние ще напазаруваме .Вече сме на вълна училищни обеди, домашни , попълване на формуляри ,родителска среща на 15 и семинар за родители на 18.

Иначе успяхме да свършим всичките неща от летния пакет и прочете над 30 книги за 2 месеца . С математиката още ще се борим, но общо взето съм доволна .

# 215
  • Sofia
Успешна учебна година на Бузан, интересно и приятно да ѝ е!  Hug
С броя книги са на едно ниво с Гушкан. Simple Smile
Има да си мечтая да е и у нас като при вас, Контес...

На моята днес ѝ беше първото самостоятелно пазаруване. Идеално се справи детето и със сметката, и на улицата, и на паркинга на Била, виждах я през цялото време от балкона. Simple Smile  Много е горда и доволна.  Heart Eyes

# 216
Благодаря ти Моренка !   bouquet

Какво ти направи така добро впечатление ? Аз намирам доста недостатъци наред с позитивите ,но ми е интересна и другата гледна точка сравняваща с друга система .
И Гушкан  обича книжките   bouquet Heart Eyes

Браво на момичето и на мама за доверието   bouquet

# 217
  • Sofia
Контес, то пълно щастие няма...
Та харесва ми автобусчето от къщи (дето по филмите и книгите съм го гледала), че започват сега у-ще, изобщо много дребни детайли, които споделяш и то при положение, че става дума не за частно у-ще, нали? Поне така съм разбрала.

# 218
А ,сега те разбрах .Да ,да така е. И на мен автобуса ми харесва  Flutter
Не е частно у-щето и наистина няма пълно щастие никъде ,но е важно поне по-голямата част от нещата да се случват както ни се иска .Засега съм доволна и то доста  Blush

Hug

# 219
  • В светлината на слънцето
Контеса, и на мен ми стана много мило и благородно завидях. Blush Май и аз заради автобуса, който свързвам с филмите, в които всичко е цветя и рози. Blush Да й върви по вода училището, на добър час. Hug Ле-ле, колко книги, сега пък съвсем благородно завидях. Моят това не мож постигна и до 4 клас. Crazy
Моренка, браво на девойката за първото успешно пазаруване. Peace Виж, в това отношение моят грешка няма, нали е по смятането.  Mr. Green От миналата година пазарува съвсем сам, даже и в Гърция съм го пускала - оправя се без проблем. Peace

# 220
Иначе успяхме да свършим всичките неща от летния пакет и прочете над 30 книги за 2 месеца . С математиката още ще се борим, но общо взето съм доволна .
Честито ви начало на учебната година! Лека и успешна! И аз като Лулу, не мога да повярвам, наистина ли е прочело детето ти, което мисля, че писа, че сега ще става на 7г. 30 книги само? Какви книжки, предполагам не от типа за Франклин с много картинки и по две изречения текст на страница?Браво на него!
Моята кокона за трите месеца ваканция със зор и подканяне прочете пет от задължителните по списъка / Хитър Петър, Небивалиците, Ние врабчетата, Пинокио и Патиланците/, плюс две малка на Роалд Дал, тях по желание, но горното ми се струва непостижимо.

Последна редакция: чт, 03 сеп 2015, 14:06 от Mira_p

# 221
  • Перник
30 книги за 2 месеца? Браво! Калоян да е прочел 3, даже последната не я приключил още  Blush Но онази вечер го пробвахме да попише малко и се изненадах колко красиво и равно писа (на лист без редове), при положение, че не е писал от юни. Значи не е забравил  Simple Smile
Пазаруването и при нас не е проблем - казва на касиерката колко ресто очаква, тя си поглежда дисплея и се опулва насреща - нашият си е сметнал рестото до стотинка на ум  Mr. Green

# 222
  • София
Май и аз заради автобуса, който свързвам с филмите, в които всичко е цветя и рози. Blush

Явно различни филми гледаме.  Joy Joy Аз свързвам училищния бус с тормоз още при качването. Лузърът го замерват с дъвки, смотанячката я подиграват, дребосъка с очилата
го мачкат-все такива забавни картинки. Естествено във филмите доброто тържествува (освен във "Малкълм"  Joy) , но аз лично предпочитам училище на 2-3 минути пеш, пред най-прекрасното бусче.  Peace

И моят вчера пазарува сам! И докато отиде и се върне (всичките 45метра в двете посоки!) , вдигнах кръвно.  #Crazy  Laughing Как ще порасват тези деца! Иначе никога не би могъл да си сметне ресто, добре, че в магазинчето му го смятат.  Party

# 223
  • Перник
... 
Как ще порасват тези деца! ...

А де! Аз на годините на Калоян карах колело сама из половината квартал, ходех на пазар не на 10 м. разстояние, а и улици пресичах. А сега треперим над тях... Вярно, че времената са различни, но и днешните родители май прекаляваме с грижите понякога  Thinking

# 224
  • sf
Прекаляват някои, спор няма.
Ето една забавна снимка
Скрит текст:

Моят го пускам сам зад блока, даже и в парка съм го оставяла, сега поне има телефони, аз като излизах сутрин от нас и по цял ден ме нямаше, изправях косите на нашите  Mr. Green
Пазарува сам от 6-годишен, ресто смята без проблем, ама задачите в у-ще що не може така, не знам  hahaha
Понякога остава сам вкъщи за няколко часа, а вчера почти цял ден, има си ключ и го контролирах по телефона.
Единствено ме е страх как ще реагира при пожар, земетресение или нещо такова, пу, да не дава Господ!

Общи условия

Активация на акаунт